Kategoriat
Facebook mainonta

Facebook-liidimainokset B2B-markkinoinnissa – näin onnistut

Facebook Lead Ads, eli suomeksi käännettynä Facebook-liidimainokset ovat toimineet jo pitkään hyvin kuluttajamarkkinoinnissa, mutta sillä on annettavaa myös B2B-puolella. Tätä ei ole ehkä osattu hyödyntää, koska yleinen harhaluulo on, että tuloksellista B2B-mainontaa voidaan tehdä vain LinkedInissa.

Tässä blogissa kerron mitä Facebook-liidimainokset oikein ovat ja miten niistä otetaan paras teho irti myös B2B-maailmassa.

Mitä ovat Facebook-liidimainokset?

Facebook-liidimainokset ovat yksi Facebookin maksetun mainonnan mainosmuodoista, joka voidaan kohdentaa tarkasti halutulle kohderyhmälle. Jos Facebook-mainonnan perusasiat eivät ole vielä hanskassa, lukaise tästä Facebook-mainonnan ABC.

Facebook-liidimainokset ovat mobiiliystävällisiä mainoksia, jotka näyttävät tavallisilta Facebook-mainoksilta, mutta painamalla mainosta käyttäjä voi täyttää lomakkeen poistumatta Facebook-sovelluksesta. Tämä lisää konversion todennäköisyyttä huomattavasti. Lomakkeen täyttämällä voi esimerkiksi ladata oppaan, rekisteröityä uutiskirjeen tilaajaksi tai tehdä tarjouspyynnön.

Lomakkeessa voit kysyä asiakkaalta mitä tietoja haluat. Lomakkeen kentät täytetään automaattisesti käyttäjän profiilin tiedoilla. Profiilin tiedot eivät kuitenkaan vastaa välttämättä kaikkiin kysymyksiin, jolloin käyttäjän täytyy itse täyttää tyhjät kohdat. Yleisesti ottaen kannattaa kysyä ainoastaan tarpeelliset tiedot, jotta kynnys lomakkeen täyttämiselle olisi mahdollisimman matala.

Valmiiksi täytetyt lomakkeet suoraan sovelluksessa helpottaa liidien keräämistä mobiiliympäristössä, jossa lomakkeiden täyttö koetaan melko työlääksi ja aikaa vieväksi. Tämän seurauksena lomakkeita jätetään herkästi täyttämättä ja mainonta menee hukkaan.

Facebook-liidimainoksien tavoitteena ei välttämättä ole saada liikennettä verkkosivustolle tai laskeutumissivulle. Sen varsinainen tavoite on kerätä yrityksellesi liidejä suoraan Facebookista. Monet kävijät eivät edes päädy verkko- tai laskeutumissivulle, koska ne voivat latautua hitaasti tai käyttäjä ei vain halua poistua Facebook-sovelluksesta.

Miten Facebook-liidimainokset luodaan?

Liidimainokset luodaan mainosten hallinnassa eli Facebook Business Managerissa.

Mainokset luominen etenee tiivistetysti näin:

 1. Siirry Facebook Business Manageriin
 2. Napsauta Ads Manager -sovelluksen vasemmassa yläkulmassa olevaa Luo-painiketta.
 3. Valitse tavoitteeksi Liidin luonti ja nimeä kampanjasi.
 4. Valitse sivu, jota aiot käyttää liidimainokseen. Napsauta Näytä ehdot ja hyväksy ne.
 5. Valitse kohdeyleisö, sijoittelut, budjetti ja aikataulu. Huomaa: Liidimainoksia ei voida kohdistaa alle 18-vuotiaille.
 6. Valitse mainosmuoto. Voit valita liidimainoksellesi mainosmuodoksi joko karusellin, yhden kuvan, videon tai diaesityksen.
 7. Lisää otsikko, teksti ja toimintakehotus.
 8. Vieritä alas ja napsauta Yhteydenottolomake. Täällä voit lisätä lomakkeen otsikon, esittelyn, täytettävät kentät, yrityksen tietosuojakäytännön sekä kiitosnäkymän.
 9. Napsauta Valmis -painiketta oikeassa yläkulmassa. Tarkista mainoksesi Ads Managerista ja kun olet valmis julkaisemaan, napsauta Vahvista.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet liidimainoksen luomiselle löydät TÄSTÄ

Facebook-liidimainoksien hyödyntäminen B2B-markkinoinnissa

Yleisesti liidejä voi hankkia monella eri tavalla, mutta meidän kokemuksen perusteella liidigenerointi Facebook-liidimainonnalla toimii parhaiten liidimagneettien avulla. Sillä tarkoitetaan sitä, että liidille tarjotaan arvoa tuottavaa materiaalia ilmaiseksi, kuten esimerkiksi opas, e-kirja tai tutkimusraportti, jotka laadukkaasti toteutettuna ovat erinomainen keino hankkia liidejä.

