huonekaluverkkokaupan kasvattaminen - 6 tapaa lisätä huonekalujen myyntiä verkossa

6 tapaa lisätä huonekalujen myyntiä verkossa

 

Tässä artikkelissa esittelemme 6 tapaa, joilla voit lisätä huonekalujen myyntiä verkossa vuonna 2023. Näistä vinkeistä hyötyvät täysin verkossa toimivat kauppiaat sekä myös yrittäjät, joilla verkkokauppa kivijalkamyymälän ohella. Poimi vinkit tehokkaaseen huonekalujen markkinointiin verkossa!

1. Lisää verkkokauppaan mahdollisimman paljon tuotetietoja

Tuotekuvien ja kuvausten laadukkuus korostuu erityisen paljon huonekaluverkkokauppojen kontekstissa. Kuluttajan on verkon kautta kyettävä muodostamaan riittävä kuva tuotteen laadusta, koosta ja ulkonäöstä, ennen kuin hän on valmis tekemään ostopäätöksen. 

Tiedon saatavuus on kiistattoman tärkeää erityisesti niille huonekalukaupoille, joilla ei ole kivijalkamyymälää verkkokaupan ohella. Tuotetietoihin kannattaa lisätä paljon infoa tuotteen mitoista, materiaalista, väristä, kestävyydestä ja käyttötarkoituksesta. Tuotekuvia tulee olla paljon eri kulmista käsin. 

Kuvien ja tuotetietojen lisäksi verkkokauppaan kannattaa lisätä paljon asiakasarvosteluita ja mielellään myös videoesittelyitä tuotteista. Laadukkaiden ja informatiivisten tuotesivujen luominen vie aikaa, mutta tämä investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin. 

Tulevaisuudessa myös 3D-mallintaminen tulee yleistymään huonekaluverkkokaupoissa. 3D-mallintamisen avulla kuluttaja voi puhelimen avulla nähdä, miltä myynnissä oleva sohva näyttäisi suhteutettuna omaan olohuoneeseen. 3D-mallintamisen hyödyntämistä ja saavutettavuutta kannattaa ainakin pohtia omien resurssien ja mahdollisuuksien mukaan. 

2. Saavuta SEO-näkyvyyttä mielekkään sisällön avulla

Hakukoneoptimoinnin merkitys on kiistatonta huonekaluverkkokaupalle. Hyvin hakukoneoptimoidut verkkokaupat nousevat Google-tuloksissa korkealle ja tuovat sitä kautta ilmaista näkyvyyttä ja asiakkaita Googlesta. 

Jotta huonekaluverkkokauppa voi nousta korkealle Googlen hakutuloksissa, tulee sen huomioida kaksi asiaa: verkkokaupan teknisen rakenteen hakukoneoptimointi sekä SEO-optimoidun sisällöntuotannon toteuttaminen.

SEO-optimoitu sisällöntuotanto huonekaluverkkokaupan kontekstissa tarkoittaa sitä, että verkkokauppaan tuotetaan mielekästä sisältöä, joka myös sisältää huonekaluihin liittyviä tärkeitä avainsanoja. Helpoiten tämä voidaan toteuttaa luomalla verkkokauppaan yritysblogi, jonne tuotetaan artikkeleita huonekalujen eri aihepiireihin liittyen.

Blogiartikkelit voivat käsitellä esimerkiksi yrityksen taustaa, tuotteiden laatua tai tarjota sisustusideoita kuluttajille. Blogiartikkelit tuovat lisäarvoa kuluttajille, jotka etsivät ideoita sisustamiseen tai jotka haluavat oppia lisää tuotteistasi ja niiden valmistusmenetelmistä.

Artikkeleihin voidaan linkittää verkkokaupan tuotteita sekä muita artikkelisivuja, mikä parantaa osaltaan sivustojen välillä navigoimista. Lisäksi relevanttien sisältöjen avulla Google ymmärtää paremmin verkkokauppasi aihepiirejä, ja osaa tarjota verkkokauppaasi tulevaisuudessa Google-hakuja tekeville ihmisille. 

SEO-optimoinnissa ja SEO-optimoidussa sisällöntuotannossa tulee kuitenkin muistaa, että Googlen tuloksissa nouseminen on pitkäjänteinen prosessi, joka ei tapahdu viikoissa tai kuukausissa, vaan usein vuosissa. Pitkäjänteisen sisällöntuotannon avulla voit kuitenkin nostaa verkkokauppasi Google-sijoitusta pikkuhiljaa, ja tulevaisuudessa nauttia SEO-optimoinnin tuomista hedelmistä. 

