Kenelle WooCommerce on sopivin verkkokauppa-alusta?

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta. Se on tehokas ja  monipuolinen verkkokaupan työkalu, joka on muokattavissa melkein mihin tarpeeseen tahansa. Lukemalla tämän blogin ymmärrät miksi WooCommerce on niin suosittu ja kenelle se sopii parhaiten.

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta

WooCommerce on WordPressiin liitettävä verkkokauppalisäosa. WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä ja WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-alusta. WooCommerce on tehty WordPress-alustalle, joten luonnollisesti sinulla tulisi olla WordPress-sivusto jos haluat verkkokauppasi WooCommercella. Erillisen verkkokaupan ja verkkosivuston lisäksi on mahdollista rakentaa WooCommercesta ja WordPressista yksi yhtenäinen kokonaisuus, jossa WordPress-sivusto on ikään kuin tausta-ajuri.

Suosion takana on muun muassa ilmainen ja helppo peruskäyttö sekä lähes rajaton muokattavuus. 

Viisi tilastofaktaa WooCommercesta:

  1. WooCommercen osuus on noin 30% maailman verkkokaupoista.
  2. Miljoonasta suosituimmasta verkkokaupasta 22% käyttää WooCommercea
  3. Yhteensä WooCommercea käyttää yli kolme miljoonaa livenä olevaa verkkosivustoa
  4. 93,7% WordPress-verkkokaupoista käyttää lisäosana WooCommercea
  5. WooCommerce on Suomen suosituin verkkokauppa-alusta 18% osuudellaan

Miksi WooCommerce on niin suosittu

WooCommerce menestyksen taustalla on avoimen lähdekoodiin perustuva, täysin räätälöitävissä oleva verkkokauppajärjestelmä yrittäjille ympäri maailman. Se integroituu WordPressin kanssa saumattomasti ja voit rakentaa verkkokaupan vain ja ainoastaan tarpeidesi mukaan.

Koska järjestelmä perustuu täysin avoimeen lähdekoodiin, voi käyttäjä muokata kaupan mieleisekseen. Laadukkaat ja hyödylliset lisäosat ovat kaikkien saatavilla. Käyttäjä voi lisätä rajoittamattoman määrä tuotteita eikä tilausmäärillä ole ylärajaa. Se on myös helppo perustaa ja ylläpitää.

Kuten WordPressillä, myös WooCommercella on maailmanlaajuinen käyttäjä ja kehittäjien verkosto, joka takaa ongelmanratkaisun ja turvallisuuden. Avoimen lähdekoodin ansiosta et myöskään voi joutua toimittajaloukkuun, eli kuka tahansa voi jatkaa olemassa olevan verkkokaupan kehittämistä.

Valitsemalla WooCommercen verkkokauppa-alustaksi, pääset välittömästi hyötymään WordPressin jo valmiista ekosysteemistä: Tuhansista lisäosista ja teemoista, joita tuhannet sovelluskehittäjät ovat valmiiksi jo toteuttaneet ja kehittäneet.

WooCommercen hinta?

  • Alusta ei itsessään maksa mitään
  • Hinta koostuu työstä, lisäosista, ylläpidosta sekä muista järjestelmistä (esim. maksujärjestelmä)
  • Laadukkaan pk-yrityksen verkkokaupan hinnat asettuvat usein 10 000 - 100 000 euron välimaastoon

WooCommercen peruskäyttö on maksutonta. Pakollisia kuluja aiheuttaa lähinnä palvelintilakustannukset, mahdolliset logistiikkakustannukset ja maksujärjestelmä. Useimmilla muilla verkkokauppa-alustoilla on käytössä kuukausi- tai lisenssimaksu, sekä mahdollisesti tilauskomissioihin perustuvia kustannuksia.