Laadukas liidimagneetti + kiinnostava ja oikein kohdennettu Facebook-liidimainos on paras yhtälö B2B-liidigenerointiin Facebookissa.

Käytännössä onnistunut Facebook-liidimainos noudattaa samaa kaavaa niin B2C- kuin B2B-mainonnassa. B2B-puolella hienoisena ongelmana ovat turhat lataukset, mutta lääkkeenä tähän toimii on huolellisesti tehty kohdennus.

Mitä onnistuminen vaatii?  Tässäpä 7 hyvää vinkkiä.

Tarpeeksi hyvä “tarjous”
Harva käyttäjä jakaa yhteystietojaan ilman, että saa jotain vastineeksi. Olipa kyse ilmaisesta latauksesta tai alekoodista, kannattaa selkeästi tuoda esiin, miten asiakas hyötyy jättämällä yhteystietonsa. Yksinkertaisesti tarjouksesta kannattaa tehdä niin hyvä, että asiakas haluaa jättää yhteystietonsa ilman sen kummempaa pohtimista.

Pidä homma selkeänä
Selkeästä mainoksesta ymmärtää 100% varmasti, mitä käyttäjä saa ja kenelle hän on tietojaan jakamassa. Hieman epäselvä tai epäluotettava mainos karkottaa lomakkeen täyttäjät äkkiä. Mainoksen täytyy tukea yrityksen viestintää niin kuvan kuin tekstin osalta.

Käytä mukaansatempaavaa sisältöä
Ihmiset ovat pikkuhiljaa oppineet ohittamaan mainoksia sosiaalisessa mediassa, joten mainoksen sisällön tulisi erottua käyttäjän feediltä. Etenkin otsikon ja kuvan kannattaa olla hyvällä tavalla huomiota herättäviä, jotta kävijät uhraisivat edes 5 sekuntia mainoksen katseluun. Parhaassa tapauksessa käyttäjä kiinnostuu mainoksesta ja haluaa jättää yhteystietonsa.

Yksinkertainen malli
Se on yksinkertaista: Mitä helpompaa lomakkeen täyttäminen on, sitä paremmin se konvertoi. Jokaisen lisäkysymyksen myötä mahdollisuus hylättyyn lomakkeeseen kasvaa. Kysymällä tarpeeksi vähän mahdollisimman relevantteja kysymyksiä päästään parhaaseen lopputulokseen.

Mikäli Facebookin tarjoamat kysymykset eivät vastaa tarpeitasi, voit luoda mukautettuja kysymyksiä lomakkeellesi. Valitse esimerkiksi lyhyiden vastausten, monivalintakysymysten tai ehdollisten kysymysten välillä, jotka muuttuvat sen mukaan miten edelliseen kysymykseen vastattiin.

Kohdista oikeaan yleisöön
Hyödynnä Facebook-mainonnan parasta ominaisuutta oikein. Tämä on äärimmäisen tärkeä kohta kun tehdään B2B-mainontaa. Kannattaa esimerkiksi lähestyä mukautetuilla yleisöillä, jossa yleisö voi koostua esimerkiksi uutiskirjeesi tilaajista tai kaikista CRM-kontakteistasi. Näin mainoksesi näkyy ihmisille, joilla on jonkinlainen side yritykseesi.

Kun mainonta on kohdennettu oikein, vältyt turhilta lomakkeentäytöiltä, jotka syövät budjettia ilman relevantteja tuloksia. Jos teet liidimainontaa jälkimarkkinointina, huolehdi että Facebook-pikseli on paikallaan.

Kohdennuksessa on tärkeää, että se vastaa mainonnan tavoitteitasi. Look-a-like yleisöt eli samankaltaisuuteen perustuvat yleisöt ovat erinomainen keino hankkia uusia asiakkaita ja levittää tietoa uudesta tuotteesta tai palvelusta.

Ydinkohderyhmistä voit hyödyntää esimerkiksi sijaintiin perustuvaa kohdennusta, jos sinulla on tarjota jotain lähistöllä oleville ihmisille. Esimerkiksi olet autokauppias ja haluat tarjota uuden automallin koeajoa, jolloin koeajovarauksien kerääminen lomakkeen avulla lähellä asuville ihmisille on hyvä vaihtoehto.

