Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

Laadukkaita liidejä Facebook-mainonnalla – näin onnistut!

Facebook-mainonta on oiva keino houkutella ostovalmiita tai ostoa harkitsevia liidejä yrityksesi vaikutuksen piiriin. Onnistunut liidimainonta vaatii kuitenkin ajatusta siitä, millainen on ihanteellinen asiakas, mitä hän kaipaa ja miten hänet saadaan vakuuttumaan yrityksesi tarjoaman loistavuudesta.

Nappaa tästä artikkelista talteen vinkit liidien hankintaan!

Mikä on liidimagneetti ja mihin sitä tarvitaan?

Liidimagneetti on ennen kaikkea loistava keino uusasiakashankintaan. Liidimagneetti on jokin niin hyvä ilmaiseksi saatava tarjous, että se saa kohdeyleisön jättämään yhteystietonsa yritykselle vastineeksi sisällön kuluttamisesta.

Esimerkki liidimagneetista voisi olla vaikkapa maksuton opas aiheesta, joka liittyy läheisesti yrityksesi liiketoimintaan. Mikäli olet digimarkkinointiyritys, liidimagneettina voisi toimia esimerkiksi Facebook-mainonnan opas, jonka saa ladattua sähköpostiosoitetta vastaan.

Liidimagneetti on loistava keino kerätä yrityksesi tavoitekohderyhmän yhteystietoja talteen, ja houkutella heidät ostamaan tuotteitasi. Sisällön lataaja saa ilmaisen maistiaisen tarjoamastasi palvelusta, ja voi todeta asiantuntijuutesi omin silmin. Samalla kasvatat sähköpostilistaasi, ja voit tarjota jälkimainontaa kaikille liidin lataajille.

Kun liidimagneetti on hiottu kuntoon, sitä voidaan mainostaa Facebookissa kustannustehokkaasti oikealle kohderyhmälle. Seuraavaksi käymme läpi, kuinka hyviä liidimagneetteja luodaan, ja millaisia liidimagneetteja kannattaa hyödyntää.

Myöhemmässä kappaleessa kerromme, kuinka laadukkaita liidejä houkutellaan liidimagneetin pariin Facebook-mainonnan avulla. liidejä facebookistaEsimerkkikuva Sloganin liidimagneetista. 

Loistava liidimagneetti koostuu näistä asioista

1. Liidimagneetin tulee tarjota aitoa hyötyä ja konkreettisia tuloksia

Onnistuneen liidimagneetin tulee tarjota aitoa hyötyä sen lataajalle – muutoin ketään ei kiinnosta ladata sitä. Mikäli liidimagneetista saatava sisältö ei ole laadukasta tai hyödytä lataajaa konkreettisella tasolla, niin miksi lataaja päätyisi myöskään ostamaan tuotettasi?

Liidimagneetit ovat onnistuneita silloin, kun ne tarjoavat lataajalle tarpeeksi arvoa, jotta tämä haluaa maksaa lopullisesta tuotteestasi. Laadukas liidimagneetti on siis sellainen, jonka voi kuluttaa ja ottaa käyttöön nopeasti, sekä nähdä siitä seuraavia konkreettisia hyötyjä.

Saatavan tiedon tulee olla nopeasti saatavilla, sillä ihmisten keskittymiskyky harvemmin riittää lukemaan 80-sivun e-kirjoja. Myös tulosten tulee olla nopeasti nähtävillä, mielellään parin päivän tai maksimissaan viikon sisällä sisällön lataamisesta.

2. Liidimagneetin tulee olla relevantti tavoitellulle kohdeyleisölle 

Et halua maksaa siitä, että sähköpostilistallasi on tuhansittain liidejä, jotka eivät koskaan käänny maksaviksi asiakkaiksi. Älä siis luo geneeristä liidimagneettia, joka puhuttelee kaikkia ja samalla ei ketään. Liidimagneetin tulee houkutella juuri niitä ihmisiä, joiden haluat myös ostavan sinulta.

Liidimagneetin tulee siis olla relevantti suhteessa siihen, mitä yrität myydä. Jos esimerkiksi myyt nettivalmennusta maratonia varten, relevantti liidimagneetti voisi olla esimerkiksi ilmainen juoksuharjoitus tai viikon ruokaohjelma, joka tutustuttaa liidin lataajan nettivalmennuksesi sisältöön ja asiantuntijuuteesi.

Haluat houkutella liidejä, jotka kääntyvät ostaviksi asiakkaiksi myöhemmin. Jos siis myyt nettivalmennusta maratonia varten, älä käytä liidimagneettina sisältöä, joka ei liity millään tavalla tuotteeseesi.

Tehokkaaksi todettuja liidimagneetteja – ota nämä käyttöön!

Liidimagneetteja on monenlaisia. Tässä muutama tehokkaaksi todettu esimerkki. 

 • Ilmainen alennuskoodi verkkokauppaan

Mikäli olet verkkokauppias, ilmainen alennuskoodi on yksi suosituimmista (ja toimivaksi todetuista) keinoista uusasiakashankintaan.

Alennuskoodin avulla madallat ensimmäisen oston kynnystä sekä saat liidin lataajan yrityksesi vaikutuksen piiriin. Sähköpostiosoitteen avulla voit mainostaa jatkossa uusia mallistojasi, alennusmyyntejäsi ja tuotevalikoimaasi erittäin kustannustehokkaalla tavalla. 

 • Pre-launch kampanja

Mikäli olet julkaisemassa uusia tuotteita, voit mainostaa pre-launch kampanjaa, jonka avulla takaat yhteystietonsa jättäjille pääsyn ensimmäisenä uusien tuotteiden pariin.

Pre-launch -kampanjaa voi hyödyntää myös esimerkiksi suuren alennusmyynnin lähestyessä – jättämällä yhteystiedot kuluttaja pääsee ensimmäisenä käsiksi huippualennettuihin tuotteisiin.

Pre-launch -kampanjoissa kannattaa tosin huomioida, että ne toimivat parhaiten siinä vaiheessa, kun brändi on jo kasvattanut jalansijaa ja suosiota kuluttajien keskuudessa. 

 • Case study

Case study on konkreettinen esimerkki siitä, kuinka autoit ratkaisemaan asiakkaan ongelman. Case study voi olla oiva liidimagneetti erityisesti silloin, jos myyt konsulttipalveluita tai esimerkiksi digimarkkinointia asiakkaillesi.

Loistava case study ei ainoastaan kerro lukijalle kuinka hyvin onnistuit tuottamaan tuloksia asiakkaallesi, vaan tarjoaa konkreettista tietoa miten tulokset saavutettiin. Lukijaa ei kiinnosta sisältö, joka ei hyödytä häntä millään tavalla. Ihanteellinen case study on siis sellainen, joka tarjoaa lukijalle ohjeita kyseisten tulosten saavuttamiseen.

Mikäli kaipaat esimerkkiä opastavasta case studysta, kurkkaa Sloganin Case North Outdoor. 

 • Videopas tai muu videosisältö

Erityisesti jos markkinoit verkkokurssia, voi ilmainen oppitunti olla tehokas tapa houkutella kuluttaja vakuuttumaan kurssisi laadusta ja ostamaan sen käyttöönsä.

Ihmiset haluavat varmistua siitä, että kurssisi on hintansa väärti – mikä olisikaan parempi tapa todistaa ammattitaitosi, kuin tarjoamalla rajattu määrä ilmaista sisältöä kuluttajien testattavaksi?

Video-oppaissa – kuten muissakin liidimagneeteissa – on hyvä muistaa, että ilman laadukasta sisältöä kuluttajaa on vaikeaa houkutella ostamaan. Panosta siis siihen, että tarjoamasi videosisältö on varmasti hyödyllistä kuluttajalle. 

 • Webinaari

Webinaari on hyvä keino kaupan klousaamiseen erityisesti siinä vaiheessa, kun kuluttaja on jo jollain tapaa tuttu yrityksesi kanssa. Tarjoamalla mielekästä webinaarisisältöä saat liidin huomattavasti lähemmäs ostopäätöstä, sillä hän tutustuu väkisin tarjoamaasi kuunnellessaan sinua webinaarin ajan.

Webinaari onkin loistava tapa vakuuttaa kuluttaja asiantuntijuudestasi tai yrityksesi tarjoamasta. Webinaarin osallistujat ovat vaivautuneet paikalle kuuntelemaan puhettasi, joten he ovat jo tavallista liidiä lähempänä ostopäätöstä.

Esimerkiksi matkatoimiston voisi olla hyödyllistä tarjota webinaari ulkomailla matkustamiseen liittyen. Aiheena voisi olla esimerkiksi se, millaista on matkustaa Etelä-Amerikassa pandemian jälkimainingeissa.

Webinaaria järjestäessä on tosin hyvä huomata, että ihmiset voivat olla skeptisiä ostamaan sinulta, sillä he tietävät että webinaarin lopullisena tarkoituksena on myydä palveluitasi. Onnistunut webinaari poistaa viimeisimmätkin skeptisyydet ja oston esteet kuluttajan tieltä.

Hyvän webinaarin luominen vie aikaa, mutta tulokset voivat olla loistavia. Tämän vuoksi webinaaria ei kannata järjestää hutaisten, vaan todella panostaa sen laadukkuuteen.

Onnistuneiden Facebook-liidimainosten best practices

Tarkkuutta kohderyhmän kanssa

Facebook-liidimainoksen tulee olla sellainen, joka vetoaa oikeaan kohderyhmään. Mainoksen kohdentamisen kanssa tulee siis käyttää tarkkuutta. Facebook onneksi tarjoaa laajan valikoiman eri kohdennustapoja, joiden avulla voit varmistaa, että viestisi tulee oikeiden ihmisten silmien eteen.

Vaihtoehtoisesti voit myös kohdistaa mainoksen laajaan kohderyhmään ja puhutella oikeita ihmisiä mainoksen tekstin ja visuaalisen ilmeen avulla.

Hyvä keino esimerkiksi maraton-treenaajien tavoittamiseen on käyttää mainostekstiä, jossa kohderyhmää puhutellaan suoraan esimerkiksi lauseilla kuten  “Maratonjuoksijaksi 30 päivässä” tai “Näin selviät ensimmäisestä maratonistasi”.

Aiheeseen liittyvä visuaalinen kuvitus edesauttaa sitä, että juuri sinun kohderyhmääsi kuuluvat ihmiset kiinnostuvat mainoksesta.

Hyödynnä silmiinpistävää tarjousta

Sisällön lataamisesta seuraavan hyödyn pitää olla riittävän hyvä, että kuluttaja vaivautuu jättämään yhteystietonsa sitä vastaan.

Olennaista hyvän tarjouksen lisäksi on myös se, miten hyvin se kommunikoidaan Facebook-mainoksessa. Mieti, miten saat tarjouksesi hyvät puolet esitettyä ytimekkäästi ja kuluttajia kiinnostavalla tavalla.

Testaa ja optimoi

Liidimagneettien ja -mainosten luominen vaatii usein testaamista ja optimointia, sillä aina eka versio ei osu kerralla purkkiin. Tämän vuoksi testejä kannattaa suorittaa eri mainostekstien, kuvien ja tarjousten välillä.

Toteuttamalla testejä eri mainosten välillä löydät parhaan mahdollisen mainos-, tarjous- ja kohderyhmäyhdistelmän, jonka avulla saat houkuteltua edullisempia ja parempia liidejä tuotteidesi pariin.

Uusia liidejä Facebook-liidimainonnan avulla

Liidejä on hyvä houkutella perinteisen Facebook-mainonnan lisäksi myös erityisen kampanjatyypin, eli Facebook-liidimainonnan avulla. Se on loistava työkalu oikeiden ihmisten tavoittamiseen ja yhteystietojen keräämiseen suoraan Facebookin mainosalustalla.

Mainoksen keräämä data voidaan yhdistää suoraan verkkokaupan CRM-järjestelmään tai sähköpostijärjestelmään, johon tiedot saadaan tallennettua.

IOS 14.5 -muutos vaikeuttaa Facebookin analytiikan seuraamista, mutta muutos ei yllä liidimainontaan asti. Koska liidin yhteystiedon kerääminen tapahtuu Facebookin omalla alustalla, konversiot tallentuvat aina Facebookin dataan.

Mikäli konversio tapahtuisi yrityksen nettisivuilla, Facebookin analytiikka ei välttämättä saisi kaikista konversioista kiinni. Tämän vuoksi erityisesti tänä päivänä Facebook-liidimainonta on loistava keino uusasiakashankintaan, ja sitä kannattaa ehdottomasti testata osana omaa liidinhankintaa.

liidit

Liidimainonta käyntiin vaivattomasti

Meillä Sloganin tyypeillä on vuosien kokemus tuloksekkaan digimainonnan toteuttamisesta asiakkaillemme. Mikäli kaipailet jeesiä liidimagneetin rakentamiseen ja tuloksekkaan liidimainonnan aloittamiseen, ota yhteyttä! 

 

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta Google Ads mainonta

Google Adsin ja Facebookin yhteispeli – näin onnistut!

Google Ads vai Facebook-mainonta? Nykypäivänä kysymys ei ole enää siitä, kannattaako valita Google Ads vai Facebook-mainonta yrityksen digimarkkinointikanavaksi, sillä parhaat tulokset saat ehdottomasti aikaiseksi kanavien yhteispelillä. Tässä artikkelissa käymme läpi Google Ads-hakusanamainonnan ja Facebook-mainonnan välisiä hienouksia ja sitä, miksi nämä kaksi kanavaa yhdessä tukevat loistavasti yrityksesi myynnillisiä tavoitteita.

Lue, kuinka aloitat tehokkaan mainonnan kahden suosituimman digimarkkinointikanavan avulla!

Facebook-mainonta on tehokas keino tunnettuuden ja myynnin kasvattamiseen

Facebook tarjoaa enemmän valinnanvaraa mainosten kohdentamiseen kuin mikään muu sosiaalisen median mainoskanava. Facebookissa voi kohdentaa mainontaa mm. demografisten tietojen, verkkokäyttäytymisen, kiinnostuksen kohteiden ja samankaltaisuuden perusteella.

Facebook-mainonta sopii erityisesti hieman tuntemattomamman brändin tai tuotteen mainostamiseen, sillä sen avulla voit tuoda tuotteesi ja yrityksesi potentiaalisten asiakkaiden silmien eteen immersiivisellä ja visuaalisella tavalla. Se on siis loistava keino luoda tunnettuutta uudelle tuotteelle tai brändille.

Voit testata mainontaa videoiden, kuvien ja tuotekuvien avulla ja selvittää, mikä mainostapa vetoaa parhaiten kohderyhmääsi.

