Instagram Reels -mainokset ovat Instagramin uusi mainosmuoto. Niiden avulla voit luoda kiinnostavia, maksimissaan 30-sekunnin mittaisia videomainoksia Instagramin orgaanisten kelojen sekaan. Mutta mitä etuja Reels-mainonnasta on, miten se vertautuu TikTokin mainosalustaan, ja mitä Reels-mainonnan käynnistäminen vaatii? Lue vastaus näihin piinaaviin kysymyksiin artikkelistamme!
Mitä ovat Instagram Reels -mainokset?
Instagram Reelsit eli kelat ovat Instagramin alustalla olevia lyhyitä videoita, jotka ovat käytännössä vastine TikTokin videoille. Reelseihin on mahdollista lisätä musiikkia sekä erilaisia ääni- ja erikoisefektejä. Reelsit siis tarjoavat sisällöntuottajille paljon luovaa vapautta videoiden muokkaamiseen ja jakamiseen.
Reelsit ovat Instagram-tarinoiden tapaan pystysuuntaisia, koko näytön mittaisia keloja, jotka pyörivät silmukassa uudelleen ja uudelleen, kunnes käyttäjä siirtyy uuteen kelaan.
Orgaaniset Instagram Reelsit, eli ei-maksulliset videot, voivat olla pituudeltaan maksimissaan minuutin mittaisia, ja niihin voi törmätä Instagramin Etsi ja tutki -välilehdellä, varsinaisessa kuvasyötteessä sekä erityisellä Reels-välilehdellä.
Instagramin Reels -mainokset taas ovat maksullisia videomainoksia, jotka näkyvät orgaanisten Reelsien seassa. Reels-mainoksissa on mahdollista näyttää maksimissaan 30-sekunnin mittaisia, luovia mainosvideoita.
Sekaannusten välttämiseksi mainittakoon, että tässä artikkelissa puhutaan nimenomaan maksullisesta Reels-mainonnasta. Reels-mainosten luominen tapahtuu samasta paikasta kuin Facebook-mainosten luominen, eli Facebookin ads managerista.
Kuvan lähde: Instagram Business
Instagram Reels -mainosten edut
Instagram on laittanut kasvavissa määrin paukkuja Reels-konseptiin kilpaillakseen TikTokin mainosalustan kanssa. Reelsin kasvattaminen on kannattanut, sillä siitä on tullut hyvin suosittu konsepti Instagramin käyttäjien keskuudessa.
Videomainosten avulla voit esitellä yrityksesi ja tuotteesi kuluttajille immersiivisellä ja kiinnostavalla tavalla. Instagram on itse kuvaillut Reels-mainoksia näin: “Reels-mainosten avulla yritykset voivat tavoittaa aiempaa suurempia yleisöjä ja ihmiset löytää inspiroivaa uutta sisältöä brändeiltä ja sisällöntuottajilta.”
Reels-mainoksia voi orgaanisten kelojen tapaan kommentoida, tykätä, tallentaa ja jakaa. Erityisesti kuluttajia kiinnostavat ja inspiroivat Reels-mainokset voivat siis hyvinkin saada ylimääräistä näkyvyyttä täysin ilmaiseksi, mikäli käyttäjät jakavat niitä eteenpäin.
Instagram Reels vai TikTok-mainonta?
Instagram Reels -mainosten eräs suurimmista eduista piilee siinä, että niitä voi kohdentaa samaan tapaan kuin muitakin Instagram- ja Facebook-mainoksia, joten käytettävissä on hyvin laaja valikoima eri kohderyhmiä.
TikTok-mainonnan kohdennusmahdollisuudet ovat vielä suhteellisen lapsenkengissä verrattuna Metan tarjoamiin kohdennusvaihtoehtoihin, joten Instagram Reels -mainokset ovat ehdottomasti lupaavan näköinen mainosmuoto osaksi omaa digimarkkinoinnin strategiaa.
Mutta mitä eroja alustoilla on tulosten kannalta?
Esimerkiksi Creatopy toteutti testin, jossa se pyöritti samaa mainosta sekä TikTokissa että Instagram Reels-mainoksena. Mainosten kaikki valinnat kuten budjetti, kohderyhmä, tavoite ja näytettävä mainos olivat identtisiä keskenään.