Automatisoi jatkotoimenpiteet
Etenkin B2B-puolella liidiä täytyy luonnollisesti lämmittää myös lomakkeen täytön jälkeen. Joissakin tapauksissa soitto perään voi toimia, kun taas jossain liiketoiminnassa kannattaa rakentaa esimerkiksi automatisoitu sähköpostimarkkinointi. Pääasia on, ettet jätä liidiä kylmäksi.

Facebook tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia integroida eri CRM-järjestelmiä, jolloin Facebook-liidimainoksilla kerätyt liidit menevät suoraan CRM-järjestelmääsi. Riippuen järjestelmästä voit luoda esimerkiksi automatisoituja sähköposteja liideille. Hyvä liidinurturointi on keskeinen asia kun halutaan kasvattaa myyntiä.

Analysoi, optimoi, testaa, toista
Meidän tiimillä analysointi, optimoi, testaa, toista-kaava ovat tuloksellisen digimarkkinoinnin keskiössä. Sama toimintakaava pätee myös Facebook-liidimainoksiin. Tuloksia ei voida luoda tyhjästä, vaan se vaatii systemaattista ja dataan perustuvaa työtä.

Parhaat liidimainokset löytyvät usein A/B-testauksen ja optimoinnin perusteella. Voit esimerkiksi harkita kahden liidimainoksen näyttämistä, joissa on hieman toisistaan eroavia ​​kuvia tai tekstiä. Tai kokeile eripituista lomaketta ja vertaile niiden toimivuutta keskenään. Keinoja on monia ja paras löytyy testaamalla.

 

Lue tästä MITEN FACEBOOK-MAINONTAA TEHDÄÄN SLOGANILLA

 

Kategoriat
Facebook mainonta

Facebook pikseli on Facebook-mainonnan moottori

Kaikista uskomattomista työkaluista, joita Facebook on mainostajille luonut, ehkä hyödyllisin on Facebook-pikseli. Lue blogi ja ymmärrät miksi pikseli on Facebook-mainonnassa lähes yhtä tärkeä asia kuin moottori autolle.

Mikä on Facebook-pikseli?

Facebook-pikseli on koodinpätkä, jonka sijoitat verkkosivustollesi tai verkkokauppaan. Pikselin luominen, asentaminen ja käyttäminen ovat täysin maksutonta. Yhtä mainostiliä kohden voi olla vain yksi pikseli, joten se tarvitsee lisätä vain kerran.

Facebook-pikseli kerää tietoja kävijöistä, joiden avulla voit esimerkiksi:

 • Seurata konversioita Facebook-mainoksista
 • Optimoida olemassa olevia mainoksia mainoksia
 • Rakentaa mukautettuja kohderyhmiä tulevia mainoksia varten
 • Tehdä uudelleenmarkkinointia ihmisille, jotka ovat esimerkiksi käyneet verkkosivuillasi. Toisin sanoen ihminen on jollain tapaa osoittanut kiinnostusta yritystäsi tai tuotettasi kohtaan.

Uudelleenmarkkinointi on yksi tehokkaimpia tapoja tehdä digimarkkinointia. Lisäksi Facebook-pikselin myötä mainontasi tehokkuus on paremmin mitattavissa. Näiden ansiosta pikseli on erinomainen työkalu digimarkkinoinnissa.

Facebook-pikselin toimintaperiaate

Kun olet asentanut pikselin verkkosivustolle, alkaa koodi keräämään hyödyllisiä tietoja sivustosi kävijöistä. Hyödyllistä tietoa on muun muassa:

 • Mistä sivustolle tuleva liikenne on peräisin
 • Demograafiset tiedot (sijainti, ikä, sukupuoli…)
 • Millä laitteilla sivustolla on vierailtu

Kävijätietojen keräämisen lisäksi pikselin ansiosta voit seurata mitä vierailijat tekevät sivustolla. Tätä varten tarvitset Event Set Up -työkalun, jolla määrittelet sivustosi olennaisille painikkeille tietyn tapahtuman.

Voit jatkuvasti mitata, millainen tarjous toimii jollekin yleisölle ja yrittää etsiä oikeita keinoja tuloksiin. Harvoin tie tuloksiin löytyy heti, vaan se vaatii aikaa ja systemaattista työtä.

