Chat GPT osaksi Bingiä - Onko Microsoft-mainonta markkinoinnin uusi kultakaivos?

Chat GPT ja Bing – Onko Microsoft-mainonta markkinoinnin uusi kultakaivos?

 

Microsoft ilmoitti helmikuussa ottavansa käyttöön uuden, Chat GPT:hen perustuvan Bing-hakukoneen. Uuden Microsoft Bingin odotetaan tarjoavan aiempaa miellyttävämmän hakukokemuksen, joka tulee olemaan relevantti kilpailija jopa Googlelle.   

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Onko Microsoft Bingistä tulossa varteenotettava hakukone, ja mitä mahdollisuuksia muutos tuo markkinoijalle? 

Chat GPT osaksi Bingiä - Mistä on kyse?

Microsoftin mukaan maailmassa tehdään päivittäin n. 10 miljardia hakua eri hakukoneissa, mutta arvion mukaan noin puolet hakukerroista ei generoi käyttäjälleen kunnollista vastausta. Nykyiset hakukoneet ovat loistavia työkaluja tiedon etsimiseen, mutta ne eivät usein osaa muodostaa vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin. 

Vastauksena ongelmaan Microsoft ilmoitti tovi sitten julkaisevansa uuden, Chat GPT:n tekoälyllä toimivan Bing-hakukoneen.

Microsoftin mukaan uudistettu Microsoft Bing tulee tarjoamaan paremman ja tarkemman hakukokemuksen, vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, sekä mahdollisuuden chat-palvelun käyttöön ja sisällön luomiseen suoraan hakukoneessa. 

Tällä hetkellä palvelu on vielä kokeiluvaiheessa, ja käyttäjä voi pyytää pääsyä palveluun liittymällä Microsoft Bingin jonotusluetteloon. Liittymisen jälkeen käyttäjä saa sähköpostiviestin, jonka kautta hän pääsee käyttämään uutta Microsoft Bingiä osoitteessa Bing.com. Microsoft Bingiä voi käyttää mm. hakutulosten yläreunassa löytyvän chat-palvelun kautta. 

chat gpt bing

Kuva: Bing.com

Miltä Microsoft Bingin ja Chat GPT:n yhdistelmä näyttää? 

Microsoftin mukaan uusi Bing on kuin “tutkimusavustaja, henkilökohtainen suunnittelija ja luova kumppani rinnallasi”. Chat GPT:n tekoälyn myötä Microsoft Bing kykenee tarjoamaan yksityiskohtaisia vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin. 

Microsoftin mukaan palvelun käytössä kannattaa käyttää luovuutta. Microsoft Bingiä voi hyödyntää esimerkiksi runojen tai tarinoiden kirjoittamiseen. Siltä voi kysyä myös apua vaikkapa treeniohjelman tai matkan suunnittelemiseen. 

Microsoft Bing tarkastelee hakutuloksia ja tiivistää vastauksen käyttäjän kysymykseen useiden lähteiden pohjalta sen sijaan, että käyttäjälle tarjottaisiin kymmenittäin linkkejä eri verkkosivuille.

Kuten varsinaisen Chat GPT:n käytössä, myös Microsoft Bingin tapauksessa tulokset ovat sitä parempia, mitä yksityiskohtaisempia kysymyksiä esität hakukoneelle. Chat-palvelulle voi esittää myös jatkokysymyksiä, kuten “selitä sama yksinkertaisemmin” tai “näytä enemmän vaihtoehtoja”. 

chat gpt bing

Kuva: Bing.com

Käyttäjä voi kokeilla Microsoft Bingin valmiita ehdotuksia ilman, että hänen tarvitsee liittyä jonotuslistalle. Kokeile esimerkiksi klikata “Help plan my special anniversary trip” ja katso, mitä tapahtuu. 

Mitä mahdollisuuksia Microsoft-mainonta ja Chat GPT tuovat markkinoijalle? 

Moni saattaa muistaa vanhan Bingin unohdettuna, ajat sitten Googlen jalkoihin jääneenä hakukoneena. Chat GPT:n yhdistymisen myötä tämä tulee kuitenkin mitä todennäköisemmin muuttumaan. 

Mikäli Chat GPT:n ja Microsoft Bingin yhdistyminen tulee onnistumaan odotetusti, muutos tarjoaa huiman kilpailuedun Bingille Googlea vastaan. Parempien ja yksityiskohtaisempien hakutulosten kautta miljoonat käyttäjät tulevat todennäköisesti siirtymään Microsoft Bingin käyttäjiksi. 

1. Uudet käyttäjät tuovat lisää mainoseuroja 

Uudet käyttäjät tekevät Microsoft-hakusanamainonnasta (entinen Bing-mainonta) potentiaalisen ja erittäin houkuttelevan mainoskanavan yrityksille. Mitä enemmän käyttäjiä Microsoft Bingiin siirtyy, sitä enemmän tuottoa Microsoft Bingissä mainostavat yritykset saavat itselleen. 

2. Edullista mainontaa

Microsoftin uudistus on toistaiseksi vielä lapsenkengissä, mikä tarkoittaa sitä, että kilpailua alustalla ei vielä juurikaan ole. Tämä tarkoittaa Googlea edullisempia klikkihintoja ja tehostettua näkyvyyttä niille yrityksille, jotka ottavat Microsoft-hakusanamainonnan osaksi digimarkkinoinnin strategiaansa. 

3. Erinomaisia kohderyhmiä

Microsoft Bingistä tulee aiempaa kiinnostavampi mainoskanava myös siksi, että uudet tulijat ovat teknologisia edelläkävijöitä, eli todennäköisesti paremmin kouluttautuneita ja kiinnostuneita uusista digitaalisista ratkaisuista. Tämä tarjoaa markkinoijalle mahdollisuuden tavoittaa erittäin mielenkiintoisia kohderyhmiä Microsoft-hakusanamainonnan kautta. 

Microsoft Bingin uudistus pähkinänkuoressa

Uudistuksen myötä Microsoft-hakusanamainonnan edelläkävijät tulevat keräämään mainonnan kermat päältä, ennen kuin muu maailma uskaltautuu seuraamaan perässä. Mainonta Microsoft Bingissä on toistaiseksi erittäin edullista, kilpailua on vähän, ja alustan vetovoimaisuus kasvaa päivä päivältä. Nyt on siis oiva hetki miettiä Microsoft-mainonnan aloittamista yritykselle. 

Me Sloganilla tarjoamme Microsoft-hakusanamainontaa yrityksille. Ota yhteyttä, niin laitetaan yrityksenne Microsoft-mainonta yhdessä minttiin! 

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?