Facebook Business Manager – Mikä se on ja miksi se kannattaa tehdä?

Facebook Business Manager on työkalu yritysten Facebook-sivujen sekä mainostilien hallinnointiin. Sitä voidaan käytännössä pitää must have-työkaluna kun tehdään digimarkkinointia sosiaalisen median kanavissa.

Jokaisella digimarkkinointia tekevällä yrityksellä tulisi olla Facebook Business Manager käytössään. Sen avulla hallinnoit yhdestä paikasta kaikkea yrityksesi Facebook-sivuun liittyviä asioita, kuten esimerkiksi käyttöoikeuksia, raportointia, maksukortteja ja mainostilejä. Vaikka Facebook-mainonta ei kuuluisi yrityksesi mainoskanaviin, kannattaa Business Manager olla silti taustalla olemassa.

Työkalun kautta voi operoida maksimissaan viittä eri mainostiliä. Jollain saattaa mennä mainostili ja Business Manager sekaisin, mutta mainostili on se, mistä mainoskampanjoita hallitaan. Yritykselläsi voi ja kannattaa olla useampi mainostili, jos jokin tili esimerkiksi suljetaan mainostussääntöjen rikkomisen vuoksi.

Jos sinulla on kumppani Facebook-mainonnassa, älä ikinä anna hänen tehdä sinulle Business Manager -tiliä, vaan tee se itse. Käyttöoikeuksia kun ei voi jälkeenpäin siirrellä jos lopetatte yhteistyön kumppanin kanssa. Kun teet itse, voit aina helposti jakaa käyttöoikeudet mainostiliin ja Facebook-pikseliin Business Managerin kautta.

Näin avaat Facebook Business Manager-tilin

Facebook Business Manager on nopea ja helppo tehdä. Teimme alle kuvaohjeet, joiden avulla saat tilin helposti pystyyn.

  1. Avaa business.facebook.com kirjaudu sisään henkilökohtaisilla Facebook-tunnuksillasi

Facebook Business Manager

2. Klikkaa Luo yritys, josta aukeaa ikkuna yrityksen luomiseen. Tässä näkymässä näkyy myös kaikki Business Manager -tilit, joihin henkilökohtainen tilisi on kytketty.

3. Täytä yrityksen nimi, etunimesi ja työsähköpostiosoite. Klikkaa lähetä

4. Business Manager on nyt luotu, mutta vielä tarvitaan sähköpostiosoitteen vahvistus.

5. Mene antamaasi sähköpostiosoitteeseen ja vahvista.

6. Hienoa! Nyt yritykselläsi on Facebook Business Manager

 

Kysy meiltä apua, jos tarvitset tuloksekasta Facebook-mainontaa.

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?