Tapahtumien kirjaaminen

Mitkä ihmeen tapahtumat? Tapahtumien kirjaaminen tarkoittaa sitä, että asetat sivustollesi tiettyjä tapahtumia tai toimintoja, joita kävijät suorittavat tullessaan sivustolle esimerkiksi Facebook-mainonnan kautta.

Esimerkiksi voit asettaa tuotteet-painikkeelle tietyn määrityksen, joilloin voit alkaa keräämään yleisöjoukkoa kaikista tuotteet-painiketta napsauttaneista vierailijoista, jotka ovat tulleet sivustolle Facebookin kautta.

Tapahtumatyyppejä löytyy kolme:

 • Vakiotapahtumat
  Tapahtumia, jotka Facebook tunnistaa ja tukee eri mainostuotteissa. Vakiotapahtumia ovat Valmistunut rekisteröityminen, Haku ja Toivelistalle lisääminen.
 • Mukautetut tapahtumat
  Vastaavia kuin vakiotapahtumat, mutta ne ovat muokattavissa itselle sopiviksi ja ne eivät voi olla samat kuin vakiotapahtumat.
 • Mukautetut konversiot
  Voit luoda mukautetun konversion esimerkiksi kiitossivulle päätyneistä käyttäjistä.

Tapahtumien toimivuutta on mahdollista testata Testaa tapahtumia -työkalulla, jonka avulla voit varmistaa, että tapahtumat ovat rekisteröityneet oikein ja korjata mahdolliset virheet.

Mukautetut kohderyhmät

Voit luoda mukautettuja kohderyhmiä ihmisten käyttäytymistietojen perusteella, joita Facebook-pikseli kerää. Se yhdistää sivustosi vierailijat Facebook-käyttäjiin, jonka myötä voit luoda mukautetun kohderyhmän.

Esimerkiksi sivustosi tuotteita selanneista kävijöistä voidaan luoda mukautettu kohderyhmä, joille voidaan tehdä uudelleenmarkkinointia ja kannustaa ostamaan tuote, jota he ovat selanneet aiemmin sivustollasi.

Toinen keino hyödyntää mukautettuja kohderyhmiä on muodostaa samankaltaisuuteen perustuvia lookalike-yleisöjä. Se tarkoittaa sitä, että Facebook etsii sinulle käyttäjiä, jotka ovat samankaltaisia kuin vaikkapa sivustosi tuotteita selanneet. Lookalike-kohdennus on hyvä keino löytää uusia asiakkaita.

Miksi sinun pitäisi asentaa Facebook-pikseli verkkosivuillesi?

Yksinkertaisesti Facebook-pikseli tarjoaa tärkeitä tietoja ihmisten käyttäytymisestä. Sen avulla joiden avulla voit luoda Facebook-mainoksista parempia esimerkiksi kohdistamalla ne paremmin.

Facebookin-pikselin tarjoamat tiedot auttavat varmistamaan, että mainoksesi näkyvät ihmisille, jotka todennäköisimmin toteuttavat haluamasi toimenpiteen. Sen avulla voit parantaa Facebook-mainosten konversioprosenttiasi ja saada paremman sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI-luku).

Vaikka et vielä mainostaisi Facebookissa, sinun kannattaa asentaa Facebook-pikseli joka tapauksessa. Asentamalla pikselin se alkaa kerätä tietoja käyttäjistä heti, joten sinun ei tarvitse aloittaa Facebook-mainontaa tyhjästä.

Jos olet suunnitellut tekeväsi Facebook-mainontaa vaikkapa jotakin tiettyä kampanjaa varten, kannattaa yleisön käyttäytymisestä kerätä tietoa jo aikaisemmin. Esimerkiksi jos olet ajatellut mainostaa kampanjaasi 4 kuukauden kuluttua, kannattaa Facebook-pikseli asentaa jo nyt.

Sitten kun rakennat mainoksia kampanjaa varten sinulla on jo yleisö valmiina. Näin mainoksesi ei vaadi ylimääräistä aikaa “käynnistelylle” eli yleisön keräämiselle. Pieni asia, mutta se parantaa mainonnan kustannustehokkuutta.

Miksi Facebook-pikseli on niin tärkeä?

Jos et käytä Facebook-pikseliä verkkosivuillasi tai verkkokaupassa, jätät melkoisen summan rahaa pöydälle. Pikseli tarjoaa niin merkittävää hyötyä Facebook-mainontaan, ettet yksinkertaisesti voi jättää sitä asentamatta.

Jos Facebook-mainontasi ei ole tuottanut sinulle tuloksia, johtuu se useimmiten huonosta kohdentamisesta ja pikselin hyödyntämättömyydestä.