Alustan ansaintalogiikka perustuu maksullisiin teemoihin ja lisäosiin. Ilmaisilla lisäosilla pääsee tiettyyn pisteeseen asti, mutta huolella valituilla ja laadukkailla lisäosilla verkkokaupasta saadaan paras teho irti. Oikeilla lisäosavalinnoilla voit kuitenkin säästää jopa tuhansia euroja kehitystyöstä, milloinka esimerkiksi 59€ kertalisenssin ostaminen ei tunnu kovin pahalta. Lisäosien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä vähemmän tunnettuun lisäosaan liittyy aina turvallisuusriski.

"WooCommercen osuus on
noin 30% maailman verkkokaupoista."

WooCommerce-verkkokaupan voi perustaa ilmaiseksi, mutta luonnollisesti se vaatii jonkin verran osaamista. Ammattilainen osaa rakentaa verkkokaupasta visuaalisesti näyttävän, käyttäjäystävällisen ja ennen kaikkea turvallisen ratkaisun. Verkkokauppaa rakennettaessa on hyvä muistaa, että sen ydintehtävä on myydä tuotteita tai palveluita, joten rakentamisessa on hyvä olla mukana myös digitaalisen myynnin ja markkinoinnin osaaja.

Ammattilaisen rakentamaan verkkokaupan hintaan vaikuttaa oleellisesti verkkokaupan koko, tekniset vaatimukset kuten lisäosat ja mahdolliset integraatiot eri järjestelmiin sekä ylläpito ja hostingpalvelut.

Perinteisen verkkokaupan rakentaminen ilman integraatioita, räätälöintejä tai muita lisäosia maksaa tyypillisesti noin 10 000 eurosta ylöspäin. Jos verkkokaupasta haluaa räätälöidymmän kokonaisuuden integraatioineen, nousee hinta vähintää 20 000 euroon. Oleellisesti hintaan vaikuttaa myös nykyinen verkkosivusto, eli onko sivusto valmiiksi WordPress-pohjainen ja vaatisiko se ylimääräisiä teknisiä toimenpiteitä verkkokaupan suhteen.

Kenelle WooCommerce on sopivin verkkokauppa-alusta

Lähtökohtaisesti WooCommercella on mahdollista luoda verkkokauppa toimialaan tai tuotemäärään katsomatta. WooCommercen vahvuus on siinä, ettei siinä ole juurikaan heikkouksia. On alustoja, jotka ovat joiltakin ominaisuuksiltaan WooCommercea parempia, mutta vastoin jollain osa-alueella taas merkittävästi huonompia.

Toimiakseen WooCommerce vaatii WordPress-alustan. Jos yritykselläsi on WordPress-sivusto, on WooCommerce ylivoimaisesti paras ratkaisu siihen.

Ketteryytensä ja helpon muokattavuuden ansioista WooCommerce sopii parhaiten pienille ja keskisuurille yrityksille. WooCommerce sopii niin yritykselle, jolle verkkokauppa on koko liiketoiminnan keskiössä mutta myös erinomaisen skaalautuvuuden ansioista WooCommerce taipuu tarpeeseen, jossa verkkokauppa on pienempi osa liiketoimintaa.

Verkkokauppa-alustan valinta

Verkossa on tarjolla runsain määrin erilaisia ja erihintaisia verkkokauppa-alustoja. On luonnollista, että asiaan perehtymättömän voi olla hankala ymmärtää mikä verkkokaupassa on tärkeää ja mikä ei.

Siksi on tärkeää tunnistaa omat tarpeet ja tavoitteet kun lähdet hahmottelemaan verkkokauppaa. On myös hyvä olla selko siitä, mitä olet valmis tekemään itse ja mitkä toiminnot haluat jättää järjestelmien tai ulkoistuksen varaan.

Esimerkiksi jos sinulla on paljon tuotteita, olisi hyvä olla verkkokauppaan integroitu varastointijärjestelmä. Toisinaan jos myyt palvelua, jolla on runsaasti käyttäjiä, olisi hyvä integroida verkkokauppa asiakashallintajärjestelmään. Myynnin kasvattamiseen kannattaa ottaa kumppani systemaattiseen digimarkkinointiin.