Facebookissa ollessaan ihmiset harvemmin aktiivisesti etsivät ostettavia tuotteita, mutta tehokkaalla Facebook-mainonnalla voit saada ihmisten mielenkiinnon herätettyä. Facebook-mainonnan avulla on mahdollista saada kauppaa sekä tunnettuutta aikaiseksi, ja tämä tekee siitä loistavan valinnan yrityksen digimarkkinointikanavaksi.

Lisäksi, Facebookissa voit toteuttaa uudelleenmarkkinointia, eli mainostaa esimerkiksi ihmisille, jotka ovat selanneet aiemmin verkkokauppasi tuotteita. Uudelleenmarkkinoinnin laajat mahdollisuudet ovat ehdottomasti yksi Facebook-mainonnan suurimmista eduista.

Google Ads hoitaa homman erityisesti ostopolun loppupäässä

Lähtökohtaisesti Google-hakusanamainonta on käytännöllinen kanava tavoittamaan ihmisiä, jotka ovat jo ostopolun loppupäässä. Siinä vaiheessa kun Facebook-mainonnan avulla tuotteillesi on luotu kysyntää ja kävijä hakee tuotetta Googlesta, hoitaa Google Ads -mainonta ostotapahtuman loppuun.

Google Ads on lisäksi oiva kanava silloin, kun käyttäjät etsivät uusia tuotteita ostettavaksi.

Jos käyttäjä esimerkiksi tekee Google-hakuja sanoilla “polkupyörä” tai “polkupyörä netistä”, hän saattaa olla potentiaalinen asiakas ostamaan polkupyöriä. Ja jos kyseinen käyttäjä näkee hakuansa vastaavan polkupyörämainoksen, hän saattaa päätyä ostamaan kyseisen polkupyörän.

Googlen suurin kilpailuvaltti on ehdottomasti se, että käyttäjille mainostetaan täysin heidän hakuihinsa sopivia tuotteita. Kun ihminen hakee tiettyä tuotetta, erityisesti erittäin tarkalla hakutermillä, hän voi olla harkitsemassa sen ostamista.

Google-hakusanamainontaa voi hyödyntää myös brändimainonnassa. Mikäli olet esimerkiksi kampaamoyrittäjä, voi olla hyödyllistä näkyä Google hakusanamainoksissa silloin, kun käyttäjät hakevat kampaamoja alueellasi.

Tällöin yrityksesi nousee tuloksissa esiin ja saatat onnistua houkuttelemaan uusia asiakkaita yrityksesi pariin Google-näkyvyyden avulla, vaikka klikin tuoma kauppa ei tallentuisikaan Googlen dataan.

Hyödyntävätkö kilpailijasi eri mainoskanavien yhteispeliä? 

Kun alat suunnittelemaan Google Adsin ja Facebook-mainonnan yhteispeliä, on hyvä olla perillä myös siitä, miten kilpailijasi toimivat. Erityisesti jos kilpailijasi mainostavat vain yhdessä mainoskanavassa, voi kanavien yhteispeli auttaa sinua voittamaan kilpailijoiden markkinaosuutta itsellesi.

Mikäli kilpailijasi esimerkiksi mainostavat ainoastaan Facebookissa, voi Google-näkyvyys olla sinulle hyvin hyödyllistä. Leikitään, että kilpailijasi mainostaa Facebookissa samassa kaupungissa toimivaa kampaamoa. Kuluttaja näkee kilpailijasi mainoksen Facebookissa, mutta ei klikkaa sitä. Muutaman päivän päästä hän muistaa näkemänsä mainoksen, mutta ei muista enää yrityksen nimeä.

Kuluttaja siirtyy tällöin Googleen. Hän tekee haun hakusanoilla kampaamo + (kaupunki), mutta kilpailijasi ei mainosta Googlessa. Sen sijaan hän löytää sinun Google-mainoksesi, ja päätyy tekemään varauksen kampaamoosi Google Ads -mainoksesi kautta.

Koska kilpailijasi Google-mainonta ei ollut kunnossa, sait asiakkaan hänen Facebook-mainoksensa ansiosta. Tämä on toki ainoastaan yksi kärjistetty esimerkki, mutta se kuvastaa hyvin, miksi Facebook-mainonta ja Google Ads ovat loistavia tukemaan toisiaan.

On aina hyvä tutkia kilpailijoiden tekemisiä ja miettiä, miten hyvin he mainostavat. Usein voit hyötyä siitä, jos kilpailijoidesi mainontatavassa on puutteita.

Voit tutkia kilpailijoidesi tekemisiä tekemällä toimialaasi sopivia Google-hakuja ja katsomalla, mitä mainoksia nousee esiin. Kilpailijoidesi Facebook-mainoksia voit taas tutkia suoraan Facebook Ad Librarysta. Sieltä näet kaikki mainokset, joita kilpailijasi pyörittävät tällä hetkellä.

Mitä Google Ads- ja Facebook-mainonnassa menestyminen vaatii?

Digimainontaa aloittaessa on hyvä muistaa, että Google- ja Facebook-mainonnassa on harvemmin tarjolla pikavoittoja, sillä tehokkaan mainonnan toteuttaminen vaatii aikaa ja harjoittelua.

Vaikka antaisit mainostilisi suoraan ammattimaisen digitoimiston käsiin, vaatii mainonnan optimoiminen aikaa. Mainostajan tulee löytää sopivimmat kohderyhmät sekä tehdä testausta eri mainoskuvien ja -tekstien, Call-To-Actioneiden, kampanjatavoitteiden ja monen muun aspektin välillä.

Mainoskanavan tehokkuutta voi usein arvioida järkevästi vasta useamman kuukauden mainostamisen jälkeen. Mikäli toteutat mainontaa itse, salli itsellesi riittävästi aikaa mainoskanavan hienouksien opettelemiseen ja mainosten hiomiseen. Pikavoittoja harvemmin tapahtuu yhdessä yössä.

Mikäli taas päätät palkata ulkopuolisen digimarkkinointitoimiston hoitamaan mainonnan puolestasi, salli riittävästi aikaa mainosten optimoimiseen. Riittävällä testaamisella mainonta voidaan saada hyvin tuloksekkaaksi pitkässä juoksussa.

Google Ads ja Facebook-mainonta tukevat mainiosti toisiaan

Uskomme vahvasti Google Adsin ja Facebook-mainonnan yhteispeliin. Facebookin avulla voit luoda kiinnostusta ja kysyntää, ja Google Adsin avulla varmistaa, että kiinnostuksen herättyä tuotteesi on helppo löytää.

Lisäksi Facebook-uudelleenmarkkinoinnin avulla asiakkaita on helppo muistuttaa tuotteidesi olemassaolosta, ja siten saada enemmän kauppaa aikaiseksi myös jo olemassa olevien asiakkaiden keskuudessa.

Psst! Me Sloganilla toteutetaan tehokasta digimainontaa erikokoisille yrityksille. Jos haluat jättää Google- ja Facebook-mainostamisen suoraan ammattilaisten käsiin, tutustu palveluihimme ja jätä tarjouspyyntö!

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

Facebook-mainossijoittelut – näin valitset sopivimman mainospaikan tavoitteeseesi nähden

Facebook-mainossijoitteluiden avulla voit valita, millaisilla mainospaikoilla Facebook-mainoksesi näkyvät. Vaikka automaattisten sijoitteluiden valitseminen on usein toimiva taktiikka Facebook-mainonnassa, joskus sijoitteluiden valitseminen manuaalisesti voi tuoda parempia tuloksia mukanaan. Lue, kuinka valitset tavoitteisiisi sopivimman mainossijoittelun Facebookissa!

Mitä Facebook Ad Placement vaihtoehtoja on olemassa?

Facebookissa on mahdollista valita hyvinkin tarkkaan, millaisilla mainospaikoilla mainoksesi näkyy. Valittavana on 15 eri mainospaikkaa neljästä eri kategoriasta: Facebook, Instagram, Audience Network ja Messenger.

Eri sijoittelukategorioita ovat:

 • Feeds
 • Stories
 • In-Stream
 • Search
 • Messages
 • In-Article
 • Apps

Sijoitteluiden rajaamiseen voi olla useampia syitä. Tietyt brändit voivat haluta rajata tarkkaan, millaisissa yhteyksissä heidän mainoksiaan näytetään. Samoin tietynlaiset erityiset mainoskampanjat, kuten Instagram Reels -mainoskampanjat, vaativat käytännössä sen, että sijoitteluihin jätetään pelkästään Reels-vaihtoehto päälle.

Kun tiedät, mitkä sijoittelut tuovat parhaiten tuloksia mukanaan, voit rajata pois vähemmän tuottavia kategorioita, ja pyrkiä optimoimaan mainoksiasi parempaan suuntaan.

Huomioi kuitenkin rajauksia tehdessäsi, että jätät algoritmille tarpeeksi valinnanvaraa päätösten tekemiseen. Facebook toimii usein optimaalisemmin silloin, kun sillä on tarpeeksi vaihtoehtoja mainosten pyörittämisen suhteen. Tämän vuoksi sijoitteluita ei kannata rajata orjallisesti jokaisessa kampanjassa, mutta niiden suhteen kannattaa toteuttaa tapauskohtaista testausta parhaiden tulosten löytämiseksi.

Kuinka Facebook-mainossijoitteluita muokataan? 

Näin muokkaat mainostesi sijoitteluja:

1. Mene Facebook Ads Manageriin. Valitse kampanja jonka sijoitteluita haluat muokata, ja mene mainosryhmätason muutoksiin.

2. Mene kohtaan Placements. Automatic Placements on valittuna automaattisesti, joten valitse Manual Placements.

3. Valitse, mitkä Ad Placementit haluat valita kampanjallesi.

Automaattiset sijoittelut – hyvät ja huonot puolet

Facebook suosittelee lähtökohtaisesti hyödyntämään automaattisia sijoitteluita, sillä silloin Facebookin algoritmi voi vapaammin valita, missä mainosta näytetään.

Automaattiset sijoittelut ovat lähtökohtaisesti ihan hyvä valinta kampanjaan, mutta niin kuin muissakin Facebook-mainonnan osa-alueissa, myös sijoitteluissa kannattaa toteuttaa pientä testaamista tulosten optimoimiseksi.

Lähtökohtaisesti automaattiset sijoittelut ovat hyvä valinta silloin, jos kyseessä on konversioon tähtäävä kampanja (osto, liidi, ostoskärryyn lisääminen jne).

Tällöin Facebook näyttää mainoksiasi niillä sijainneilla, joista se uskoo saavansa eniten konversioita aikaiseksi. Tällöin mainostajalle ei ole hirveästi väliä sillä, tuleeko konversio Feedistä vai Audience Networkista, kunhan konversioita tapahtuu.

Tosin, jos kyseessä on Liikenne- tai Reach-kampanja, sijoitteluiden valinnalla voi olla suurempi merkitys. Lähtökohtaisesti Feedissä ja Storyssä näkyvät mainokset saavat parempia tuloksia aikaiseksi näissä kampanjatyypeissä, sillä Feedin ja Storyn huomioarvo on esimerkiksi Audience Networkia suurempi.

Mikäli Reach-mainoksesi näkyy esimerkiksi huonolaatuisen blogitekstin sivukulmassa, se saa todennäköisesti vähemmän huomiostasi kuin tullessaan vastaan koko ruudun mittaisena Storyssä. Tämän vuoksi vaikka Facebookin data näyttäisi esimerkiksi Audience Networkin tuovan paljon impressioneita mukanaan, nämä ihmiset eivät ole välttämättä todellisuudessa noteeranneet mainostasi juurikaan.

Etenkin Liikenne ja Reach-kampanjoissa kannattaa siis ainakin testata sijoitteluiden rajaamista ja testin vaikutusta saavutettuihin tuloksiin.

Nämä Facebook-mainossijoittelut kannattaa pitää päällä lähes aina

Lähtökohtaisesti suurin osa impressioneista ja liikenteestä tulee yleensä Feedistä ja Storysta. Tämä johtuu siitä, että iso osa Facebookin ja Instagramin käyttäjistä viettää suurimman osan ajastaan siellä.

Feedin ja Storyn mainokset ilmestyvät keskelle ruutua suuressa koossa, joten ne on usein muita mainostyyppejä helpompi huomata. Suuren kokonsa vuoksi myös Instagram Reels -mainokset saavat usein hyvin huomioarvoa aikaiseksi.

Lähtökohtaisesti siis jokaisessa mainoskampanjassa kannattaa olla valittuna ainakin Facebook ja Instagram Feed, Facebook ja Instagram Story ja Instagram Reels. Myös muut Feed- ja Story-tyypit voi jättää yleensä huoletta päälle.

Mainostyyppejä valitessa kannattaa tosin huomata, että Story ja Reels-mainoksille kannattaa luoda omat, koko ruudun mittaiset mainoksensa. Koko ruudun mittainen mainos saa enemmän huomioarvoa näissä sijoitteluissa kuin perinteinen, neliön kokoinen mainos.

Näistä Facebook-mainossijoitteluista voi tarvittaessa karsia 

Kuten ylempänä todettiin, Liikenne- ja Reach -kampanjatyypeissä voi olla joskus perusteltua testata myös tiettyjen mainossijoitteluiden karsimista.

Lähtökohtaisesti jos jotakin haluaa karsia, kannattaa ensimmäisenä sulkea pois Audience Network, eli nettisivujen ja sovellusten mainossijoittelut.

Kyseisiltä sijoitteluilta voi datan mukaan tulla impressioneita, mutta niillä on usein pienempi huomioarvo kuin muilla sijoitteluilla (esim Feed ja Stories). Tämä johtuu siitä, että mainosyleisö on usein sitoutuneempaa Facebookin ja Instagramin sisällä kuin Audience Networkin alustoilla.

Toinen paikka mistä sijoitteluita voi karsia on Messenger, sillä Messengerin mainosvolyymit ovat usein jo lähtökohtaisesti melko pieniä.

in-stream, Search ja In-article -sijoittelut tuovat myöskin mukanaan usein vain vähän impressioita, mutta ne voi testimielessä joko jättää päälle tai pois. Yleensä nämä sijoittelut tuovat mukanaan vain muutaman prosentin liikennettä, mutta kyseinen liikenne voi myös olla hyvin halpaa.

Muista nämä asiat Facebook-mainossijoitteluista

Mainossijoitteluihin tehtävät muutokset ovat hyvin tapauskohtaisia, joten siksi niiden välillä kannattaa suorittaa välillä testausta. Jossain kampanjassa tietty sijoittelu voi toimia todella hyvin, kun taas joskus voi olla järkevää karsia pois osa sijoitteluista esimerkiksi Liikenne-kampanjaa varten.

Automaattisten sijoitteluiden suosiminen ei ole myöskään typerä valinta. Tällöin Facebookin algoritmi saa enemmän päätösvaltaa siihen, millä sijainneilla mainosta näytetään.