Pikseli tarjoaa laadukasta tietoa sivustosi vierailijoista, jota voit hyödyntää kohdeyleisöjen rakentamisessa. Sen tarjoaman datan myötä voit kohdistaa mainoksesi lähes millin tarkasti ihmisille, jotka todennäköisesti ovat valmiita ostamaan sinulta.

Miten Facebook-pikseli lisätään verkkosivustolle?

Pikseli on pätkä koodia, joka upotetaan verkkosivuston koodiin. Pikselin lisääminen on melko yksinkertainen toimenpide, mutta vaatii hieman osaamista ja ymmärrystä verkkosivuston koodista. Jos et tiedä, miten koodi lisätään, kannattaa jättää se ammattilaisen hoidettavaksi.

Pikseli luodaan Facebook Business Managerissa, jonka jälkeen se voidaan liittää verkkosivustoon. Koodin voi lisätä joko manuaalisesti suoraan koodiin tai kumppani-integraatiolla.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet pikselin lisäämiseen löydät tästä jutusta.

Facebook-pikselin asennus WordPress-sivustolle

Pikselin voi lisätä WordPress-sivustolle monella tavalla. Manuaalisesti lisättynä se tulee sijoittaa jokaisen sivun head-osioon html-tagien väliin. WordPressissä pikselin voi myös lisätä lisäosan avulla. Esimerkiksi Head, Footer and Post Injections -lisäosa on tähän sopiva työkalu.

Vaihtoehto manuaaliselle lisäämiselle on käyttää Facebookin kumppani-integraatiota. Se tarkoittaa että koodin voi lisätä koskematta verkkosivuston koodiin.

Yhteenveto

Jos sivuillasi ei vielä ole Facebook-pikseliä, kannattaa se lisätä heti. Vaikka et tekisi maksullista mainontaa Facebookissa, saat pikselin avulla luotua jo kohderyhmiä valmiiksi. Tulevaisuudessa mainontaa on helpompi aloittaa, kun kohderyhmät ovat valmiina.

Jos tarvitset apua (ja tuloksia) Facebook-pikselin hyödyntämiseen ja Facebook-mainontaan, ota yhteyttä rohkeasti asiantuntijaamme.

Tästä voit tutustua lisää tapaamme tehdä Facebook-mainontaa.

Kategoriat
Facebook mainonta

Facebook-mainonnan ABC

Facebook on erinomainen maksetun mainonnan alusta yrityksille. Sen tekoäly- ja kohdennustyökalut takaavat, että pystyt tavoittamaan haluamasi kohderyhmän miltei 3 miljoonan suomalaisen käyttäjän joukosta. 

Miksi mainostaa Facebookissa?

On tärkeää ymmärtää heti alkuun Facebook-markkinoinnin ja mainonnan ero. Markkinointi on kaikkea sitä, miten yritys on esillä Facebookissa ja mainonta on yksi sen osa-alue. Mainonta on poikkeuksetta maksullista. 

Facebook-mainonta on tällä hetkellä yksi tehokkaimmista työkaluista liiketoiminnan ja myynnin kasvattamiseen, liidien hankintaan sekä brändin tunnettuuden kasvattamiseen. Facebookissa mainostaa maailmanlaajuisesti yli 3 miljoonaa yritystä, eikä Facebook-mainonnan aloittamiselle ole parempaa aikaa kuin nyt. 

Viisi syytä tehdä Facebook-mainontaa:

 • Maksettu mainos näkyy paremmin. Facebookin algoritmit ovat vähentäneet orgaanisten postausten näkyvyyttä, joten maksetun mainonnan rooli korostuu jatkuvasti. Maksettu mainonta on Facebookille tärkein tulonlähde.
 • Yleisön koko. Lähes puolet suomalaisista käyttää Facebookia viikoittain. Vaikka Facebook on menettänyt jonkin verran käyttäjiä, on sen suosio silti edelleen ylivertainen muihin sosiaalisen median palveluihin verrattuna. Poistumaa on nuorten käyttäjien kohdalla, mutta 45+ ikäisten käyttäjien määrä kasvaa.
 • Huomio. Jopa 20% mobiililaitteella vietetystä ajasta kulutetaan Facebookissa ja Instagramissa. Riippuen ikäryhmästä, mobiililaitetta käytetään keskimäärin 2-8 tuntia päivässä.
 • Kohdistaminen. Kohdistusvaihtoehdot Facebook-mainosten sisällä ovat erinomaisia. Yritys voi kohdistaa mainoksia esimerkiksi sijainnin, väestötietojen, iän, sukupuolen, kiinnostuksen kohteiden ja aiemman käyttäytymisen perusteella.
 • Kustannustehokkuus. Oikein tehty Facebook-mainonnan klikkauskohtainen hinta (CPC) on edullisin verrattuna muihin kanaviin. Tehokkuutta parantaa etenkin hyvin tarkka kohdentaminen, eli voit rajata mainoksesi tietylle kohderyhmälle, jolloin mainontaa ei mene turhaan väärälle yleisölle.