Creatopyn tuloksista selvisi, että kattavuus-tavoitteella mainostaessa Instagram Reelsit tavoittivat samalla budjetilla 389 298 henkilöä, vs. TikTokin 199 477 henkilöä. Lisäksi, tuhannen ihmisen tavoittaminen Reelseillä maksoi $2.60 vs. TikTokin $5.03. Itse klikkauksia Reels keräsi 36 kpl, ja TikTok 28.
Testi toteutettiin syys-lokakuussa 2021.
Tietenkään mitään tuloksia ei voi lähteä yleistämään yhden kokeilun perusteella, mutta ainakin Creatopyn testi näytti lupaavaa dataa Instagram Reels -mainonnan toiminnasta.
Jotta tuloksista voi saada oikeaa varmuutta, kannattaa Reels-mainontaa rohkeasti testata ja seurata tuloksia omasta datasta. Kohdennusominaisuuksiensa puolesta Instagram Reelsit ainakin tarjoavat keinon tehdä kiinnostavaa kohdennettua mainontaa Instagramissa.
Kuinka Instagram Reels -mainoksia luodaan?
Instagram Reels -mainoksia luodaan Facebookin Ads Managerissa muiden Facebook- ja Instagram-mainosten tapaan. Pääset Ads Manageriin täältä.
Ennen kuin laitat Instagram Reels -mainoksia käyntiin, sinun täytyy miettiä, minkä tavoitteen haluat saavuttaa Reels-kampanjallasi. Voit valita Reels-mainoksen kampanjatavoitteen näistä vaihtoehdoista:
-Konversiot
-Kattavuus
-Liikenne
-Videon näyttökerrat
-Brändin tunnettuus
-Sovellusasennukset
Reels-mainoksen luominen ei varsinaisesti eroa tavallisen videomainoksen luomisesta muuten kuin siten, että mainosjoukkotason Sijoittelut-kohdassa sinun tulee valita Manuaaliset sijoittelut ja klikata Alustat-kohdasta pois Facebook, Audience Network ja Messenger, mikäli haluat näyttää pelkästään Instagram Reels-mainoksia. Tällöin valitse Instagram-valikosta pelkästään Instagram Reels.
Jos haluat, voit jättää valinnan myös Instagram Stories, Instagram-syöte ja Instagram Explore vaihtoehtoihin, jolloin mainoksesi voi näkyä myös kyseisissä muodoissa Instagramissa.
Instagram Reels -mainoksen tärkein osa on mainoksen visuaalisuus. Kuvaa video ja editoi se videonmuokkausohjelmalla tai Instagramin sovelluksessa Reels-kohdassa. Suunnittele, haluatko lisätä videoosi tekstiä, efektejä tai audiota. Musiikin tai ääniraidan lisääminen on suositeltavaa, sillä silloin mainoksesi sulautuu paremmin orgaanisiin Reelseihin.
Suunnittele lisäksi mainoksellesi ensisijainen teksti, joka lisätään Ads Managerin mainostason valinnoissa, ja joka tulee näkyviin videon alareunaan. Kampanjatavoitteestasi riippuen valitse mainokselle lisäksi call to action ja mahdollinen nettisivu, johon haluat ohjata ihmisiä mainoksestasi.
Instagram Reels -mainosten parhaat vinkit
-Instagram Reelseissä on yleensä mukana ääntä sekä efektejä tai tekstiä. Hae mainoksellesi inspiraatiota Instagram Reels -osiosta, niin saat paremman kuvan siitä, millainen sisältö siellä toimii. Jos saat mainoksesi sulautumaan orgaanisten Reelsien sekaan, ovat tulokset todennäköisesti parempia.
-Huomioi, että monet käyttäjät saattavat selata Instagramia ilman ääntä. Pyri siis tekstittämään mainoksesi mahdollisuuksien mukaan, jotta tavoitat varmasti koko yleisösi.
-Hyödynnä oikeaa videokokoa. Reelsien ideaali kuvakoko on 1080 pikseliä x 1920 pikseliä. Huolehtimalla oikeasta kuvakoosta varmistat, ettei videosi ole laadultaan epätarkka.
-Reelsien on tarkoitus olla hauskoja, omalaatuisia ja jopa hieman outoja. Pyri siis luomaan mainoksia, joiden kanssa käyttäjät haluavat olla vuorovaikutuksessa.
Sopisiko Instagram-mainonta sinun yrityksellesi?
Haluaisitko kokeilla digimainontaa, mutta aika on kortilla ja haluaisit saada homman kerralla purkkiin? Tutustu, kuinka me Sloganilla tehdään yrityksille kannattavaa ja datalähtöistä Instagram-mainontaa!