Autolle.com

Verkkopalvelun design ja käyttöliittymä

Autolle.com on Euroopan johtavia autokaupan digitalisoijia. Vuonna 2014 perustetuksi yhtiöksi se on ehtinyt kasvattaa myyntiverkostoaan tehokkaast ja ottaa reilun jalansijan Suomen automarkkinoista. Yli sadan kohdan tarkistuslista autoille ja uudenlaiset tavat esimerkiksi kuluttajan oman auton myyntiin ovat pistäneet koko alaan uutta vauhtia.

Asiakkaan tarve

Kasvu on ollut tiukkaa, mutta verkkopalvelu ja brändi oli jääneet käytännössä alkutekijöihinsä vuodelle 2014. Visuaalista identiteettiä ja verkkopalvelua haluttiin päivittää vastaamaan nykytoimintaa ja tulevaisuuden visiota. Siispä me käärittiin hihat ylös ja lähdettiin asiakkaan kanssa rakentamaan niistä toiveiden mukaisia.

Tutkimuksista verkkopalveluksi

Asiakkaan kokemus painoi eniten, kun uutta verkkopalvelua suunniteltiin. Ihan ekana tutkittiin käyttäjäpolut ja käyttäjien mieltymykset, joiden pohjalta käyttöliittymään tehtiin yksinkertainen jako: Osta auto ja Myy auto. As simple as that. Verkkopalvelu mallinnettiin, ja kun palaverissa kaikilta osapuolilta saatiin hyväksyviä nyökkäyksiä ja ujoja kehuja, päästiin varsinaiseen koodaustyöhön ja taustahallinnan rakentamiseen. Sen hoiti Sloganin yhteistyökumppani Ninjami.