Facebook-mainonnan aloittaminen

Facebook-mainonnan aloittaminen alkaa aina tavoitteista. Tavoite on se, mitä haluat että käyttäjä tekee nähtyään mainoksesi. Kun tiedät mitä mainonnalla halutaan saavuttaa, mainonnan tehokkuus paranee eikä rahaa heitetä hukkaan. Tavoitteita on monia, kuten esimerkiksi:

 • Verkkokaupan myynnin kasvattaminen
 • Tunnettuuden kasvattaminen
 • Liidien kerääminen
 • Myynnin kasvattaminen
 • Tietyn kampanjan mainostaminen
 • Tietylle myyntisivulle ohjaaminen
 • Uusien tuotteiden tai palveluiden esittely
 • Liikenteen ohjaaminen verkkosivuille
 • Asiakkaiden sitouttaminen

Mikä tahansa tavoite onkaan, on tärkeää pohtia sen yhteyttä myyntiputken vaiheisiin ja strategiaan. Alla oleva kuvio selkeyttää meidän tapaa tehdä Facebook-mainontaa. Kaikki neljää pistettä ovat mitattavissa saadun datan perusteella.

 

Facebook-myyntiputki


Esimerkiksi jos yritys haluaa lisätä tietoisuutta uudesta tuotteestaan, kannattaa mainos rakentaa eri tavalla kuin putken myöhemmässä vaiheessa. Ei välttämättä kannata lähestyä heti Tunnettuus-vaiheessa suoralla tarjouksella, jos tavoite on vasta lisätä tietoisuutta tuotteesta.

Kyse ei ole siitä, etteikö tarjous voisi toimia, mutta kun halutaan olla tehokkaita, kannattaa silloin mainostaa oikein oikeassa vaiheessa. Näin rahaa ei valu hukkaan.

Löydä oikea Facebook-mainosmuoto

Kun mainokselle on asetettu haluttu tavoite, on aika löytää siihen istuva mainosmuoto. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti ja on tärkeää löytää se eniten tuloksia tuottava tapa. Se ei välttämättä löydy ensimmäisellä kerralla, vaan on tärkeää testata eri vaihtoehtoja. Kokeneet Facebook-mainostajat todennäköisesti osaavat valita oikean mainosmuodon nopeasti, koska he tietävät mitkä tavoitteet ja mainosmuodot kohtaavat parhaiten.

Kuva
Yksittäinen kuva, joka liittyy useimmiten yritykseen tai sen tuotteeseen/palveluun. Kuvamainoksen avulla voidaan esimerkiksi ohjata käyttäjä myyntisivulle tekemään haluttu konversio.

Video
Yksittäinen video, joka liittyy useimmiten yritykseen tai sen tuotteeseen/palveluun. Videomainos toimii esimerkiksi, kun haluat esitellä tuotettasi tarkemmin.

Karuselli
Karusellimainoksessa käyttäjä voi selata mobiililaitteella “kortteja”, jotka sisältävät kuvia, tuotteita, videoita, linkkejä tai toimintakehotteita. Karuselli toimii etenkin verkkokaupan tuotteiden mainostamisessa.

Diaesitys
Diaesitys tarjoaa 3-10 kuvasta tai videosta esityksen ruudulle. Voit esimerkiksi kätevästi esitellä jotain tuotetta eri kuvakulmista.

Liidimainos
Liidimainokset ovat nimensä mukaisesti luotu liidihankintaan. Napsauttamalla liidimainosta ihminen voi täyttää haluamasi tiedot helposti mobiililaitteella poistumatta sovelluksesta. Kerätyt liidit voi synkronoida suoraan asiakkuudenhallintajärjestelmääsi (CRM).

Instant Experience
Instant Experience näyttää mainoksen koko näytöllä, kun käyttäjä avaa mainoksen mobiililaitteella. Instant Experiencen voi yhdistää tavoitteeseen, jossa halutaan korostaa brändiä tai tiettyä tuotetta/palvelua.