Erityisesti brändi-imagomielessä mainossijoitteluihin kannattaa kuitenkin käyttää hieman ajatusta. Tietyt brändit voivat haluta valita tarkkaan, missä yhteyksissä mainoksia näytetään, ja tällöin eri mainossijoitteluihin tutustumisen tärkeys korostuu.

Yksi hyvä keino mainossijoitteluiden valintaan on Instagramissa ja Facebookissa vieraillessa pohtia, mitä mainoksia siellä tulee vastaan ja millaisilla mainospaikoilla. Millainen fiilis Audience Network -mainoksista tai Facebookin sivupalkin mainoksista tulee, ja klikkaisitko niitä itse? Perehtymällä eri sijoitteluihin saat paremman käsityksen siitä, millä mainospaikoilla haluat yrityksesi näkyvän.

Tosin mainossijoitteluita valitessa on myös hyvä muistaa, että vaikka tietty sijoittelu toisi vain vähän liikennettä mukanaan, ei kyseinen liikenne yleensä maksa juurikaan. Facebook mainossijoitteluiden valinnassa kannattaa siis brändi- ja kampanjakohtaisesti miettiä, haluatko tehdä manuaalisia rajauksia vai antaa automaattisten sijoitteluiden hoitaa homman puolestasi.

Psst! Me Sloganilla toteutetaan kannattavaa, datalähtöistä Facebook-mainontaa erikokoisille yrityksille. Jos haluat viedä Facebook-mainostamisesi uudelle tasolle, ota yhteyttä!

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

5 kallista Facebook mainonnan virhettä – älä tee näin!

Facebook-mainonnassa on helppo tehdä virheitä, jotka maksavat paljon rahaa pitkässä juoksussa. Tässä artikkelissa esittelemme 5 yleistä virhettä, joita kannattaa välttää Facebook-mainonnassa. Lue eteenpäin!

1. Älä sulje aiempia asiakkaita pois kohdennuksesta

Kun luot kohderyhmän Facebookissa, lähtökohtaisesti sinun ei kannata rajata pois ihmisiä, jotka ovat ostaneet tuotteitasi aiemmin, ellei kyseessä ole puhtaasti uusasiakashankintaan tähtäävä mainonta. Yleensä ne ihmiset, jotka ovat ostaneet sinulta aiemmin, ovat todennäköisemmin valmiimpia ostamaan sinulta uudestaan kuin täysin uudet asiakkaat.

Vaikka joku olisi ostanut tuotteitasi aiemmin, hän harvemmin aktiivisesti ajattelee brändiäsi tai tuotteitasi päivittäin. Tämän vuoksi mainontaa kannattaa suunnata myös vanhoille asiakkaille, jotta muistutat heitä brändisi olemassaolosta ja voit houkutella heidät selaamaan muitakin tuotteitasi.

Tämä sääntö pätee myös silloin, jos kyseiset asiakkaat ovat sähköpostilistallasi. Älä turvaudu pelkkään sähköpostimarkkinointiin. Aiemmin ostaneiden asiakkaiden kohderyhmät ovat Facebookissa lähtökohtaisesti melko pieniä, joten et joudu maksamaan paljoakaan ylimääräistä sisällyttämällä aiemmin ostaneet ihmiset kohderyhmääsi.

Tosin, jos haluat rajata hieman kohdeyleisöäsi, joskus voi olla perusteltua rajata pois esimerkiksi asiakkaat, jotka ovat ostaneet sinulta tietyn aikamääreen sisällä. Voit rajata pois esimerkiksi ihmiset, jotka ovat ostaneet sinulta viimeisen 30 päivän sisällä, sillä nämä ihmiset eivät välttämättä ole vielä valmiita ostamaan sinulta heti uudestaan.

Älä kuitenkaan rajaa pois kaikkia aiemmin ostaneita asiakkaita kaikista kampanjoistasi, ja ole maltillinen rajausten kanssa.

2. Älä rupea villiksi maantieteellisen rajauksen kanssa

Suomi on pieni maa. Lähtökohtaisesti ei ole järkevää rajata mainontaa juurikaan maantieteellisen sijainnin perusteella, ellet ole täysin varma, että 100% kohderyhmästäsi asuu esimerkiksi Helsingissä.

Facebook toimii parhaiten silloin, kun sen algoritmille antaa enemmän valtaa päätöksenteossa. Liika kohderyhmän rajaaminen on ainoastaan mainostajan omaa arvailua siitä, mikä kohderyhmä on hyvä ja mikä ei. Facebook sen sijaan hyödyntää algoritmia parhaan kohderyhmän löytämisessä, ja mitä enemmän valinnanvaraa algoritmille antaa, sitä paremmin se toimii.

Lähtökohtaisesti Facebookissa isompi kohderyhmä on aina parempi. Facebookin omien suositusten mukaan optimikoko kohderyhmälle on 500 000 – 1 000 000 henkilöä, mikä on Suomessa monesti vaikeaa saavuttaa. Älä rajaa kohderyhmää turhaan maantieteellisillä rajauksilla, sillä oikeasti ostajia voi löytyä mistä päin Suomea tahansa.

Poikkeus tähän suositukseen on toki se, jos mainostat paikallista yritystä, joka ei toimita tuotteita muihin kaupunkeihin. Tällöin sinun kannattaa tietenkin mainostaa ainoastaan lähialueiden kuluttajille. Muussa tapauksessa käytä lähtökohtaisesti aina koko Suomea kohdennuksessa. 

3. Älä unohda IOS-muutosten vaikutusta mainontaan

IOS-muutosten myötä Facebook-mainonnasta on tullut aiempaa haastavampaa. Applen käyttäjät voivat nykyään valita, haluavatko he antaa Facebookille luvan seurata käyttäytymistään verkossa vai eivät.

Mikäli lupaa ei heru, Facebook saa aiempaa heikommin kiinni dataa käyttäjän kiinnostuksen kohteista ja verkkokäyttäytymisestä. Tämän vuoksi esimerkiksi kiinnostuksen kohteisiin perustuvat kohderyhmät eivät ole yhtä tarkkoja kuin aiemmin.

Jotta mainonnasta saa kaiken tehon irti jatkossakin, hyödynnä enemmän dataan perustuvia kohdennuksia, kuten asiakkaiden yhteystietoja kohderyhmien luomisessa. Lisäksi, uudelleenmarkkinointiyleisöjen rakentamisessa kannattaa hyödyntää enemmän Facebookin sovelluksessa tapahtuneita toimintoja.

Mikäli esimerkiksi luo ensiksi videomainoksen suurelle kohderyhmälle, ja myöhemmin näytät uuden mainoksen ihmisille, jotka katsoivat videotasi 10 sekuntia, Facebook saa paremmin kiinni käyttäjien toiminnasta, sillä videoiden katselu tapahtuu Facebookin omalla alustalla.

Samaan tapaan Facebook saa nykyään paremmin dataa kiinni esimerkiksi ihmisistä, jotka ovat selanneet Instant experience-mainostasi, kuin ihmisistä, jotka ovat vierailleet verkkosivuillasi.

Myös lookalike-yleisöjä kannattaa hyödyntää aiempaa enemmän, sillä kyseinen kohdennus antaa Facebookille enemmän valtaa oikeiden ihmisten löytämiseen.

Facebookin alustalla tapahtuvia kohdennuksia kannattaa siis jatkossa suosia aiempaa enemmän. 

4. Älä hyödynnä useampaa kiinnostuksen kohdetta yhdessä kohderyhmässä

Yhteen kohderyhmään on hyvä sisällyttää vain yksi kiinnostuksen kohde. Vain tällöin voit tietää, mikä kiinnostuksen kohde oikeasti tuo maksavia asiakkaita verkkokauppasi pariin.

Mikäli samassa kohderyhmässä on kiinnostuksen kohteina esimerkiksi koirat, kissat, urheilu ja ruoanlaitto, et voi tietää, mitkä kyseisistä kiinnostuksen kohteista ovat toimivia ja mitkä eivät. Tämän vuoksi laita aina yhteen kohderyhmään vain yksi kiinnostuksen kohde ja testaa, mikä kohdennus toimii parhaiten.

Lisäksi, mikäli hyödynnät esimerkiksi lookalike-kohdennusta, älä käytä lisäksi rajauksessa kiinnostuksen kohteita. Muutoin kehotat Facebookia etsimään ihmisiä jotka vastaavat lookalike-kohderyhmääsi JA pitävät esimerkiksi kissoista. Tällöin rajaat kohderyhmääsi turhaan. Tämän vuoksi älä yhdistä lookalike-kohdennusta ja kiinnostuksen kohteita samassa kohderyhmässä.

5. Älä rajaa reta-mainoksia liikaa

Reta-mainontaa eli uudelleenmarkkinointia kannattaa hyödyntää Facebook-mainonnassa niin paljon kuin mahdollista. Yksi yleinen virhe reta-mainontaan liittyen on kuitenkin se, että kohderyhmää rajataan liikaa.

Jos esimerkiksi mainostat verkkokaupan vierailijoille, tee kohderyhmästä ennemmin liian suuri kuin liian pieni. Esimerkiksi mainostamalla edellisille 120 päivän verkkokaupan vierailijoille luot isomman kohderyhmän, joista Facebook voi sitten poimia parhaiten ostavat kuluttajat, joille näyttää mainoksia.

Esimerkiksi mainostaessasi 120 päivän verkkosivuvierailijoille Facebook näyttää alkuun yleensä mainoksia ihmisille, jotka ovat vastikään vierailleet sivuillasi. Alkuun mainoksesi siis saattavat näkyä edellisen kolmen päivän vierailijoille, ja pikkuhiljaa ihmisille, joiden vierailuista on kulunut enemmän aikaa.

Joten vaikka hyödyntäisit suurtakin aikamäärettä, Facebook valitsee joka tapauksessa ensiksi parhaat mahdolliset ihmiset, joille mainostaa. Isomman kohderyhmän tapauksessa Facebookilla on kuitenkin varaa mainostaa myös ihmisille joiden vierailusta on kulunut enemmän aikaa, ja näistä ihmisistä saattaa löytyä ostavaa yleisöä. Älä siis rajaa kohderyhmää turhan kapeaksi.

Hyödyntäessäsi reta-yleisöä älä käytä samassa kohderyhmässä muita rajauksia. Älä siis rajaa lisäksi esimerkiksi iän, sijainnin tai kiinnostuksen kohteiden avulla. Jos hyödynnät verkkosivuvierailijoita ja kiinnostuksen kohteita, kehotat Facebookia etsimään ihmisiä jotka ovat vierailleet sivuillasi JA pitävät esimerkiksi koirista, ja näitä ihmisiä on luultavasti turhan vähän. Jätä siis turhat rajaukset pois.

Vaikka myisit tietylle sukupuolelle kohdennettuja tuotteita, kuten miesten jalkapallovarusteita, sisällytä reta-kohdeyleisöön silti myös naiset mukaan. Mikäli nainen on vieraillut verkkokaupassasi, hän saattaa etsiä esimerkiksi syntymäpäivälahjaa miehelleen, jolloin reta-mainonnan näkeminen saattaa saada hänet toteuttamaan oston. Älä siis rajaa reta-mainonnassa myöskään sukupuolen mukaan.

Facebook-mainonnan virheet pähkinänkuoressa

Facebook-mainonnan virheet liittyvät usein siihen, että Facebookin algoritmin toimintaa ei ymmärretä ja sitä rajoitetaan liikaa. Lähtökohtaisesti Facebook-mainonnassa kannattaa suosia suuria yleisökokoja ja antaa Facebookille valtaa valita, kelle näyttää mainostasi.

Applen IOS-muutokset tuovat omat haasteensa mainontaan, joten muutoksista kannattaa olla perillä ja ymmärtää, miten kukin kohdennustapa toimii nykypäivänä. Oikeaoppisella testaamisella ja mainonnan hiomisella Facebook-mainonnalla voidaan saada loistavia tuloksia aikaiseksi.

Kaipaatko apua mainonnan pyörittämiseen? Kysy lisää digimainonnan ammattilaisten toteuttamasta Facebook-mainonnasta!

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

+1100% myynnin kannattava vuosikasvu Facebook-mainonnalla – Case North Outdoorin verkkokauppa

Aloitimme toukokuussa 2020 yhteistyön North Outdoorin kanssa. North Outdoor myy verkossa laajaa valikoimaa suomalaisia, merinovillapohjaisia ulkoiluvaatteita. 

Vuoden yhteistyön aikana olemme onnistuneet kasvattamaan North Outdoorin verkkokaupan myyntiä 1100% käyttäen pääasiallisena työkalunamme Facebook-mainontaa. Verkkokauppa kasvatettiin siis alle puolessa vuodessa miljoonaluokkaan

Tuloksellisen mainonnan myötä North Outdoor on saanut lisää jälleenmyyjiä, ja useat tutut jälleenmyyjät ovat moninkertaistaneet tilauksensa jo ennakkoon. Verkkokaupan kasvun myötä koko North Outdoorin brändi ja sen myynti eri kanavissa on lähtenyt suorastaan lentoon.

Tsekkaa alta tarinamme siitä, miten pääsimme verkkokaupan markkinoinnissa kyseisiin lukuihin. 

Lähtökohta

Ennen yhteistyön aloittamista North Outdoor oli tehnyt itse hieman Google AdWordsia, Facebook-mainontaa ja vaikuttajamarkkinointia, mutta markkinointi oli ollut melko kokeilupohjaista, eikä esimerkiksi mainonnan testaamiseen ollut käytetty juurikaan aikaa. 

North Outdoor aloitti yhteistyön kanssamme sillä he kokivat, ettei heidän ajankäyttönsä ja osaamisensa välttämättä enää riitä laajamittaisen digimarkkinoinnin tekemiseen itsekseen. 

Yhteistyön alkaessa päätimme keskittyä ensin Facebook-mainontaan. Pian mainonta laajennettiin Google Shopping -mainontaan, hakukoneoptimointiin, määrätietoiseen uutiskirjemarkkinointiin sekä vaikuttajamarkkinointiin.

Miksi Facebook-mainonta? 

North Outdoorin Facebook-mainos

North Outdoorin markkinoinnin kanssa lähdimme liikkeelle Facebook-mainonnasta erityisesti siksi, että North Outdoor oli aloittaessamme vielä suhteellisen tuntematon brändi isossa mittakaavassa. 

Koska Suomi on pieni maa, jää esimerkiksi Google Adsin kautta saatava liikennemäärä usein melko pieneksi. Facebook taas tarjoaa enemmän mahdollisuuksia suurten massojen tavoittamiseen.

Facebookin avulla kykenimme tuomaan North Outdoorin brändin ja valikoiman uusien asiakkaiden tietoon. Pystyimme myös edullisesti testaamaan, mihin kohderyhmiin tuotteet vetoavat parhaiten. 

