Facebook Advantage+ -ostoskampanja - Mikä se on?

Facebook Advantage+ ostoskampanja – Mikä se on?

 

Facebook Advantage+ on uusi kampanjatyyppi, jolle voi optimoida mainontaa Metan mainoskanavissa. Mitä ominaisuuksia Advantage+ -ostoskampanjaan kuuluu, ja onko tästä kampanjatyypistä apua yrityksen digitaaliseen markkinointiin? 

Lue katsauksemme aiheesta!

Mikä on Facebook Advantage+ -kampanja? 

Facebook Advantage+ -ostoskampanja on Metan uusi kampanjatyyppi, joka on pikkuhiljaa rantautumassa myös Suomeen. Advantage+ -ostoskampanjat ovat tekoälyyn ja Metan omiin suosituksiin perustuvia kampanjoita, jotka on mahdollista asettaa päälle ilman, että mainostajan itse tarvitsee juurikaan tehdä valintoja kampanja-asetusten suhteen.  

Metan mukaan Advantage+ -ostoskampanjan tarkoituksena on tehdä mainonnasta virtaviivaista ja räätälöityä. Metan ohjeiden mukaan Advantage+ näyttää tehokasta luovaa sisältöä osuville kohderyhmille tehokkaammissa sijoitteluissa”. 

Advantage+ on vielä kokeiluvaiheessa, joten kaikilla suomalaisilla mainostileillä ei ole toistaiseksi pääsyä kyseiseen kampanjatyyppiin.

Mikäli mainostilisi voi käyttää Advantage+ -ostoskampanjaa, pääset valitsemaan kampanjan luomalla uuden myyntikampanjan. Meta tarjoaa tällöin oletuksena käyttöösi Advantage+ ostoskampanjaa manuaalisen myyntikampanjan sijaan. Myös manuaalisen myyntikampanjan voi kuitenkin edelleen valita valikosta.

facebook advantage+

Miten Advantage+ eroaa manuaalisesta myyntikampanjasta? 

Advantage+ eroaa monella tavalla manuaalisesti luotavasta kampanjasta. Manuaalinen kampanja antaa mainostajan tehdä paljon omia valintoja kampanja-asetusten suhteen, mutta Advantage+ -kampanjassa moni asetuksista on määritelty valmiiksi, eikä niitä voi muokata.

Valmiiksi määriteltyjä Advantage+ kampanja-asetuksia ovat: 

-Kampanjan tavoite (myynti)

-Tarjousstrategia  (suurin määrä)

-Dynaaminen luova sisältö (ei käytössä)

-Sijoittelut (Advantage+ -sijoittelut)

-Mainosten jakelun optimointi (konversiot)

-Ikä (18+)

Kohderyhmän sijaintia voi muokata, mutta käytännössä vain maatasolla. Toisin sanoen, voit valita sijainniksi esimerkiksi Suomen tai Ruotsin, mutta et tarkempaa sijaintia, kuten vaikkapa Helsinkiä. 

Kampanja-asetuksissa voi edelleen muokata budjettia, aloitus- ja lopetuspäivää sekä attribuutioasetuksia. Myös mainostason valinnat (mainosmuoto, mainosteksti, toimintokutsu ja sivun URL) ovat normaalisti käytettävissä ja muokattavissa.

Advantage+ -kampanjan Suomiversio vs. Jenkkiversio 

Suomen ja Jenkkien mainostilien Advantage+ -kampanjoiden valintamahdollisuuksissa on eroavaisuuksia ainakin artikkelin kirjoitushetkellä. 

Jon Loomerin mukaan Jenkkiversiossa mainoksen Dynaaminen luova sisältö on automaattisesti käytössä ja attribuutio-asetuksia ei voi muokata, mikä on päinvastoin kuin Suomen versiossa. 

Sen sijaan Jenkkiversiossa voi kohdentaa mainontaa mukautetuille kohderyhmille ja lookalikeyleisöille sekä muokata kohderyhmän ikää, sukupuolta ja tarkan kohdennuksen vaihtoehtoja (kiinnostuksen kohteet, demografia, käyttäytyminen). Nämä vaihtoehdot eivät ole artikkelin kirjoitushetkellä valittavissa Suomen versiossa.