Kokoelma
Kokoelmatyypillä voit esitellä käyttäjälle esimerkiksi verkkokauppasi tarjontaa. Sen avulla käyttäjä pystyy selaamaan tuotteitaan mobiililaitteellaan suoraan Facebookista. Kokoelma on integroitavissa Instant Experiencen kanssa, jolloin voit tarjota monipuolisen kokemuksen käyttäjälle ilman, että hänen tarvitsee poistua sovelluksesta.

Julkaisu
Voit myös mainostaa aiempia julkaisujasi. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi ihmisten sitouttamiseen tai tunnettuuden lisäämiseen. Voit myös luoda julkaisuja, jotka näkyvät vain mainoksina.

Mainosmuotoa valitessa täytyy myös huomioida paikka, jossa se näkyy. Mainoksia voidaan näyttää Facebook aikajanan lisäksi Messengerissa, Instagramissa tai Audience Networkissa. Kaikki mainosmuodot eivät toimi kaikissa alustoissa.

Kohdenna mainoksesi halutulle kohderyhmälle

Lähes kirurgin veitsen tarkka kohdentaminen on Facebook-mainostamisen merkittävin työkalu. Facebookilla on todella paljon tietoa käyttäjistään ja heidän mieltymyksistä, joten kohdentaminen onnistuu hyvinkin yksilöidylle joukolle. 

Kohdennusta pohtiessa kannattaa muistaa asettamansa mainoksen tavoite. Esimerkiksi jos tavoitteena tunnettuuden lisääminen, ei luonnollisesti kannata mainostaa käyttäjille, jotka jo tuntevat yrityksesi tai tuotteesi. 

”Facebookilla on todella paljon tietoa käyttäjistään ja heidän mieltymyksistä, joten kohdentaminen onnistuu hyvinkin yksilöidylle joukolle. ”

Facebook on rajannut kohdennuksen kolmeen kategoriaan:

Ydinkohderyhmät

Määritä haluamasi joukko niin laajasti tai rajatusti, kuin haluat. Ydinkohderyhmiä käytetään, kun halutaan mainostaa yleisölle, joka ei tunne yritystä tai tuotetta.

Ydinkohderyhmissä voi rajata joukkoa seuraavilla perusteilla

 • Sijainti
   • Kohdennus rajataan esimerkiksi kaupungin tai maan perusteella. Älä mainosta siellä missä sinulla ei ole liiketoimintaa.
 • Kiinnostuksen kohteet.
   • Harrastusten tai kiinnostuksen kohteen mukainen rajaus. Mainosta esimerkiksi uutta lumilautaa sen harrastajien ja siitä kiinnostuneiden keskuudessa.
 • Demografiset tiedot
   • Rajaa kohderyhmä sukupuolen, iän tai koulutuksen perusteella. Voit esimerkiksi mainostaa naistenpäivän lahjaideoita vain miehille.
 • Käyttäytyminen
   • Voit rajata käytöksen tai laitteen perusteella. Esimerkiksi voit mainostaa iPhone-sovellustasi vain iPhonea käyttäville ihmisille.
 • Yhteydet
   • Sisällytä tai rajaa pois esimerkiksi Facebook-sivusi seuraajat.

Mukautetut kohderyhmät

Mukautetut kohderyhmät (custom audience) on Facebook-mainonnan tehokkain tapa saada tuloksia, koska mainostat ihmisille jotka ovat jo osoittaneet kiinnostusta. Voit kohdentaa mainokseksi ihmisille, jotka ovat jo tietoisia yrityksestäsi tai tuotteistasi. He ovat esimerkiksi saattaneet ostaa verkkokaupastasi aikaisemmin tai he ovat vierailleet verkkosivustollasi.

Mukautetut kohderyhmät voidaan rajata seuraavasti:

 • Sivuston kävijät
  • Kun asennat sivuillesi Facebook Pixel-koodin, muodostaa Facebook automaattisesti sinulle kohderyhmän sivuillasi käyneistä henkilöistä. Voit esimerkiksi lähettää erityistarjouksen kengistä, joita käyttäjä on käynyt aikaisemmin selailemassa.
 • Yhteystietoluettelot
  • Muodosta mainosjoukko sähköpostin perusteella. Voit hyödyntää CRM-järjestelmääsi mainostamalla tietylle joukolle, joka esimerkiksi tilaa uutiskirjettäsi
 • Sovelluksen käyttäjät
  • Mainosta osuvasti sovelluksesi käyttäjille.