Laajojen kohdennusmahdollisuuksien avulla pystyimme tekemään mainontaa ihmisille heidän kiinnostuksen kohteidensa ja demografisten tietojensa avulla. Facebookilla on myös mahdollista tehdä uudelleenkohdennusta verkkokaupan aiemmille kävijöille, ja tämä oli tärkeä osa strategiaamme. 

Aloittaessamme Facebook-mainonnan tekemisen oli ensimmäinen tehtävämme varmistaa, että North Outdoorin verkkokaupasta löytyy Facebook-pikseli. Ilman pikseliä ei voitaisi seurata Facebook-mainonnasta seurannutta verkkokaupan myyntiä, liidejä, klikkauksia, kävijämääriä, tuloja tai sivun katseluita. Pikselin puuttuminen tekisi siis käytännössä Facebook-mainonnasta pelkkää arvailua. 

Jos sinun verkkokaupastasi puuttuu Facebook-pikseli, käy asentamassa se nyt heti. 

Kylmät, lämpimät ja kuumat yleisöt 

Yleistäen Facebook-mainontaa voidaan tehdä ns. kylmille, lämpimille tai kuumille yleisöille. Näiden yleisöjen tunnistaminen on tärkeää, sillä niille tulee markkinoida eri tavoilla. 

Kylmillä yleisöillä tarkoitetaan ihmisiä, jotka eivät vielä tunne brändiäsi tai tuotettasi. Näiden yleisöjen kohdalla tarkoituksena on pyrkiä tekemään brändisi tutuksi, jotta voit ohjata heidät myöhemmin tekemään ostoksia verkkokaupastasi. 

Lämpimät yleisöt ovat taas henkilöitä, jotka ovat jollain tapaa tuttuja brändisi kanssa – he ovat kenties käyneet joskus pyörähtämässä verkkokaupassasi. Lämpimille yleisöille myyminen on helpompaa kuin kylmille yleisöille, sillä he tietävät jo valmiiksi hieman siitä, mistä verkkokaupassasi ja brändissäsi on kyse. 

Kuumista yleisöistä puhutaan silloin, kun kyseiset henkilöt ovat jo tehneet ostoksia verkkokaupassasi – he ovat siis jo tuttuja tuotteidesi kanssa. Kuumat yleisöt on helpoin saada ostamaan sinulta uudestaan, olettaen että heidän kokemuksensa kanssasi on ollut hyvä. 

North Outdoorin kasvattaminen kohdentamalla eri yleisöille

Jotta kasvua voitaisiin saada aikaiseksi, tulee mainontaa tehdä eri tavalla erilaisille yleisöille. Mieti siis aina etukäteen, kenelle mainostat.

1. Kiinnostuksen kohteisiin perustuva kohdentaminen

Lähdimme rakentamaan North Outdoorin brändin tunnettavuutta kylmille yleisöille erityisesti hyödyntämällä markkinoinnissa kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa kohdentamista. 

Kiinnostuksen kohteisiin perustuva kohdentaminen tarkoittaa sitä, että voit valita mainontasi kohderyhmän hyödyntämällä dataa ihmisten ihmisten kiinnostuksen kohteista sekä demografisista tiedoista ja käyttäytymisestä. Voit siis päättää, että tiettyä mainosta näytetään esimerkiksi vain 20-30-vuotiaille, ulkoilusta kiinnostuneille ihmisille. 

Testaamalla erilaisia kohderyhmiä pystyimme tuomaan North Outdoorin brändin kylmien yleisöjen tietoon. Pyöritimme samanaikaisesti mainoskampanjoita useille eri kohderyhmille, jotta saimme selville, mitkä tuotteet vetoavat parhaiten mihinkin kohderyhmään.Testaamalla onnistuimme löytämään välillä yllättäviäkin kohderyhmiä, joihin tietyt tuotteet vetosivat. 

Saatoimme esimerkiksi pyörittää koirista pitäville ihmisille mainoksia, joissa esiintyy mukana koiria. Tekemällä täsmällisesti eri kohderyhmiin vetoavia mainoksia onnistuimme nostamaan brändin tunnettavuutta ja saamaan ihmiset kiinnostumaan North Outdoorin tuotteista.

2. Mukautetut kohderyhmät

Mukautettujen kohderyhmien avulla voidaan mainostaa ihmisille, jotka ovat yritykselle jo entuudestaan tuttuja. Voit luoda mukautetun kohderyhmän esimerkiksi asiakkaidesi sähköpostiosotteiden perusteella. Näin voit tavoittaa yrityksestäsi kiinnostuneet asiakkaat suoraan Facebookissa.

North Outdoorin tapauksessa pyrimme hyödyntämään mukautettuja kohderyhmiä kaikin mahdollisin tavoin. Loimme kohderyhmiä mm. uutiskirjetilaajien, verkkokaupan kävijöiden, ostotapahtuman keskeyttäjien ja mainoksiin sitoutuneiden ihmisten perusteella. Kohderyhmiä syntyi myös ihmisistä, jotka olivat ostaneet tuotteita esimerkiksi viimeisen 30, 60 tai 90 päivän aikana.

Loimme mukautettujen kohderyhmien pohjalta myös samankaltaisuuteen perustuvia kohderyhmiä. 

3. Samankaltaisuuteen perustuvat kohderyhmät

Samankaltaisuuteen perustuvat kohderyhmät tarkoittavat sitä, että voit kohdentaa mainontaa esimerkiksi verkkokauppasi nykyistä asiakaskuntaa muistuttaville ihmisille. Facebook tutkii samankaltaisuutta esimerkiksi demografisten tietojen, käyttäytymisen ja kiinnostuksen kohteiden perusteella. 

Samankaltaisuuteen perustuvat kohderyhmät ovat erittäin toimivia esimerkiksi silloin, kun halutaan tehdä kohderyhmä ihmisistä, jotka muistuttavat esimerkiksi oston jo tehneitä henkilöitä.

North Outdoorin kohdalla teimme samankaltaisia kohderyhmiä mm. tiettyjen tuotteiden katsojista ja ostajista, tuotteita ostoskoriin lisänneistä, maksutapahtuman aloittaneista, uutiskirjeen tilaajista ja mainoksiin sitoutuneista henkilöistä. 

Osa samankaltaisista kohderyhmistämme perustui myös henkilöihin, jotka olivat viettäneet eniten aikaa North Outdoorin verkkokaupassa. Tässä tapauksessa käytimme mallina 25% eniten verkkokaupassa aikaa viettäneitä henkilöitä. 

Testaaminen oli myös samankaltaisuuteen perustuvien kohderyhmien keskiössä, sillä tuloksissa oli paljon kampanja- ja tuotekohtaisia eroja. 

4. Uudelleenmarkkinointi

Facebookissa voi toteuttaa myös uudelleenmarkkinointia. Voit esimerkiksi kohdentaa mainontaa ihmisille, jotka ovat lisänneet tuotteen ostoskoriinsa verkkokaupassasi, mutta eivät ole tehneet ostosta loppuun asti.

Tällä tavoin voit muistuttaa asiakkaita heitä kiinnostavista tuotteista ja lisätä todennäköisyyttä sille, että he palaavat viimeistelemään tuotteen oston. Uudelleenmarkkinointia voidaan toteuttaa myös esimerkiksi mainostamalla tuoteuutuuksia ihmisille, jotka ovat aiemmin ostaneet yrityksen tuotteita. 

North Outdoorin tapauksessa hyödynsimme uudelleenmarkkinointia mm. mainostamalla tuotesuosikkeja verkkokaupassa käyneille, ostoskoriin lisänneille ja maksamisen keskeyttäneille ihmisille. Paras tulos uudelleenmarkkinoinnissa ollaan saavutettu mainostamalla jo ostoksen tehneille ihmisille eri tuotteita eri mittaisilla aikaikkunoilla. Mainontaa on siis näytetty X tai Y päivää oston jälkeen, ja verrattu, mikä ajanjakso toimii parhaiten.

Kaikille verkkokaupan kävijöille on myös mainostettu tuotteita jälkimarkkinoinnissa, ja tehokkainta tämä markkinointi on ollut silloin, kun kohderyhmästä on luettu pois edellisen 30 päivän ostajat.  

Facebook-luettelo ja kauppa

Luettelon luominen on ehdoton osa verkkokaupan Facebook-mainontaa – luettelon avulla voit säilöä tietoa verkkokauppasi tuotteista Facebookissa. Luotuasi luettelon voit tehdä sen sisältämistä tuotteista mainoksia, ja asettaa Facebookin algoritmin näyttämään automaattisesti näitä mainoksia ihmisille, jotka ovat todennäköisimmin niistä kiinnostuneita. 

Kun luetteloon on yhdistetty verkkokaupan tuotedata, Facebook päivittää sen tiedot automaattisesti tunnin välein. Esimerkiksi verkkokaupan loppuunmyydyt tuotteet poistuvat automaattisesti luettelosta. Voit luoda luettelon tuotteista kokoelmia Facebookin sisällä, ja mainostaa tietyn kokoelman tuotteita haluamallesi kohderyhmälle esimerkiksi karusellimainoksina. 

Hyödynsimme luetteloa North Outdoorilla mm. uudelleenmarkkinoidessamme verkkokaupan tuotteita aiemmille verkkokaupan kävijöille heidän selaamiensa tuotteiden perusteella. Luettelomainontaa hyödyntämällä saimme Facebookin algoritmin automaattisesti näyttämään asiakkaille potentiaalisesti sopivia tuotteita North Outdoorin verkkokaupasta. 

Facebook-kaupan tuotteita merkattiin myös postauksiin Instagramissa ja Facebookissa. Erityisesti sosiaalisen median vaikuttajien tekemät Instagram-postaukset, joissa oli tuotemerkintöjä North Outdoorin tuotteisiin, menestyivät erityisen hyvin. 

Tärkeintä on testaaminen

North Outdoorin markkinoinnissa kaiken keskiössä oli mainosten jatkuva testaaminen. Parhaimmillaan saatoimme pyörittää yhdestä North Outdoorin tuotteesta mainontaa 22:lle eri kohderyhmälle, näyttäen jokaisessa kohderyhmässä neljää eri mainosta. Teimme laajaa testausta kokeilemalla erilaisia: 

-Kuvia

-Tekstejä

-Toimintokehotteita

-Mainosmuotoja

-Konversiotavoitteita

-Kohdeyleisöjä 

-Hintatarjouksia

Annoimme mainosten pyöriä rauhassa ja tarkistimme tuloksia ensiksi kolmannen mainospäivän kohdalla, ja uudestaan seitsemännen päivän kohdalla. Tehdessämme testausta teimme aina vain yhden muutoksen kerralla saadaksemme tietää, mikä yksittäinen tekijä mainonnassa toimii ja mikä ei. 

Testauksessa tulee muistaa, että mainontaa aloitettaessa käytännössä maksetaan siitä, että saadaan tietoa eri kohderyhmistä. Mainonta ei siis välttämättä ole alkuun lainkaan kannattavaa. Mutta kun saadaan kerättyä tarpeeksi dataa testien pohjalta, voidaan tuloksia lähteä kehittämään, ja alkaa lopulta mainostamaan parhaille kohderyhmille parhaalla mahdollisella tavalla. Tällä tavoin saadaan oikeaa, tuloksellista mainontaa aikaiseksi. Tuloksellinen mainonta vaatii siis aikaa sekä mainonnan seuraamista, ymmärtämistä ja analysoimista. 

Sähköposti- ja vaikuttajamarkkinointi

Facebook-mainonnan lisäksi autoimme North Outdooria tekemään tavoitteellista sähköposti- ja vaikuttajamarkkinointia. Olemme tehneet North Outdoorin kanssa strategisen linjauksen, että verkkokauppa ei tarjoa alennuksia muuten kuin vaikuttajien kautta tai pari kertaa vuodessa sähköpostilistalaisille lähetettyjen alennuskoodien kautta. 

Sähköpostimarkkinoinnin avulla North Outdoor on saanut vanhoja asiakkaita ja brändistä kiinnostuneita yksilöitä ostamaan lisää tuotteita. Sähköpostimarkkinoinnissa testataan aina toimivimmat viestit A/B-testauksen avulla.

Vaikuttajamarkkinoinnin avulla North Outdoor on saanut brändinsä uusien ihmisten tietoisuuteen ja social proofin ansiosta vaikuttajamarkkinointi on tuonut paljon uusia asiakkaita yritykselle. Vaikuttajien kautta saatavaa tuottoa on mitattu tarkasti, jotta olemme voineet puntaroida vaikuttajamarkkinoinnin tuomaa liiketoiminnallista hyötyä. Valitessamme vaikuttajia olemme pitäneet huolta siitä, että kyseiset henkilöt sopivat varmasti hyvin North Outdoorin brändiin. 

Mitä muuta kasvu vaatii

Kovaa kasvua haettaessa on tärkeää huolehtia siitä, että mainonnan lisäksi muutkin asiat toimivat. Markkinoinnin toteuttaminen on huomattavasti vaikeampaa, mikäli esimerkiksi myytävä tuote ei ole hyvä. Laadukas tuote myy aina paremmin ja luo positiivista word-of-mouthia. 

Mainonnassa on tärkeää käyttää laadukkaita kuvia ja videoita, sillä visuaalinen ja luova sisältö herättää ihmisten mielenkiinnon. Mikäli mainoksesi erottuu massasta, on todennäköisempää, että ihmiset klikkaavat sitä ja haluavat tutustua brändiisi paremmin. Laadukkaiden kuvien ja videoiden luomiseen kannattaa siis varata aikaa ja tarpeeksi suuri budjetti.

Verkkokaupan ja sen tukipalvelujen toimivuus on olennainen osa menestymistä. Mikäli verkkokauppaasi on epämiellyttävää käyttää, tai tarjoat vain suppean määrän maksuvaihtoehtoja, siirtyvät ihmiset mielellään asioimaan muualle. Samaan tapaan esimerkiksi asiakaspalvelun toimivuus ja tuotteiden palauttamisen helppous ovat tekijöitä, joilla voit parantaa asiakkaiden kokemusta verkkokauppasi kanssa. Mitä helpommaksi teet tuotteiden vertailun ja ostamisen, sitä todennäköisemmin saat tuotteitasi kaupaksi. 

Verkkokauppiaan on tärkeää ymmärtää yrityksensä kulurakenne. Tällöin hän voi laskea, paljonko esimerkiksi Facebook-mainonnan pitää tuottaa, jotta se olisi kannattavaa. Kulurakenteessa tulee ottaa huomioon mm. logistiikan, asiakaspalvelun, hallinnon ja kirjanpidon kustannukset. Myös verkkokaupan palautuksista syntyy usein paljon kuluja, jotka tulee huomioida laskuissa.

