Autopilotti

Autopilotti tarjoaa auton osto- ja myyntipalveluja Tuusulassa. Yrityksen laajaan palvelutarjontaan kuuluu muun muassa auton välitys, auton säilytys sisällä myyntihallissa, katsastus, renkaiden vaihto, auton ulkopesu, sisätilanpuhdistus, auton täyskäsittely ja FinnTakuu -palvelut. Autopilotin toiveena oli luoda uudet verkkokaupppasivustot toiminnalle, jotka olisivat helppokäyttöiset, mutkattomasti ylläpidettävät ja mobiilissa hyvin toimivat.

WooCommerce kuntoon

Autopilotin sivuille haluttiin mutkattomat verkkosivutoiminnot ja autokauppaprosessi päätettiin suunnitella hoidettavaksi niin, että auton varausmaksu suoritetaan WooCommerce-verkkokaupan avulla. Autopilotti voi itse määrittää varausmaksun, ja tarvittaessa ottaa sen kokonaan pois summan päältä. Asiakkaan maksaessa varausmaksun auto näkyy verkkosivuilla varattuna. WooCommerce-sivuille tehtiin myös Stripe-verkkomaksupalvelu integraatio, jonka kautta maksaminen tapahtuu kauppoja tehdessä. Stripe integroitiin sivuille Autopilotin toiveesta sen ollessa heille jo entuudestaan tuttu toisen verkkokaupan kautta.

Helppokäyttöinen sivu niin pöytäkoneella kuin mobiilissa

Autopilotti halusi verkkosivuistaan mahdollisimman helppokäyttöiset ja sellaiset, jotka tarjoaisivat apuja ja mielenkiintoisia sisältöjä autokaupoista kiinnostuneille. Tätä toivetta lähdettiin toteuttamaan muun muassa simppelin käyttöliittymän, rahoituslaskurin, blogin, sekä Q&A-osion kautta. Rahoituslaskurin avulla sivuilla kävijät voivat saada suuntaa antavaa arviota siitä paljonko auto tulee maksamaan heille kuukaudessa. Blogi, sekä Q&A-osio puolestaan tarjoavat vierailijoille kiintoisia alakohtaisia sisältöjä, joihin perehtymällä voi hioa omaa autokauppa tietämystään kauppoja harkitessaan. Lisäksi, sivut ovat suunniteltu niin, että sieltä on yksinkertaista etsiä sopivaa autoa itselleen, ottaa yhteyttä ja varata auto. Kaikki toiminnot viimeisteltiin vaivattomiksi myös mobiilia varten.

Toiveena mutkaton ylläpitäminen

Yhtenä päähaaveena autopilotilla oli myös sivuston mutkaton ylläpito. Sekä sivujen itsessään, että uuden blogin ja Q&A-osion haluttiin olevan yksinkertaisesti päivitettävissä. Blogin ja Q&A-osion ylläpitäminen suunniteltiin helpoksi ja sivuille tehtiin Autosofta integraatio, jonka kautta myynnissä olevien autojen tiedot päivittyvät ja poistuvat sivuilta automaattisesti autojen tullessa myyntiin ja poistuessa listauksilta. Näin Autopilotin ei tarvitse erikseen käyttää aikaa myynnissä olevien autojen tietojen päivittelyyn nettisivuille. Autopilotin mutkaton sivu rakennettiin Sloganin oman WordPress-alustan päälle, joka on suunniteltu autoalan yrityksille. Tätä alustaa myydään nykyään myös muille kiinnostuneille asiakkaille.

Pähkinänkuoressa: mitä Slogan teki projektissa?

  • Verkkosivuston konseptointi ja web design
  • Käyttöliittymän suunnittelu
  • Tekninen toteutus WordPress + WooCommerce
  • Stripe verkkomaksupalveluintegraatio
  • Autosofta integraatio
  • Testaus, viimeistelytyöt ja julkaisu
  • Sisällöntuotannon koordinointi

Tutustu: https://autopilotti.com/