Samankaltaisuuteen perustuvat kohderyhmät

Samankaltaisuuteen perustuvat kohderyhmät tunnetaan myös nimellä Lookalike Audiences. Eli tavoitat mainoksilla ihmisiä jotka ovat todennäköisesti kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi. 

Voit esimerkiksi tehdä lookalike-mainosryhmät asiakkaidesi perusteella, eli joukko muodostuu ihmisistä, jotka ovat samankaltaisia tai heillä on vastaavia kiinnostuksen kohteita kuin asiakkaillasi.

Muuta tärkeää huomioitavaa Facebook-mainonnassa

Osuva ja huomiota herättävä viesti
Facebook mainokset sulautuvat ihmisten aikajanalle niin hyvin, että ne on ajoittain jopa vaikea erottaa mainoksiksi. Osuvalla viestillä herätät käyttäjän huomion ja saat todennäköisemmin konversion.

Laadukkaat kuvat herättävät luottamusta
Myös kuvissa on tärkeää erottua ja herättää huomiota aikajanalla, mutta jos kuvasi ovat huonoja tai vasemmalla kädellä tehtyjä, aiheuttaa se todennäköisesti enemmän haittaa kuin hyötyä. Laadukkailla kuvilla kasvatat luottamustasi käyttäjien silmissä, vaikka he eivät konvertoituisikaan juuri sillä hetkellä.

Analysoi, optimoi, testaa, toista
Paras ja toimivin mainos ei löydy ensimmäisellä eikä välttämättä toisellakaan kerralla. Tuloksekas Facebook-mainonta vaatii systemaattisuutta ja aikaa. Kokeile eri variaatioita ja pyri löytämään toimivimmat ratkaisut.

 

 

 

Kategoriat
Facebook mainonta

Digimainonnalla järisyttäviä tuloksia – Case Fimma

Fimma Oy myy ja suunnittelee yksilöllisiä CLT-elementtitaloja. Fimman brändi ja verkkosivu uudistettiin. Kun verkkosivu ja brändi on kunnossa, sivustolle tarvitaan potentiaalisia asiakkaita. Fimman tapauksella kohderyhmää ovat kuluttajat, ja digimainonnan kanavaksi valittiin Facebook.

Tulokset olivat tyrmäävän kovat. Reilun kuukauden kampanjalla, ja noin 1000€ mainoskuluila saavutettiin yli 2 000 000€ tarjouskanta sekä useita varauksia uudiskohteen ennakkomarkkinoinnissa.

“Reilun kuukauden Facebook-kampanjalla saimme reilun 2 miljoonan euron tarjouskannan. Digimainonta Sloganin kanssa tuotti nopeasti hedelmää”
– Jesse Törmänen, toimitusjohtaja, Fimma Oy

Fimma.fi verkkosivulle saatiin reilut 10 000 kävijää, joten samalla kasvatettiin myös Fimman brändin tunnettuutta.

Facebook-mainonta on nykyisin yksi kustannustehokkaimmista tavoista tehdä tuloksekasta mainontaa. Sloganin ammattilaiset ovat tuottaneet Facebook-mainonnan avulla asiakkailleen miljoonien edestä tekemistä myyntitiimille jo useiden vuosien ajan.

 

Esim. Facebook-mainonta alkaen 500€/kk

Sloganilta voit ostaa juuri sen palan digimainonnasta, josta saat suurimman hyödyn. Paloja voidaan tuoda lisää yrityksesi tulosten kasvaessa, tai poistaa käytöstä jos tuloksia ei synny järkevään hintaan.

Meiltä saat seuraavat digimainonnan palvelut:
– Facebook & Instagram-mainonta
– Google Ads-mainonta (hakusana, banneri ja Youtube)
– LinkedIn-mainonta
– Asiantuntija-artikkelit
– Laskeutumis- eli myyntisivut

Palvelu on kiinteähintaista kuukausittain toteuttavaa digimainonnan asiantuntijatyötä, jossa hinta ei päätä huimaa. Mainonnan kulut ovat helposti budjetoitavissa, ja raportoimme digimainonnan tulokset viikottain sähköpostiisi – ja ihan selkokielellä, siten että saat myös raportista aitoa tietoa asiakkaidesi käytöksestä.

Sopiiko digimainontapalvelumme sinun yrityksellesi?

Kerro yrityksestäsi ja toimialasta chatista, laita sähköpostia olli.ropponen@slogan.fi tai näppäile puhelimeen numerot 045 1313 984. Kerrotaan mielellään, miten me rakennettaisiin yrityksesi liidituotannon koneisto.