Auttaessamme North Outdooria lisäämään kasvuaan olemme käyttäneet paljon aikaa kampanjoiden pyörittämiseen ja tehneet töitä kokonaisen tiimin voimin. Tuloksellinen kasvu vaatii siis ajankäyttöä ja tuloksellista tekemistä pitkällä aikavälillä – on tärkeää muistaa, että +1100% kasvua harvoin tapahtuu yhden yön aikana.

Kaavio avainsanan "merinovilla" kasvusta


Maksetun mainonnan hyöty on nähtävissä myös Googlen orgaanisissa hauissa. North Outroodille tärkeän avainsanan “merinovilla” hakumäärät kasvoivat todella paljon syksyllä 2020.

Ollin vinkit verkkokaupan kasvattamiseen:

 • Varmista, että tuotteesi on hyvä. Siis oikeasti, tuotteella pitää olla hyvä kilpailukyky.
 • Ymmärrä markkinan potentiaali, ja aseta tavoitteet sen mukaisesti.
 • Valitse digimarkkinoinnin kanavat, ja testaa & iteroi todella määrätietoisesti – eli johda datalla.
 • Ole valmis kehittämään tuotettasi, brändiäsi ja asiakaskokemusta.
 • Investoi kunnolla, kova kasvun tavoittelu vaatii paljon rahaa ja aikaa.
 • Mittaa, seuraa ja optimoi.
 • Panosta mainoskuviin ja teksteihin.
 • Panosta tuotekuvauksiin (tekstit, kuvat, arvostelut, toimitusehdot, maksutavat jne.) verkkokaupassa, yritä madaltaa ostokynnystä ja pienentää palautusprosenttia.
 • Ymmärrä, miten mainoskanavien algoritmit toimivat ja toteuta digimarkkinointia sen mukaisesti.
 • Testaa, testaa, testaa – tätä ei voi ylikorostaa, vain testaamalla löydät parhaat käytänteet ja voit skaalata verkkokauppaa kannattavasti.
 • Ymmärrä kulurakenteesi ja aseta ROAS/ROI tavoitteet.
 • Palkkaa kova tiimi tekemään kasvua, tee itse sitä missä olet hyvä ja palkkaa muita paikkaamaan heikkoutesi.
 • Varmista logistiikan toimivuus ja tavaran saatavuus.
 • Helpota ostamista – kehitä verkkokaupan käyttöliittymää ja nopeutta. 
 • Kuuntele asiakkaitasi ja kehitä brändiäsi sen mukaisesti.
 • Älä jumittaudu yhteen digimarkkinoinnin kanavaan, vaan rakenna brändillesi toimiva digimarkkinnoinnin mediamix.
 • Tee suunnitelma kasvusta ja kirjoita se ylös, sekä luo jalkautettava strategia kasvun saavuttamiseksi.
 • Aitoa kannattavaa skaalautumista tapahtuu vasta, kun myynnin kasvu ei tarkoita myös kaikkien muiden kulujen kasvamista.
 • Seuraa verkkokaupan markkinaa sekä kilpailijoitasi, ja pidä mielessä jatkuvan oppimisen asenne.

 

Miten vuosi 2021 sujui?

Vuoteen 2021 lähdettiin rakentamaan edelliseltä vuodelta saatujen oppien pohjalta. Kasvua tavoiteltiin edelleen, vähintään 3-numeroisia lukuja.

Vuotta 2021 oli monelle yritykselle haasteellinen, mutta North Outdoorille kasvava ulkoilun trendi teki luonnollisesti hyvää.

Keskiössä kasvussa oli edelleen Facebook- ja Instagram mainonta, vaikuttajamarkkinointi sekä uutiskirjemarkkinointi.

Myynnin kasvua saatiin yli 170%, ja mikä parasta kannattavuus kasvoi vuoteen 2020 verrattuna yli 180%.

Kasvanut asiakasmäärä yhdistettynä aktiivisen uutiskirjemarkkinointi tuotti todella hyvää tulosta.

Facebook- sekä Google-mainonnassa keskityttiin entistä enemmän uusasiakashankintaan.

Ulkomaille vuonna 2022?

Vuodelle 2022 on jälleen asetettu kovat kasvutavoitteet, kuitenkaan kannattavuutta vaarantamatta.

Vuoden 2022 mielenkiintoisin teema lienee markkinoinnin aloittaminen EU-maihin.

Markkinoiden koko on valtava, joten ensimmäiset kampanjat tähtäsivät suurilta osin datan keräämiseen.

Ensimmäiset isot kampanjat muihin EU-maihin on toteutettu tammi-helmikuussa. Datan perusteella tehdään tarkempia päätöksiä mihin maahan panostetaan ja lokalisoidaan verkkokaupan kieli.

North Outdoorin digimarkkinoinnista vastaa Olli Ropponen, yksi Sloganin perustajista. Ollilla on noin 8 vuoden kokemus digimarkkinoinnista. Olli käyttää työajastaan leijonanosan North Outdoorin verkkokaupan kasvattamiseen kasvuhakkerimaisella asenteella.

 

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta Google Ads mainonta

Sosiaalisen median markkinointi – mistä lähteä liikkeelle?

Sosiaalisen median markkinointi tai somemarkkinointi on oiva keino tavoittaa suuri määrä potentiaalisia asiakkaita verkossa, luoda kysyntää sekä tehdä myyntiä. Mutta miten sosiaalisen median markkinointi kannattaa aloittaa, mitä kaikkea siinä kannattaa huomioida ja mikä somekanava kannattaa valita omalle yritykselle? Lue eteenpäin!

Kannattaako sosiaalisen median markkinointi? 

Alkuun kannattaa huomioida, että somemarkkinoinnilla voidaan tarkoittaa sekä orgaanista eli ilmaista postailua sekä maksullista mainontaa. Tässä artikkelissa keskitymme puhumaan nimenomaan maksullisesta mainonnasta, sillä sen avulla on mahdollista tavoittaa erittäin laaja kohdeyleisö sekä saada konkreettisia, mitattavia tuloksia aikaiseksi. 

Algoritmit ovat heikentäneet merkittävästi orgaanista sosiaalisen median näkyvyyttä, joten nykyään jos haluaa saada sisältönsä näkyviin, on lähestulkoon pakko laittaa euroja mainosalustoihin. 

Maksetun sosiaalisen median markkinoinnin etuna on se, että saat mainosviestisi kohdennettua erittäin tarkasti haluamallesi kohdeyleisölle. Esimerkiksi Facebook- ja Instagram-mainonnassa voit rajata kohdeyleisöä demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden, aiemman verkkokäyttäytymisen sekä muiden hyödyllisten kohdennusominaisuuksien avulla. 

Voit valita kampanjoillesi erilaisia tavoitteita, kuten brändin tunnettuus, liikenne, konversiot ja paljon muuta. Koska mainoksesta seuraavat klikkaukset ja ostot tallentuvat dataan, voit seurata tarkasti, minkä verran myyntiä yksittäinen mainos on saanut aikaan. 

 

sosiaalisen median markkinointi

 

Lisäksi voit määrittää täysin, minkä verran rahaa käytät mainontaan. Somemainontaa on mahdollista kokeilla jo noin viiden euron päiväbudjetilla, mutta jos haluaa saada myynnillisiä tuloksia aikaiseksi, kannattaa mainontaan investoida useampi sata euroa kuukaudessa.  

Sosiaalisen median markkinointi on oiva keino saada yrityksellesi lisää näkyvyyttä, kysyntää ja myyntiä kustannustehokkaalla tavalla. Seuraavaksi käymme tarkemmin läpi, miten sopiva kanava valitaan ja somemarkkinointi aloitetaan. 

Mikä sosiaalisen median markkinointikanava sopii yritykselleni? 

Aluksi täytyy lähteä liikkeelle oikean kanavan valinnalla. Sosiaalisen median kanavia on lukuisia, joten sopivan kanavan valinta voi alkuun tuntua haastavalta. Kanavan valinnassa kannattaa huomioida mm. nämä:

-yrityksen kohderyhmä

-myytävä tuote 

-toimiiko yritys B2B- vai B2C-sektorilla

-käytössä oleva budjetti

-mainonnan tavoite

B2C-yrityksen somemarkkinointi

Mikäli kyseessä on B2C-yritys kuten verkkokauppa, on valinnanvaraa kanavan valintaan lähtökohtaisesti hieman enemmän kuin B2B-puolella. Esimerkiksi Facebook-mainonta, Instagram-mainonta, Google Shopping ja Google hakusanamainonta ovat luontevia paikkoja aloittaa mainonnan kokeilemista. 

Toisaalta, jos yritykseltä löytyy videomateriaalia tai halua sellaisen kuvaamiseen, voi myös TikTok- tai YouTube-mainonnan testaaminen olla paikallaan. Mainontaa voi testata myös esimerkiksi Snapchatissa, Jodelissa tai Twitterissä. 

Lähtökohtaisesti aloittelevan B2C-mainostajan kannattaa lähteä liikkeelle Facebook- ja Instagram-mainonnalla, sillä ne ovat oivia kanavia kysynnän luomiseen ja erilaisten kohdeyleisöjen tavoittamiseen. Suuri joukko ihmisiä viettää aikaa näissä kanavissa, joten saat mainosviestisi suuren joukon silmien eteen. Näitä kanavia käyttää niin nuorempi kuin vanhempi kohdeyleisö, ja voit luoda mainoksia molempiin kanaviin samalta alustalta, eli Facebook Ads Managerista. 

B2B-yrityksen somemarkkinointi

B2B-puolella helpointa on lähteä liikkeelle joko Facebook- tai LinkedIn-mainonnalla. LinkedIn-mainonnan etu piilee siinä, että voit kohdentaa mainontaa mm. yrityksen koon, henkilömäärän, sekä työntekijöiden titteleiden (esimerkiksi CEO tai CFO) mukaan. 

Voit LinkedIn-mainonnalla siis tarkasti rajata, millaisille yrityksille haluat näkyä, ja minkätyyppisiä ihmisiä haluat tavoittaa mainosviestilläsi. Voit kohdentaa mainoksesi suoraan asiasta päättäville ihmisille. Tämän vuoksi LinkedIn on erinomainen mainoskanava B2B-sektorilla. 

Myös Facebook- ja Google hakusanamainonta voivat olla hyödyllisiä kanavia B2B-puolella, kunhan mainonta kohdennetaan oikein. Google hakusanamainonnassa on tärkeää käyttää ajatusta siinä, millaisilla hakusanoilla halutaan saada mainos näkyviin. Jos löydät oikeat hakusanat joilla kohderyhmäsi päättäjät hakevat tietoa, voi hakusanamainonta toimia kultakaivoksena. 

Mietityttääkö kanavan valinta vielä? Olemme kirjoittaneet myös laajemman artikkelin siitä, kuinka voit valita yrityksellesi sopivimman kanavan digimarkkinointiin.

Miten somemarkkinointi aloitetaan?

Kun olet valinnut sopivan kanavan yrityksellesi, voit alkaa suunnitella mainonnan aloittamista. 

1. Aseta konkreettisia tavoitteita. Tärkeintä on se, että sinulla on mielessä jokin konkreettinen tavoite, jonka haluat saavuttaa mainonnalla. Kun sinulla on selkeä tavoite, voit seurata tuloksia ja tavoitteen suoriutumista datasta. Jos sinulla on esimerkiksi tavoitteena myynnin lisääminen, on tuloksia helppo seurata. 

2. Tunne kohdeyleisösi. On erittäin tärkeää, että tunnet kohdeyleisösi ja sen, missä kanavissa he liikkuvat. Kun käytät mainoksissasi kohderyhmääsi puhuttelevaa kieltä ja kuvia, saat todennäköisemmin heidät kiinnostumaan mainoksestasi. Sosiaalisessa mediassa on mahdollista kohdentaa mainontaa todella tarkasti, joten erilaisten kohderyhmien tunnistaminen on tärkeää. 

3. Luo kiinnostavaa mainossisältöä. Ketään ei kiinnosta puolihutaisten luotu sisältö. Käytä aikaa mainoskuvien valitsemiseen ja luomiseen sekä erilaisten mainosviestien kirjoittamiseen. Tee paljon testausta eri kuvien, videoiden ja tekstien välillä, jotta saat selville mikä toimii parhaiten. 

4. Analysoi tuloksia ja optimoi mainoksiasi. Seuraa aina mainonnan tuloksia datasta. Eri mainosmuotoja kannattaa kilpailuttaa eli testata keskenään. Luo samasta mainoksesta kaksi eri versiota, jossa vaihdat toisesta vain yhden elementin, kuten mainoskuvan. Muiden tekijöiden ollessa samoja voit verrata, kumpi mainoskuva onnistui saamaan parempia tuloksia aikaiseksi. Lue lisää mainonnan testaamisesta. 

3 vinkkiä sosiaalisen median markkinointiin

1. Hyödynnä sesonkimarkkinointia

Siihen on syynsä, miksi monet yritykset käyttävät paljon aikaa ja vaivaa sesonkimainoskampanjoiden luomiseen. Isänpäivä, äitienpäivä, joulu, juhannus ja muut juhlapäivät ovat oivia hetkiä tuoda yrityksen tarjoamaa esille mielenkiintoisella tavalla. Varsinkin joulun ja Black Fridayn aikaan mainonnassa liikkuu paljon rahaa, joten sesonkinäkyvyyteen kannattaa todellakin panostaa.

Huomioi kuitenkin, että sesonkikampanjoihin on järkevää varautua reilusti etukäteen – jopa kuukausia ennen kampanjan alkua. Kun käytät aikaa mainonnan kohdennusten optimoimiseen, visuaalisten mainosmateriaalien luomiseen ja tarjousten hiomiseen, ovat tulokset usein parempia. 

2. Käytä mainoseuroja tasaisesti

Sesonkikampanjoihin kannattaa panostaa, mutta mainontaa ei kannata jättää ainoastaan yksittäisten kampanjoiden varaan. Somemarkkinoinnissa saa parhaiten tuloksia tasaisella ja jatkuvalla tekemisellä ja oppimisella. On siis suositeltavaa, että sinulla on jokin mainos jatkuvasti pyörimässä.

Kun pyörität tasaisesti mainontaa, näet datasta helpommin sen, mikä toimii ja mikä ei. Datan avulla voit myös lähteä optimoimaan eli kehittämään mainoksiasi entistä paremmiksi, jolloin teet pitkässä juoksussa parempaa tulosta. Olemme kirjoittaneet tarkemman artikkelin siitä, mitä lukuja mainonnassa kannattaa seurata ja kuinka tuloksia voi optimoida entisestään. 