Allekirjoittaneen mukaan suomalaisen Advantage+ -ostoskampanjan valikossa ei ole tällä hetkellä mahdollista kohdentaa mainontaa muuten kuin sijainnin (kohdemaan) suhteen. Ikä, kiinnostuksen kohteet ja sukupuoli eivät ole valittavissa. Nykyisiin asiakkaisiin perustuvia mukautettuja kohderyhmiä voi kuitenkin yhdistää tilin asetusten kautta.

facebook advantage+

Nähtäväksi jää, tuleeko Suomen Advantage+ -versio seuraamaan Jenkkiversion perässä kohdennusvaihtoehtojen kannalta. On kuitenkin todennäköistä, että Advantage+ tarjoaa tarkoituksella enemmän vaihtoehtoja kohderyhmän rajaamiseen Jenkeissä, jossa yleisöä on huomattavasti enemmän. 

Mitä Advantage+ -ostoskampanjasta pitäisi ajatella? 

Advantage+ -ostoskampanja herättää varmasti monia ajatuksia. Suurin osa Advantage+ -kampanjan asetuksista on ennalta määriteltyjä, eikä mainostaja voi vaikuttaa juurikaan siihen, millaiselle kohderyhmälle mainontaa näytetään. 

Metan näkökulman mukaan Advantage+ tekee mainoskampanjan luomisesta nopeaa ja vaivatonta. Varsinkin hieman kokemattomampi mainostaja voi hyötyä siitä, että hänen ei tarvitse itse tehdä valintoja eri asetusten välillä, ja että hän voi laittaa kampanjan käyntiin mahdollisimman vähäisellä vaivalla. 

Meta puhuu paljon sen puolesta, että mainostajan olisi hyvä antaa algoritmille enemmän valtaa mainoksen kohdentamisen päätöksenteossa. Mikäli käyttäjä rajaa kohderyhmän liian tarkaksi, algoritmi ei pääse toimimaan optimaalisella tavalla. Voi esimerkiksi olla, että todelliset ostajat löytyvät rajaamasi kohderyhmän ulkopuolelta, eikä Metan algoritmi pääse näyttämään mainosta näille potentiaalisille ostajille liian tarkan kohdennuksen vuoksi. 

Advantage+ vastaa ensisijaisesti kyseiseen ongelmaan. Se rajoittaa käyttäjän mahdollisuuksia kohdentaa mainontaa, ja antaa sitä kautta Metan algoritmille enemmän valtaa toimia. Tällä tavoin Meta pyrkii suojelemaan mainostajia siltä, että he sabotoisivat omat mahdollisuutensa saada tuloksia aikaiseksi. 

Metan oman suosituksen mukaan Advantage+ -kampanja on tehokkain silloin, kun päiväbudjettia on käytössä reilusti, eli noin 150€ per päivä. Korkea päiväbudjetti mahdollistaa sen, että tulokset ovat johdonmukaisia, ja algoritmilla on mahdollisuus tehdä hyvää tuottoa mainonnalla. Vaikka Metan oma suositus päiväbudjetille on korkea, aina kannattaa kokeilla mainostamista myös pienemmällä budjetilla. 

Alustavien testien perusteella näyttäisi siltä, että Advantage+ -kampanjalla on potentiaalia saada hyviä tuloksia aikaiseksi. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tulokset riippuvat aina myytävästä tuotteesta ja tuotteen hinnasta, ja kampanjamuodon valinnassa tulee käyttää omaa harkintaa. Markkinoija saa parhaat tulokset aikaiseksi tekemällä itse kokeiluja eri kampanjamuotojen välillä. Yksittäisten mainostilien tuloksia ei siis kannata yleistää koskemaan kaikkia mainostilejä. 

Facebook Advantage+ pähkinänkuoressa

Advantage+ on Metan uusi kampanjamuoto, joka on pikkuhiljaa yleistymässä myös suomalaisilla mainostileillä. Advantage+ -ostoskampanja perustuu siihen, että Metan algoritmilla on enemmän valtaa näyttää mainoksia sellaisille ihmisille, jotka todennäköisemmin päätyvät ostamaan tuotetta mainoksen nähtyään. 

On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi Advantage+ -ostoskampanjan asetukset lopulta muodostuvat, kun sen käyttö yleistyy Suomessa. Slogan jää seuraamaan käyttöönottoa mielenkiinnolla. 

Kaipaatko jeesiä Facebook-mainontaan? Anna Sloganin auttaa - jätä tarjouspyyntö, niin olemme sinuun yhteydessä.

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?