3. Hyödynnä referral-ohjelmaa, vaikuttajamarkkinointia sekä asiakasarvosteluja

Vertaisviestintä on yksi parhaimmista keinoista saada huonekaluille lisää kauppaa aikaiseksi. Kuluttajat uskovat herkemmin muiden kuluttajien kokemuksia, kuin yrityksen omia mainosviestejä. Voit kannustaa tyytyväisiä asiakkaita kertomaan verkkokaupasta ystävilleen referral-ohjelman avulla. Voit tarjota suosituksen jakaneelle asiakkaalle alennuskoodeja tai muita etuja verkkokauppaan. 

Kuluttajia tulisi kannustaa jättämään asiakasarvioita ostetuista tuotteista. Helpoiten tämä hoituu sähköpostiviesteillä, jotka lähtevät automaattisesti tilauksen tehneille asiakkaille. Viestien tarkoituksena on pyytää asiakasta jättämään arvostelu tuotteesta, ja vastineeksi hän voi saada esimerkiksi alennuskoodin seuraavaa ostokertaa varten.

Tutkimusten mukaan asiakasarvostelut lisäävät huomattavasti kuluttajien luottamusta verkkokauppaa kohtaan, ja tämän luottamuksen myötä ostokokemus nähdään huomattavasti riskittömämpänä. 

asiakasarvostelu huonekaluverkkokauppa

Vaikuttajamarkkinointia kannattaa myös hyödyntää huonekaluverkkokaupan luotettavuuden ja tunnettuuden rakentamisessa. Vaikuttajamarkkinoinnilla on mahdollista saada kovia tuloksia aikaiseksi, kunhan vaikuttaja valitaan oikein. Olennaisinta vaikuttajien hyödyntämisessä on, että valitun vaikuttajan kohdeyleisö on aktiivinen ja vastaa yrityksesi kohderyhmää. 

4. Tarjoa saumaton osto- ja tilauskokemus

Kalliiden huonekalujen myyminen verkossa ei ole helppoa. Voit laskea kuluttajien ostokynnystä keskittymällä luomaan saumattoman osto- ja tilauskokemuksen tuotteillesi. 

Tämä tapahtuu parhaiten panostamalla verkkokaupan helppokäyttöisyyteen, tilaamisen ja maksamisen nopeuteen sekä riittävään määrään erilaisia maksutapoja. Mikäli tuotteita on esimerkiksi mahdollista maksaa kuukausittaisilla maksuerillä, mobiilimaksulla tai luottokortilla, on ostaminen nopeampaa ja ostokokemus voi tuntua kuluttajasta riskittömämmältä. 

Saumattomaan ostokokemukseen vaikuttaa myös riittävä tuotetietojen ja asiakasarvosteluiden saatavuus sekä verkkokaupan turvallisuudesta kielivät maininnat, kuten kolmansien osapuolien sertifikaatit. Myös nopea asiakaspalvelu sekä toimitusmaksujen ja -aikojen esittäminen selkeästi helpottavat ostopäätöksen tekemistä. 

Huonekalujen tapauksessa kuluttajilla voi olla huolia tuotteiden logistiikan suhteen. Tilausta tehtäessä on hyvä viestiä selkeästi miten, minne ja mihin aikaan tuotetta voi odottaa saapuvaksi. 

Mikäli haluat ilahduttaa kuluttajia entisestään, pohdi mahdollisuutta huonekalujen kokoamispalvelun tarjoamiseen. Kokoamispalvelun tarjoaminen pienestä lisämaksusta tuo merkittävää lisäarvoa kuluttajalle, ja se voi olla tehokas keino lisätä verkkokauppasi tuotteiden menekkiä. 

5. Tavoita huonekaluja etsivät asiakkaat digimainonnan avulla

Digimarkkinointi on hyvin kustannustehokas tapa saavuttaa näkyvyyttä huonekaluverkkokaupalle. Digimainonnan ehdottomana etuna on se, että mainonnan todellista vaikutusta ja kannattavuutta voidaan arvioida suoraan datan avulla. 

Facebook-mainonta 

Facebook-mainonnan avulla voit esitellä tuotteitasi laajalle kohdeyleisölle verkossa. Voit luoda erilaisia kohdeyleisöjä esimerkiksi aiemmista verkkokauppavierailijoista ja olemassa olevista asiakaslistoista, tai ihmisten kiinnostuksen kohteisiin ja demografisiin tietoihin perustuen. 

Mikäli optimaalisin kohderyhmäsi on esimerkiksi 25-35 vuotiaat sisustuksesta kiinnostuneet naiset, voit kohdentaa mainontaa suoraan tälle kohdeyleisölle. 