3. Hyödynnä uudelleenmarkkinointia aina kun mahdollista

Sosiaalisen median markkinoinnissa kannattaa hyödyntää uudelleenmarkkinointia. Uudellenmarkkinointi tarkoittaa sitä, että esimerkiksi selattuasi tietyn verkkokaupan tuotetta, näet pian kyseisestä tuotteesta mainoksen somessa. 

Uudelleenmarkkinointi on oikein käytettynä tehokas mainonnan muoto, sillä sen avulla voidaan houkutella kuluttaja takaisin verkkokauppaan toteuttamaan ostoksensa loppuun. 

Uudelleenmarkkinointikampanjat tuovat usein tavallista mainosta parempia tuloksia, sillä kohdeyleisö tuntee jo tuotteesi, ja on mahdollisesti harkitsemassa sen ostamista. Siksi uudelleenmarkkinointia kannattaa hyödyntää aina kun mahdollista. 

Olemme kirjoittaneet artikkelin siitä, mitä uudelleenmarkkinointiyleisöjä Facebook-mainonnassa voi hyödyntää. 

Sosiaalisen median markkinointi pähkinänkuoressa

Sosiaalisen median markkinointi eli somemarkkinointi on oiva keino luoda kysyntää ja bränditunnettuutta sekä tehdä myyntiä. Sosiaalisen median kanavia on useita, ja kanavan valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mikä on tavoiteltava kohderyhmä ja missä he viettävät aikaa.

Oikein toteutettuna somemarkkinoinnilla on mahdollista saada erittäin kovia tuloksia aikaiseksi, mutta tehokas mainostaminen vaatii opettelua ja aikaa. Tämän vuoksi mainontaa ei kannata lopettaa ekan viikon jälkeen, vaan yhtä mainoskanavaa kannattaa testata useamman kuukauden ajan, ja optimoida tuloksia pikkuhiljaa. 

Huipputuloksia harvemmin saavutetaan yhdessä yössä, mutta jatkuvalla tekemisellä somemarkkinointi voi viedä liiketoimintasi täysin uudelle tasolle.

Tosin, jos haluat skipata opetteluvaiheen ja antaa mainonnan suoraan ammattilaisten käsiin, voit myös tutustua siihen, miten Sloganilla tehdään datalähtöistä sosiaalisen median mainontaa. Kysy lisää!

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

Facebook-mainonnan muutokset vuodelle 2022

Facebook-mainonta muuttuu jatkuvasti, ja tällekin vuodelle on luvassa muutoksia mainostamisen suhteen. Lue, mitkä ovat suurimmat Facebook-mainonnan muutokset vuodelle 2022, ja kuinka niihin voi varautua! 

1. Evästeiden käyttö poistuu suurelta osin

Useat selaimet ovat ilmoittaneet aikovansa siirtyä pois evästeiden käytöstä vuoden 2022 aikana. Tämä johtuu siitä, että nykyinen lainsäädäntö luo suurta painetta siirtyä kohti evästeetöntä digitaalista markkinointia, jotta kuluttajien yksityisyydensuoja voidaan turvata jatkossa paremmin. 

Facebook vastaa tähän evästeiden poiston tuomaan haasteeseen kehittämällä entisestään sen omaa konversio-API:a. Konversio-API:n avulla Facebook voi seurata palvelinpohjaista dataa selainpohjaisen datan sijaan.

Facebook voi siis edelleen seurata online- ja offline-tapahtumia verkkosivuilla, ja kerätä niistä arvokasta tietoa markkinoijille. Toimintamekanismi kuitenkin eroaa evästepohjaisesta seurannasta. Lue lisää tietoa konversio-API:n toiminnasta.

Konversio-API toimii parhaiten yhdessä Facebook-pikselin kanssa. Evästeiden poistumisella on suuri vaikutus pikselin toimintaan, mutta se saa edelleen kiinni osan verkkotapahtumista. Käyttämällä konversio-APIA ja pikseliä yhdessä luot parhaan mahdollisuuden sille, että saat tietoa esimerkiksi siitä, kuinka moni ihminen on ostanut verkkokauppasi tuotteita mainoksesi kautta. 

Olemme kirjoittaneet artikkelin, jossa kerrotaan tarkemmin Googlen evästeiden poistumisesta ja siitä, mitä voit tehdä asialle. Lue lisää Googlen evästemuutoksesta

2. Lookalike-kohdennuksesta voi tulla vähemmän tehokasta

Evästeiden poistuminen vaikuttaa suuresti siihen, miten paljon tietoa Facebook pystyy keräämään käyttäjistään. Lookalike-kohderyhmät perustuvat siihen, että tietystä kohderyhmästä, kuten verkkosivusi kävijöistä, tehdään samankaltainen kohdeyleisö. Kohdeyleisöön valikoituu siis käyttäjiä, joiden verkkokäyttäytyminen on samankaltaista kuin alkuperäisellä kohderyhmälläsi. 

Koska pikseli ei saa enää yhtä hyvin kiinni verkkotapahtumista, ovat verkkosivuilta kerättävän tiedon kautta muodostetut kohderyhmät pienentyneet. Koska Facebook ei saa kiinni kaikkien käyttäjiensä verkkokäyttäytymisestä, sen on entistä vaikeampaa luoda tehokkaita lookalike-kohderyhmiä. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lookalike-kohdennuksesta kannattaisi luopua kokonaan. Tietyt lookalike-kohderyhmät voivat edelleen toimia tehokkaasti, mutta painotus kohderyhmien luomisessa tulee todennäköisemmin siirtymään tänä vuonna enemmän muihin kohdennustyyppeihin, kuten kiinnostuksen kohteiden perusteella tapahtuvaan kohdennukseen. 

Kaikkia kohderyhmiä on hyvä testata datalähtöisesti ja seurata, mikä kohderyhmä toimii itselle parhaiten. Jos kaipaat vinkkejä erilaisten kohderyhmien luomiseen, lue kuinka rakennat konvertoivia kohderyhmiä Facebookissa. 

3. Mainonnan kohdentaminen alaikäisille on rajatumpaa

Facebook on halunnut turvata alaikäisten sosiaalisen median käyttöä siten, että alaikäisille mainostaminen on nykyään aiempaa rajatumpaa. Alaikäisille voi enää kohdentaa mainontaa ainoastaan iän, sijainnin ja sukupuolen avulla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mukautettujen kohderyhmien, kiinnostuksen kohteiden tai käyttäytymisen perusteella tapahtuvaa kohdennusta ei voida toteuttaa alaikäisille lainkaan. 

Facebook on kertonut tiedostavansa, millainen vaikutus sosiaalisella medialla on nuoriin ihmisiin. Muutoksen avulla Facebook pyrkii suojelemaan nuoria mainonnalta, joka voi olla haitallista heidän kehitykselleen. 

4. Mainosten visuaalisuudella on entistä suurempi painoarvo

Koska mainonnan kohdentaminen on vaikeutunut viime vuosina, on mainosten visuaalisuuden painoarvo noussut entisestään. Hyödyntämällä visuaalisia ja ammattimaisen näköisiä mainoskuvia ja videoita voit houkutella suuremman joukon kuluttajia kiinnostumaan mainoksestasi ja ostamaan tuotteitasi. 

Mainosten visuaalisuus on yksi keino tuoda esille laatumielikuvia yrityksestä sekä erottautua kilpailijoista. Mainosta luodessa kannattaa miettiä, millainen visuaalinen sisältö vetoaa parhaiten tavoittelemaasi kohderyhmään. 

Jos mainoksesi viestii riittävän selkeästi mille kohderyhmälle se on suunnattu, on todennäköisempää, että oikea kohderyhmä päätyy klikkaamaan mainostasi. Tällöin saat toivotut ihmiset vierailemaan verkkosivuillasi, eikä sinun tarvitse maksaa maltaita turhista klikkauksista. 

5. Tekstin optimointi -ominaisuus lisää tekoälyn hyödyntämistä mainonnassa

Facebook-mainosta luodessa on nykyään mahdollista valita kohta “optimoi teksti henkilön perusteella”. Tämä tarkoittaa sitä, että mainoksen ensisijaisen tekstin, otsikon ja kuvauksen paikkoja voidaan automaattisesti vaihtaa sen mukaan, minkä version algoritmi uskoo toimivan parhaiten kullekin kuluttajalle. 

 

facebook-mainonnan muutokset

 

Vaihtoehto on helppo laittaa päälle klikkaamalla vain “optimoi teksti henkilön perusteella” -nappia mainosta luodessa. Muutoksen etuna on se, että se antaa algoritmille enemmän valtaa tehdä päätöksiä mainonnan suhteen. 

Facebookin ohjeiden mukaan algoritmille tulisi antaa mahdollisimman paljon päätösvaltaa ja erilaisia mainosversioita, jotta mainonnasta saadaan mahdollisimman tehokasta. Lue lisää, miksi Facebook-algoritmille kannattaa antaa päätösvaltaa. 

6. Facebookin sisäisten kampanjatyyppien suosio voi nousta

Koska evästemuutokset vaikeuttavat verkkosivujen seurantaa, voi olla, että monet mainostajat päätyvät suosimaan sellaisia kampanjatyyppejä, jotka eivät vaadi Facebookin alustalta poistumista. 

Facebookin liidimainonta on esimerkki kampanjatyypistä, jossa konversio tapahtuu suoraan mainosalustalla. Tällöin Facebook saa kiinni kaikista toteutuneista konversioista, eikä potentiaalisia liidejä jää kirjaamatta pikseliongelmien vuoksi.  

Liidien generointi Facebookissa voi olla houkuttelevaa erityisesti niille mainostajille, joilla on tiukka budjetti, ja jotka haluavat nähdä selkeitä tuloksia mainonnasta. 

Myös esimerkiksi Facebook-videomainonnan suosio todennäköisesti nousee samasta syystä. Videomainonta on keino toteuttaa bränditunnettuuteen tähtäävää mainontaa visuaalisella ja kaptivoivalla tavalla ilman, että käyttäjän tarvitsee poistua Facebookin alustalta. 

7. Erityisten mainosluokkien tunnistamisen merkitys korostuu

Facebook on kertonut haluavansa kitkeä rekrymainontaan, asuntomainontaan, luottomainontaan sekä poliittiseen mainontaan liittyvää eriarvoisuutta. Tämän vuoksi jos mainoksesi sivuaa näitä aihepiirejä, sinun tulisi valita oikea “erityinen mainosluokka” kampanjalle. 

Erityisten mainosluokkien myötä kyseisten aihepiirien mainosten kohdentamismahdollisuudet ovat aiempaa rajallisempia – mainoksia ei voida esimerkiksi kohdentaa iän, sukupuolen tai postiosoitteen avulla. Jos erityistä mainosluokkaa ei valita kampanjatasolla, voi mainos joutua herkästi bännätyksi kokonaan.

Lue lisää erityisistä mainosluokista, ja mitä niistä pitää tietää. 

Facebook-mainonnan muutokset pähkinänkuoressa

Facebook-mainonta muuttuu jatkuvasti, ja muutoksista kannattaa pysyä perillä, jos haluaa toteuttaa tehokasta mainontaa. 

Suurin tämän vuoden muutos on evästeiden käytön loppuminen ja siitä seuraavat vaikutukset mainonnan tehoon. Facebook käyttää onneksi resursseja siihen, että mainonnan kohdentaminen olisi turvattua myös evästeiden poistumisen jälkeen. 

Facebook on lisännyt uusia ominaisuuksia, kuten mainostekstin optimointi -ominaisuuden, sekä pyrkinyt kitkemään mainostamiseen liittyviä ongelmia erityisten mainosluokkien sekä alaikäisille tapahtuvan kohdentamisen rajoittamisen muodossa. Mainonnan visuaalisuuden ja oman datan keräämisen tärkeys tulevat korostumaan Facebook-mainonnassa myös jatkossa. 

Nyt on hyvä hetki lähteä kehittämään omaa mainontastrategiaa vuodelle 2022. Vaihtoehtoisesti voit myös heittää mainonnan ohjat kokonaan Sloganin käsiin, ja kysyä meiltä lisää Facebook-mainonnasta.

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

Facebookin erityiset mainosluokat – mitä niistä pitää tietää?

Facebook lisää yhä enemmän vaatimuksia tiettyjen kategorioiden mainonnalle, sillä se haluaa kitkeä pois mainosten kohdentamiseen liittyvää eriarvoisuutta. Mikäli mainostajat eivät noudata Facebookin vaatimuksia, niin sanottujen erityisten mainosluokkien mainokset joutuvat suurella todennäköisyydellä hylkyyn. Tässä artikkelissa käymme läpi Facebookin erityisiä mainosluokkia, mitä niistä pitää tietää, ja kuinka voit välttää sen, ettei Facebook hylkää mainoksiasi tulevaisuudessa.

Mitä ovat Facebookin erityiset mainosluokat? 

Facebookin erityisiin mainosluokkiin kuuluvat mainokset, jotka koskevat luottoa, työllisyyttä, asuntoja tai yhteiskunnallisia asiakysymyksiä, kuten politiikkaa. 

Mikäli Facebook-mainoksesi liittyvät jollain tapaa näihin luokkiin, eli toteutat esimerkiksi rekry- tai asuntomainontaa Facebookissa, sinun tulee valita kampanjallesi erityinen mainosluokka kampanjaa luodessasi. Mikäli erityistä mainosluokkaa ei ole valittuna, Facebook voi hylätä mainoksesi kokonaan.

Ohessa on tarkemmin esiteltynä, mitkä asiat Facebook luokittelee kuuluvan erityisiin mainosluokkiin:

1. Luotto

Luotto-kategoriaan sisältyvät mainokset, jotka liittyvät luoton saamiseen, kuten autolainoihin, yksityisiin tai yritysten lainoihin, asuntolainoihin, rahoitukseen tai esimerkiksi luottokorttien brändimainoksiin. Tämä kategoria tulisi siis valita, jos markkinoit mahdollisuuksia, jotka liittyvät millään tapaa luottoon. 

2. Työllistyminen

Mainokset, joissa markkinoidaan työllistymiseen liittyvää mahdollisuutta. Tähän kategoriaan kuuluvat esimerkiksi kokoaikatyöt, osa-aikatyöt, työharjoittelut ja ammatilliseen osaamiseen liittyvät sertifiointiohjelmat. Luokkaan kuuluvia mainoksia ovat myös työnhakusivustoja, työmessuja tai työetuja markkinoivat mainokset, riippumatta siitä, markkinoivatko ne varsinaista työtarjousta vai eivät. 

3. Asunnot

Tähän kategoriaan kuuluvat mainokset, joissa mainostetaan asuntomahdollisuutta tai siihen liittyvää palvelua, kuten myynti- tai vuokrailmoituksia, asuntolainavakuutuksia, kotivakuutuksia, asuntolainoja tai asunnon arviointipalveluja tai kunnostustöitä. Kategoriaan eivät kuulu sellaiset mainokset, joissa tarjotaan kuluttajille tai palveluntarjoajille tietoa asumiseen liittyvistä lakiasioista, kuten erilaisista oikeuksista tai vastuista. 

4. Yhteiskunnalliset asiakysymykset, vaalit tai politiikka

Tähän kategoriaan kuuluvat Facebookin mukaan “mainokset, jotka julkiseen virkaan ehdolla oleva henkilö, poliittinen henkilö tai poliittinen puolue on luonut tai jotka on luotu edellä mainittujen puolesta tai jotka koskevat edellä mainittuja tai kannustavat tiettyyn julkisen viran vaalin tulokseen.” 

Kategoriaan sisältyvät kaikki mainokset, jotka koskevat vaaleja, kansalaisaloitteita, kansanäänestyksiä, äänestyskannustusta, vaalikampanjaa tai poliittisia asioita. Kategoriaan sisältyvät myös mainokset, jotka käsittelevät mainoksen esittämispaikan yhteiskunnallisia asiakysymyksiä. 

Yhteiskunnallisten mainosten näyttämiseksi mainostajan on käytävä läpi Facebookin mainosten valtuutusprosessi.

facebookin erityiset mainosluokat

 

Erityinen mainosluokka valitaan Facebook-mainoksen kampanjatason asetuksista kohdasta “erityiset mainosluokat”. 

Erityisten mainosluokkien kohdentaminen


Erityisten mainosluokkien valinnan jälkeen sinulla on vähemmän vaihtoehtoja mainonnan kohdentamiseen kuin tavallisesti. 

Koska Facebook haluaa vähentää esimerkiksi asunto- ja rekrymarkkinoita koskevaa syrjintää, et voi kohdentaa mainostasi iän, sukupuolen tai postiosoitteen avulla. Lisäksi kiinnostuksen kohteissa on vähemmän vaihtoehtoja valittavana, et voi sulkea pois kohderyhmiä, et voi käyttää tarkan kohdentamisen laajentamista etkä voi käyttää lookalike-kohdennusta. 

Lisäksi:

-Et voi hyödyntää käyttäytymiseen tai demografiaan perustuvaa kohdennusta, mutta voit valita kohderyhmän rajatuista kiinnostuksen kohteista. 

-Mikäli hyödynnät tallennettuja kohderyhmiä, Facebook muokkaa kohderyhmääsi siten, että siinä ei oteta huomioon ikää, sukupuolta, eikä niitä kiinnostuksen kohteita, jotka eivät ole erityisten mainosluokkien kohdennusvaihtoehdoissa. 

-Lookalike-kohdennusta ei voi toteuttaa, mutta sen sijaan käytössä on Erityiset mainoskohderyhmät. Erityiset mainoskohderyhmät muistuttavat lookalike-kohdennusta, mutta ne huomioivat erityisiä mainosluokkia koskevat kohdennusrajoitukset. 

Facebook-mainokseni meni hylkyyn, mitä teen? 

Facebook arvioi mainosten sopivuutta pitkälti tekoälyn avulla, ja joskus se saattaa laittaa mainoksia virheellisesti hylkyyn. Joskus Facebook saattaa esimerkiksi tulkita jonkin lauseen perusteella mainoksesi kuuluvan erityisiin mainosluokkiin. 

Jos siis mainostat vaikkapa verkkokauppaasi, mutta mainostekstissä mainitaan sivulauseessa jotakin työntekoon liittyvää, tekoäly voi tulkita mainoksen rekrymainokseksi. Jos mainosta ei ole tällöin luokiteltu erityisiin mainosluokkiin, mainos voidaan hylätä kokonaan. 

Mainoksia on kuitenkin mahdollista pyytää arvioitaviksi uudelleen, jolloin joko tekoäly tai Facebookin työntekijä käy läpi mainoksesi sisällön. Mainoksen arvioinnissa voi mennä jopa neljä päivää, joten mainosten sanamuodoissa kannattaa olla tarkkana. Jos mainoksesi sivuaa jotakin erityisten mainosluokkien aihetta, kannattaa erityisten mainosluokkien valitsemista ainakin harkita vakavasti. 

Mainokset voivat mennä hylkyyn myös monista muista syistä, kuten kielletyn sisällön käyttämisestä. Tässä tapauksessa käy tarkemmin läpi Facebookin mainoskäytännöt tai pyydä uutta tarkistusta, jos hylkäys oli mielestäsi perusteeton. 

Facebookin erityiset mainosluokat pähkinänkuoressa

Facebookin erityiset mainosluokat ovat Facebookin keino vähentää tiettyihin mainoskategorioihin liittyvää ikään, sukupuoleen tai osoitteeseen liittyvää syrjintää. Tämän vuoksi erityisten mainosluokkien kohdennusvaihtoehdot ovat tavallista mainosta rajallisemmat. 

Facebookin erityisiin mainosluokkiin kuuluvat luottoon, työllistymiseen, asuntoihin sekä yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja politiikkaan liittyvät mainokset.  

Tekoäly kehittyy jatkuvasti, ja Facebook voi herkästi laittaa erityisiä mainosluokkia koskevat mainoksesi hylkyyn, mikäli et ole valinnut erityistä mainosluokkaa kampanjatason asetuksissa. 

Tämän vuoksi kannattaa ottaa hyväksi tavaksi käyttää erityisiä mainosluokkia aina silloin, kun mainoksesi aihe osuu kyseisiin kategorioihin. Rajalliset kohdennusvaihtoehdot voivat ehkä ärsyttää, mutta jatkuva mainosten hylkyyn joutuminen ei ainakaan helpota Facebook-kampanjoidesi markkinointia. 

Haluatko mainostaa Facebookissa tehokkaasti siten, että joku muu hoitaa kampanjan optimoinnin puolestasi? Jätä Sloganille Facebook-mainonnan tarjouspyyntö! 

 

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

Näin laitat Facebook Business Manager -tilin asetukset kuntoon

Facebook Business Manager -tili on välttämättömyys, jos haluaa tehdä tehokasta mainontaa Metan alustoilla. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka Facebook Business Manager -tili perustetaan ja saadaan sellaiseen kuntoon, että mainonnan tekemisen voi aloittaa. Esittelemme, kuinka lisäät Business Manageriin sivuja, mainostilin, käyttöoikeuksia ja pikselin. Lue siis eteenpäin!

Mikä on Facebook Business Manager ja täytyykö sellainen luoda? 

Facebook Business Manager on työkalu, jonka kautta voit hallita kaikkia Facebook-mainontaan ja Facebook-sivuusi liittyviä asioita. Sen kautta voit esimerkiksi jakaa käyttöoikeuksia ja hallita mainostiliä, maksukortteja ja raportointia. 

Business Manager -tili kannattaa ehdottomasti olla olemassa, jos haluat pyörittää mainoksia Metan hallinnoimilla alustoilla. Facebook Business Managerista on helppo hallinnoida yrityksen digimarkkinointia eri sosiaalisissa kanavissa. 

Tili kannattaa ehdottomasti luoda itse, vaikkakin yrityksesi mainontaa toteuttaisi jokin ulkopuolinen toimisto. Mikäli ulkopuolinen taho luo Business Managerin puolestasi, ei käyttöoikeutta voi siirtää takaisin sitten kun yhteistyönne loppuu. 

Mikäli taas luot Business Manager -tilin itse, voit helposti jakaa yhteistyökumppaneille käyttöoikeuksia mainostiliin, mutta samalla toimia itse tilin ylläpitäjänä.

Seuraavaksi esittelemme, miten saat Business Managerin alkuasetukset kuntoon. Mikäli sinulla ei vielä ole business-tiliä olemassa, kurkkaa ensin helpot ohjeet Facebook Business Managerin luomiseen

Facebook-sivun yhdistäminen Business Manageriin

Yrityksen Facebook-sivu kannattaa aluksi yhdistää Business Manageriin. Siten voit hallinnoida esimerkiksi sivun käyttöoikeuksia yhdestä paikasta. Mikäli yritykselläsi ei ole vielä Facebook-sivua, seuraa silloinkin näitä ohjeita: 

Mene Business Managerissa sivupalkista kohtaan “yritysasetukset”. 

 

business manager

 

Seuraavaksi klikkaa kohtaa “sivut”. 

 

facebook business manager

 

Klikkaa “lisää”. 

 

fb mainonta

 

Nyt voit valita, haluatko 

1. lisätä olemassa olevan sivun Business Manageriin. Huomaathan, että sinun tulee olla sivun ylläpitäjänä voidaksesi lisätä sivun. Valitse tämä vaihtoehto, jos yritykselläsi on jo olemassa oma Facebook-sivu. 

2. pyytää tietyn sivun käyttöoikeutta (jos olet esimerkiksi mainostoimisto, ja tarvitset oikeudet mainostamiseen)

3. luoda täysin uuden sivun. Valitse tämä, jos yritykselläsi ei ole vielä Facebook-sivua. 

 

 

Seuraa Facebookin ohjeita valinnan viimeistelyyn, ja saat sivusi yhdistettyä Business Manageriin. 

Facebook-mainostilin yhdistäminen Business Manageriin

Mainostilin yhdistäminen tapahtuu lähes samalla tavalla kuin sivun yhdistäminen. Näiden ohjeiden avulla voit joko yhdistää olemassa olevan mainostilin Business Manageriin tai luoda täysin uuden mainostilin yrityksellesi. 

Mene sivupalkissa kohtaan “mainostilit” ja “lisää”. 

 

business manager

 

facebook business manager

 

Nyt voit lisätä mainostilin, pyytää mainostilin käyttöoikeutta tai luoda uuden mainostilin. 

 

fb mainonta

 

Uusi mainostili on helppo luoda Facebookin ohjeiden avulla. Mikäli sinulla kuitenkin on jo mainostili, jota ei ole yhdistetty Business Manageriin, klikkaa “lisää mainostili”. 

 

business manager

 

Mainostilin lisäämistä varten sinun tulee selvittää mainostilisi tunnus. Tunnuksen löytää menemällä kohtaan “mainosten hallinta”. Löydät numeron yläpalkissa sijaitsevasta tilivalikosta. Tunnusnumero on yrityksesi nimen perässä oleva pitkä numerosarja. 

 

facebook business manager Kuvan lähde: Facebook

Liitä mainostilin tunnus Business Manager-tiliisi ja voilá! Mainostilisi on nyt yhdistetty Business Manageriin. 

Instagram-tilin yhdistäminen Business Manageriin

Mikäli yritykselläsi on olemassa Instagram-tili, se kannattaa ehdottomasti yhdistää Business Manageriin, niin voit toteuttaa myös Instagram-mainontaa saman alustan kautta. 

Mene yritysasetuksissa kohtaan “tilit” ja valitse pudotusvalikosta “Instagram-tilit”. 

 

fb business manager

 

Klikkaa sinistä “lisää” painiketta.

 

fb mainonta

 

Klikkaa “yhdistä Instagram-tilisi” ja valikko ohjaa sinut kirjautumaan sisään Instagram-tilillesi. Tämän jälkeen Instagram-tilisi on yhdistetty Business Manageriin. 

Käyttöoikeuksien jakaminen Business Managerissa

1. Yksittäisten käyttäjien lisääminen

Voit lisätä Business Manageriin esimerkiksi muita työntekijöitä, ja määrittää heille joko ylläpitäjän käyttöoikeudet tai rajallisemmat, työntekijän käyttöoikeudet. Näin voit antaa muille ihmisen pääsyn hallitsemaan esimerkiksi mainostiliäsi tai Facebook-sivuasi. Voit määrittää täysin, kuinka paljon oikeuksia haluat antaa kullekin ihmiselle. 

Jakaaksesi käyttöoikeuksia Business managerissa mene sivupalkista kohtaan “ihmiset”. 

 

facebook business manager

 

Valitse “lisää”. 

 

 

Voit valita ne ihmiset, joille haluat antaa oikeuksia yrityksesi Business Manageriin. Kirjoita haluamasi henkilön sähköpostiosoite ja valitse, haluatko antaa työntekijän käyttöoikeudet vai ylläpitäjän käyttöoikeudet. 

 

business manager käyttöoikeudet

 

Seuraa valikon ohjeita käyttöoikeuden määrittämiseksi.

2. Mainostoimiston lisääminen Business Manageriin 

Jos teet yhteistyötä mainostoimiston kanssa, on silloin järkevintä jakaa tälle kumppanille käyttöoikeus niihin resursseihin, joita kumppani tarvitsee työnsä tekemiseen. Tässäkin tapauksessa voit määrittää tarkkaan, mitä käyttölupia haluat kullekin kumppanille jakaa. 

Mene yritysasetuksiin ja klikkaa sivupalkista “kumppanit”. 

 

fb

 

Klikkaa keskellä olevaa sinistä “lisää” palkkia ja valitse “anna kumppanille resurssiesi käyttöoikeus”. 

 

fb business manager

 

Lisää kumppaniorganisaation tunnus ja klikkaa eteenpäin. 

 

fb

 

Määritä seuraavissa ruuduissa mitä resursseja haluat lisätä kumppanillesi. Tallenna lopuksi muutokset. Nyt kumppanisi näkee jakamasi resurssit ja voi alkaa toteuttaa mainontaa puolestasi. 

Pikselin lisääminen Business Manageriin 

Jotta voit tehdä tehokasta mainontaa ja seurata sen tuloksia, tarvitset verkkosivullesi pikselin. Pikseli on koodinpätkä, joka mahdollistaa sen, että voit esimerkiksi seurata mainoksestasi seuranneita ostoja tai verkkosivuvierailuita. 

Lisätäksesi uuden pikselin mene yritysasetuksiin, klikkaa “tietolähteet” ja avautuvasta valikosta “pikselit”. 

 

business manager

 

Klikkaa sinistä “lisää” -painiketta. Anna pikselille nimi ja sivuston URL-osoite. Klikkaa jatka. 

 

fb pikseli

 

Tee määritys klikkaamalla “määritä pikseli nyt”. 

 

facebook pikseli

 

Mikäli sivustosi on luotu jonkin yleisen verkkosivualustan, kuten WordPressin kautta, on helpointa valita “lisää koodi käyttämällä kumppani-integraatiota” ja seurata valikon ohjeita. 

Mitä muuta pitää tehdä ennen Facebook-mainonnan aloittamista?

Onnittelut, Business Manager -asetuksesi ovat melkein valmiina! On enää pari juttua, mitä sinun tulee tehdä:

-Vahvista toimialue. Lue, miksi toimialueen vahvistaminen on tärkeää ja miten se tehdään Facebookin sivulta

-Lisää maksutiedot Business Manager -tilillesi. Maksutapojen lisääminen onnistuu menemällä yritysasetuksissa kohtaan “maksutavat” ja seuraamalla valikon ohjeita. 