Voit luoda myös Facebook-katalogimainoksia, joissa kuluttajille esitellään useampia verkkokaupan huonekaluja esimerkiksi karusellimainoksena. Käyttäjä voi klikata häntä kiinnostavaa tuotetta, ja näin siirtyä mainoksesta suoraan kyseiselle tuotesivulle verkkokauppaasi. 

Facebook-uudelleenmarkkinoinnin avulla voit tuoda tuotteistasi kiinnostuneet asiakkaat takaisin verkkokauppaan toteuttamaan huonekaluostoksensa loppuun. Voit esimerkiksi kohdistaa mainontaa kuluttajille, jotka ovat jo lisänneet huonekaluja verkkokaupan ostoskoriin, mutta jotka ovat jättäneet oston vielä tekemättä. 

Google-mainonta

Huonekalujen myyntiin keskittyvä verkkokauppa voi hyötyä suuresti Googlen eri mainosmuodoista. Googlessa on mahdollista toteuttaa esimerkiksi hakusanamainontaa ja Shopping-mainontaa.

Googlen hakusanamainonnalla voit tarjota kuluttajille mainoksia, jotka vastaavat heidän tekemiään Google-hakuja. Mikäli joku tekee Google-haun esimerkiksi sanoilla “harmaa divaanisohva”, voit ohjata hänet sohvaostoksille verkkokauppaasi.

Google Shopping -mainonnalla voit viedä huonekalujen mainostamisen vielä askelta pidemmälle, ja näyttää mainoksia, joissa näkyy suoraan Google-hakua vastaavan tuotteen kuva, hinta ja verkkokaupan nimi. Shopping-mainonnan avulla käyttäjä voi vertailla tuotteita jo hakuja tehdessään, ja mainostajana maksat tästä näkyvyydestä vasta silloin, kun käyttäjä klikkaa mainostasi. 

TikTok-mainonta

Tiktok-mainonta on uutta ja kovaa valuuttaa huonekalubisneksessä. TikTok on sopiva kanava esimerkiksi tuotelanseerauksien esittelemiseen sekä bränditunnettuuden kasvattamiseen. TikTok-mainonnan avulla mahdollista saada erittäin edullista verkkosivuliikennettä, koska kilpailu alustalla on vielä suhteellisen pientä. 

TikTokia kannattaa ehdottomasti hyödyntää huonekaluverkkokaupan tunnettuuden kasvattamisessa etenkin silloin, kun halutaan vedota nuorten aikuisten kohdeyleisöön. 

Sähköpostimarkkinointi 

Sähköpostilistaa kannattaa kerätä jonkin houkuttimen, kuten -10% alennuskoodin avulla. Kun olet kerryttänyt hyvän määrän sähköpostilistalaisia, voit toteuttaa näille kuluttajille erittäin kustannustehokasta uutiskirjemainontaa.

Voit luoda esimerkiksi sähköpostiautomaatioita, jotka muistuttavat kuluttajia hylätyistä ostoskoreista, tai asettaa tarjousviestejä lähtemään silloin, kun edellisestä tilauksesta on kulunut X-päivää. Sähköpostien avulla voit mainostaa tuoteuutuuksia ja alennusmyyntejä ja muistuttaa vanhoja asiakkaita yrityksen olemassaolosta hyvin kustannustehokkaalla tavalla.

6. Älä aliarvioi offline-näkyvyyden tärkeyttä

Monikanavaisen markkinoinnin tärkeyttä ei pidä aliarvioida. Vaikka yrityksesi toimisi pelkästään verkossa, kannattaa markkinoinnissa hyödyntää myös offline-mainontaa. Radio-, tv- ja printtimainonta on tehokas tapa muistuttaa kuluttajia yrityksesi olemassaolosta myös verkon ulkopuolella. 

Mitä useammin kuluttajat näkevät brändisi mainontaa eri kanavissa, sitä todennäköisemmin he muistavat sen myös tulevaisuudessa huonekaluostoksille ryhtyessään. 

Tuloksekas offline-mainonta vaatii usein digimainontaa isomman budjetin, mutta kanavasta riippuen esimerkiksi printtimainontaa tai katumainontaa voi ostaa usein edullisestikin. 

Tehokkainta huonekaluverkkokaupan mainonta on silloin, kun brändisi on jatkuvasti kuluttajien silmien edessä kanavasta riippumatta. 

Mikäli huonekaluverkkokaupan kasvattaminen kiinnostaa, lue myös artikkelimme mitä verkkokaupan kasvattaminen vaatii sekä syyt verkkokaupan myynnin takkuamiseen

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?