Facebook Business Manager pähkinänkuoressa

Facebook Business Manager on hyödyllinen työkalu, sillä sen avulla voit hallita mainoksia, tilejä ja sivuja yhdestä paikasta. Sen avulla voit myös jakaa resursseja erilaisille kumppaneille, kuten mainostoimistoille, ja täten hyödyntää ulkopuolista apua yrityksesi mainosten pyörittämisessä. 

Nyt kun tärkeimmät asetukset on kunnossa, voi mainostaminen alkaa! Olemme kirjoittaneet kattavan artikkelin lähestulkoon kaikesta, mitä Facebook-mainonnassa tulee tietää. Lue artikkeli ja aloita mainonnan opetteleminen jo tänään! 

Mikäli taas haluaisit jättää Facebook-mainonnan tekemisen ammattilaisille, voimme auttaa asiassa. Me Sloganilla keskitymme tekemään datalähtöistä mainontaa, jonka avulla voidaan saada kannattavaa kasvua. Jätä tarjouspyyntö ja kysy lisää!

Kategoriat
Digimarkkinointi Facebook mainonta

Facebook uudelleenmarkkinointi – 8 arvokasta kohderyhmää vuodelle 2022

Facebook uudelleenmarkkinointi on oiva keino tuoda yrityksestäsi tai tuotteistasi kiinnostuneet ihmiset takaisin verkkokauppaasi ostamaan tuotteitasi. Facebookissa on mahdollista luoda paljon erilaisia uudelleenmarkkinointiyleisöjä, ja tässä artikkelissa esittelemme 8 arvokasta kohderyhmää, joita sinun kannattaa hyödyntää vuonna 2022. Lue eteenpäin!

Disclaimer: osa kohderyhmistä vaatii suuren määrän verkkosivuvierailijoita toimiakseen optimaalisesti. Lisäksi joissain tapauksissa laajempi, geneerinen kohderyhmä voi toimia rajattua kohderyhmää paremmin. Kohderyhmiä kannattaa siis aina testata ja verrata keskenään sekä seurata mainonnan lopullista vaikutusta datasta. 

Miksi Facebook uudelleenmarkkinointia kannattaa tehdä?

Uudelleenmarkkinoinnin avulla voit tavoittaa kävijöitä, jotka ovat esimerkiksi vierailleet verkkokaupassasi, lisänneet tuotteita ostoskoriin, reagoineet somepostauksiisi tai osoittaneet kiinnostusta yritystäsi kohtaan sivustovierailun aikana. 

Koska nämä ihmiset tuntevat jo yrityksesi ja tuotteesi, heille mainostaminen on lähtökohtaisesti kannattavampaa kuin sellaisille ihmisille mainostaminen, jotka eivät vielä tunne tuotteitasi.

Esimerkiksi dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla voit näyttää ihmisille mainoksia tuotteista joita he ovat lisänneet ostoskoriinsa, mutta eivät ole ostaneet. Uudelleenmarkkinointi toimii hyvänä muistutuksena käydä suorittamassa osto loppuun verkkokaupassasi, ja siksi se on hyvin tehokas ja suosittu mainonnan keino. 

Lue eteenpäin niin opit lisää eri uudelleenmarkkinoinnin keinoista ja siitä, miten voit laittaa mainonnan käyntiin!

Facebook uudelleenmarkkinointi vaatii Facebook-pikselin 

Facebook-pikseli on pätkä koodia, joka tulee sijoittaa verkkosivuille, jotta voit saada arvokasta tietoa verkkosivuvierailijoistasi, ja toteuttaa heille Facebook uudelleenmarkkinointia. 

Ilman pikseliä uudelleenmarkkinoinnin tekeminen ei onnistu, joten käy asentamassa pikseli paikalleen ennen mainonnan aloittamista. Kurkkaa Facebookin ohjeet pikselin asentamiseen

Kun pikseli on paikallaan, voit aloittaa uudelleenmarkkinoinnin Facebookissa. Tässä kahdeksan kohderyhmää kokeiltavaksi!

1. Uudelleenmarkkinointi kaikille verkkosivun vierailijoille

Helpoin tapa kokeilla uudelleenmarkkinointia Facebookissa on luomalla kohderyhmä verkkosivun vierailijoista. Voit tämän kohderyhmän avulla näyttää mainostasi kaikille, jotka ovat valitsemasi aikavälin aikana vierailleet verkkokaupassasi. 

Verkkosivuvierailijoiden kohderyhmä luodaan menemällä Business Manageriin, valitsemalla “kohderyhmät”, “luo kohderyhmä” ja “mukautettu kohderyhmä”. 

 

kohderyhmä

 

Valitse kohderyhmän lähteeksi “sivusto”.

 

uudelleenmarkkinointi

 

Valitse kohdassa “säilytys”, kuinka monta päivää sitten vierailleita käyttäjiä haluat lisätä kohderyhmääsi. Jos valitset esimerkiksi 30, kohderyhmääsi sisällytetään edellisen 30 päivän verkkosivuvierailijat. 

 

facebook mainos

 

Nimeä ja luo kohderyhmä. 

2. Uudelleenmarkkinointi vierailijan käyttämän ajan mukaan

Mikäli verkkokaupassasi on kuukausittain paljon vierailijoita, voit luoda kohderyhmän niistä vierailijoista, jotka ovat käyttäneet eniten aikaa verkkokaupassasi. Voit rajata kohderyhmän esimerkiksi top 5%, top 10% tai top 25% verkkosivuilla aikaa käyttäneiden vierailijoiden mukaan. 

Rajaamalla vierailijoita heidän käyttämänsä ajan mukaan voit tavoittaa tavallista arvokkaampia kohderyhmiä. Koska nämä ihmiset ovat käyttäneet paljon aikaa verkkokaupassasi, he tuntevat tuotteesi ja ovat erittäin suurella todennäköisyydellä kiinnostuneita niistä. 

Tässä kohdennuksessa kannattaa kuitenkin muistaa, että verkkokauppavierailijoita tulee olla riittävä määrä, jotta kohdennusta kannattaa tehdä. Hyvä nyrkkisääntö on se, että alle 1000 ihmisen kohderyhmälle ei kannata mainostaa Facebookissa. 

Voit rajata vierailijoita käytetyn ajan perusteella luomalla mukautetun kohderyhmän ja valitsemalla tapahtumaksi “vierailijat käytetyn ajan mukaan”. 

uudelleenmarkkinointi

3. Uudelleenmarkkinointi tarjontaa selaaville verkkosivuvierailijoille

Facebookissa on helppo tehdä uudelleenmarkkinointia verkkosivuvierailijoille, mutta joskus voi olla paikallaan rajata tämän kohdeyleisön määrää tarkemmaksi – erityisesti jos verkkokauppavierailijoita on suhteellisen paljon. 

Mikäli kuukausittaisia verkkokauppavierailijoita on paljon, voit näyttää Facebook uudelleenmarkkinointia ihmisille, jotka ovat ladanneet verkkosivuasi tietyn määrän kertoja. Jos asiakas on ladannut esimerkiksi 6 erillistä sivua verkkokaupassasi, hän on todennäköisemmin tavallista verkkosivukävijää kiinnostuneempi tuotteistasi, sillä hän on jäänyt selaamaan tarjontaasi useammalta sivulta. 

Tämän rajauksen avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka voivat olla erityisen arvokkaita kohderyhmänä. Voit muokata kävijöiden lataamien sivujen lukumäärää suuremmaksi tai pienemmäksi yleisösi koon mukaan. 

Valitse mukautettua kohderyhmää valitessasi tapahtumaksi “Pageview”, ja valitse tarkennusperusteeksi “yhdistetty arvo”. Nyt voit valita, kuinka monta kertaa haluat kävijän lataavan verkkokauppasi sivuja, ennen kuin hän päätyy tähän kohderyhmään. 

Huom. Tätä rajausta kannattaa käyttää vain, jos verkkokaupassasi on oikeasti suuri määrä kuukausittaisia kävijöitä, tai muuten kohderyhmä jää turhan pieneksi. 

facebook

4. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi Facebookissa

Facebookissa on mahdollista tehdä dynaamista uudelleenmainontaa, jolloin Facebook näyttää automaattisesti verkkokauppasi tuotteita sellaisille ihmisille, jotka ovat esimerkiksi lisänneet tuotteita ostoskoriin, mutta jättäneet oston tekemättä. Kun verkkokaupassasi vierailleet ihmiset saavat somessa mainoksen kesken jääneestä ostoksesta, he saattavat palata viimeistelemään kyseisen oston. 

Dynaaminen mainonta on hyvin tehokas uudelleenmarkkinoinnin keino, sillä sen avulla tarjoat ihmisille mainoksia juuri niistä tuotteista, joita kohtaan he ovat osoittaneet kiinnostusta. 

Dynaamisen mainonnan avulla voit kohdistaa mainoksia myös kylmälle yleisölle, ja täten tuoda tuotteitasi uusien ihmisten tietoisuuteen. 

Jotta Facebookin dynaamisen mainonnan saa käyntiin, tulee sinun ensiksi luoda Facebook-luettelo. Olemme kirjoittaneet artikkelin siitä, miten luettelon ja dynaamisen mainonnan saa käyttöön. 

5. Asiakaslistan perusteella tapahtuva uudelleenmarkkinointi

Facebookiin on mahdollista luoda kohdeyleisöjä olemassa olevista asiakaslistoista. Jos sinulla on esimerkiksi sähköpostilista asiakkaistasi (ja jos asiakkaita on yli 1000), voit kohdentaa heille mainontaa Facebookissa.

Asiakaslistan voi tuoda Facebookiin valitsemalla “luo mukautettu kohderyhmä” ja kohderyhmän lähteeksi “asiakasluettelo”. Tätä kohdennustapaa luodessa on hyvä huomioida, että kaikki asiakkaasi eivät välttämättä ole liittäneet sinulle antamaansa sähköpostiosoitetta Facebook-profiiliinsa. 

Tällöin Facebook ei välttämättä osaa yhdistää kaikkia asiakkaita Facebook-käyttäjiin, jolloin kohdeyleisön koko voi pienentyä huomattavasti. Asiakaslistaa hyödynnettäessä kontakteja tulisi olla riittävä määrä, jotta listaa kannattaa hyödyntää mainonnassa. 

Listan voi luoda CSV-tiedoston avulla. Vaihtoehtoisesti kontakteja voi tuoda esimerkiksi MailChimpistä suoraan Facebookiin. 

6. Uudelleenmarkkinointi some-kiinnostuksen perusteella

Joskus voi olla järkevää tehdä uudelleenmarkkinointia ihmisille, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa sosiaalisessa mediassa. Jos sinulla on somessa sitoutunutta yleisöä, heidät kannattaa houkutella selaamaan tuotteita verkkokauppaasi. 

Someyleisöjen teho piilee siinä, että nämä ihmiset ovat jo jollain tavalla tuttuja yrityksesi kanssa. Voit luoda kohdeyleisöjä eri toimintojen perusteella ja täten määrätä, kuinka laajalle tai kapealle kohdeyleisölle haluat mainostaa. 

Instagram-kiinnostuksen perusteella kohdentaminen

Voit luoda kohderyhmän Instagramin pohjalta valitsemalla kohderyhmissä “luo mukautettu kohderyhmä” ja valitsemalla mukautetun kohderyhmän lähteeksi “Instagram-tili”. 

Voit kohdistaa mainoksia esimerkiksi niille ihmisille jotka ovat vierailleet yrityksesi Instagram-profiilissa, olleet vuorovaikutuksessa julkaisujesi kanssa tai tallentaneet julkaisujasi. 

Facebook-sivun kiinnostuksen perusteella kohdentaminen

Facebook-sivuun perustuva kohderyhmä luodaan valitsemalla “luo mukautettu kohderyhmä” ja valitsemalla mukautetun kohderyhmän lähteeksi “Facebook-sivu”. 

Tämän kohdennusvaihtoehdon avulla voit luoda kohderyhmän esimerkiksi ihmisistä, jotka:

-tykkäävät Facebook-sivustasi tai seuraavat sitä

-ovat vierailleet Facebook-sivullasi

-ovat olleet vuorovaikutuksessa sivusi tai julkaisusi kanssa

-ovat klikanneet jotain toimintokutsupainiketta sivullasi. 

7. Uudelleenmarkkinointi Facebook-tapahtumasta kiinnostuneille

Voit toteuttaa mainontaa myös sellaisille ihmisille, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta Facebook-tapahtumaasi kohtaan. Tämä vaihtoehto on hyvä valinta silloin, jos olet aiemmin järjestänyt tapahtumia, jotka liittyvät jollain tapaa myymiisi tuotteisiin tai palveluihin. 

Tällöin voit markkinoida verkkokauppasi tuotteita esimerkiksi ihmisille, jotka ovat merkanneet olevansa menossa tapahtumaasi tai olevansa kiinnostuneita siitä. 

Luo kohderyhmä tapahtumasta valitsemalla “luo mukautettu kohderyhmä” ja kohderyhmän lähteeksi “tapahtumat”. 

facebook uudelleenmarkkinointi

8. Uudelleenmarkkinointi videoiden katselijoille

Videoista kerättävää dataa kannattaa hyödyntää osana uudelleenmarkkinointia. Jos olet pyörittänyt aiemmin videomainoksia, voit luoda näiden videoiden katselijoista uusia uudelleenmarkkinoinnin kohdeyleisöjä. Voit esimerkiksi näyttää mainontaa sellaisille ihmisille, jotka ovat katsoneet videotasi esimerkiksi 3 sekuntia, 10 sekuntia, 25% tai 50% ajasta. 

facebook reta

Lue lisää, miksi videoita kannattaa hyödyntää Facebook-mainonnassa.

Facebook uudelleenmarkkinointi pähkinänkuoressa

Facebookissa on mahdollista luoda paljon erilaisia kohdeyleisöjä uudelleenmarkkinointiin. Uudelleenmarkkinoinnin etuna on se, että mainoksen näkijät tuntevat yrityksesi ja tuotteesi jo entuudestaan. Tällöin he myös voivat kiinnostua ostamaan tuotteitasi todennäköisemmin kuin sellaiset ihmiset, jotka eivät ole vielä kuulleetkaan yrityksestäsi. 

Uudelleenmarkkinoinnissa kannattaa testata erilaisia yleisöjä ja arvioida niiden toimivuutta datan perusteella. Joskus tietty yleisö toimii paremmin yhtenä ajankohtana, ja toinen paremmin toisena ajankohtana. Tämän vuoksi uudelleenmarkkinoinnissa ei kannata jumittua käyttämään aina vain yhtä tiettyä yleisöä, vaan toteuttaa jatkuvaa testausta mainonnalla. 

Mikäli kaipaisit apua mainonnan pyörittämiseen, voit lähettää meille tarjouspyynnön Facebook-mainonnasta!