Lähtökohtaisesti jos ei ole juurikaan teknistä osaamista sekä ymmärrystä digitaalisesta myynnistä ja markkinoinnista, kannattaa vastuu jättää ammattilaisille. Jos olet ajatellut ulkoistaa verkkokaupan rakentamisen, on tärkeää että toimittaja ymmärtää sinun tarpeitasi. Erityisesti tälläisissä hankkeissa, on oleellista että kumppani ymmärtää yrityksesi arjen tarpeet myös hankkeen jälkeen. Mitä isompi toteutus, sitä monimutkaisempaa se on.

Verkkokaupan rakentaminen voi tuntua yksinkertaiselta ja helpolta, mutta pahimmassa tapauksessa osaamattomuus lisäosien ja muiden teknisten asioiden kanssa voi johtaa katastrofiin, jonka purkaminen tulee kalliiksi. Sinun tulee kuitenkin ymmärtää, että asiakastietojen ja maksutietojen kanssa tulee ymmärtää vakava huolellisuus.

6 syytä valita WooCommerce

1. WooCommerce on edullinen

WooCommerce on perusominaisuuksiltaan ilmainen, eli pystyt rakentamaan verkkokaupan ilmaiseksi ilman kiinteää kuukausi- tai lisenssimaksua. Luonnollisesti tässäkin tulee raja vastaan tietyssä vaiheessa, kun maksulliset lisäosat, teemat ja muut järjestelmät ovat tarpeen. Myös verkkokauppa-alustan ulkopuoliset ominaisuudet, kuten palvelintila ja maksujärjestelmä ovat useimmiten maksullisia.

Silti pelkästään verkkokauppa-alustojen hinnoissa voi olla tuhansien eurojen hintaero. WooCommerce tarjoaa ylivoimaisesti parasta hinta-laatusuhdetta, kun katsotaan ainoastaan verkkokauppa-alustan hintaa.

2. WordPress ♡ WooCommerce

Kaikki WooCommercen puolestapuhujat hehkuttavat alustan yhteensopivuutta WordPressin kanssa. Se ei ole tuulesta temmattu väite, sillä nämä kaksi järjestelmää sulautuvat täydellisesti yhteen.

Järjestelmät yhdistävät verkkokaupan ja verkkosivuston sisällön sujuvasti keskenään. Tämä kombo toimii erinomaisesti sisältövetoiseen liiketoimintaan. Jos sivuillasi on esimerkiksi tuotteita tai palveluita esittelevä blogi, voit nostaa tuotteitasi blogipäivitysten yhteyteen ja päinvastoin. 

3. Voit myydä mitä tahansa

WooCommerce on uskomattoman joustava alusta. Voit myydä fyysisiä tuotteita, digitaalisia tuotteita, tilauksia, tapaamisia ja paljon muuta. WooCommerce on sähköisen kaupankäynnin sovellusten ykkösalusta riippumatta siitä, myytkö yhden digitaalisen tuotteen tai valtavan määrän fyysisiä tuotteita.

4. Integraatiot

Lukemattomien lisäosien lisäksi WooCommerce on integroitavissa lukemattomiin kolmannen osapuolen järjestelmiin, kuten logistiikan-, kassan-, varaston-, maksun- ja asiakkuudenhallintajärjestelmiin. Kaiken lisäksi integraatiot ovat ammattilaiselle suhteellisen helppo toteuttaa WooCommercen kehittyneen teknisen ratkaisun myötä.

5. Käyttökokemus

Alusta tarjoaa oikein toteutettuna asiakkaalle sujuvan ja ystävällisen käyttökokemuksen, jolla selkeä vaikutus ostotapahtumien määrään. Hidas ja huonolla navigoinnilla varustettu sivusto karkottaa ostajat alta aikayksikön. WooCommercen monipuolinen hallintapaneeli auttaa kehittäjiä toteuttamaan käyttökokemukseltaan loistavan verkkokaupan mm. tuotesuodatusten avulla.

6. Visuaalisesti upeita kokonaisuuksia

WooCommerce on WordPressin tavoin todella monipuolisesti muokattavissa oleva järjestelmä. Tämän myötä verkkokaupasta on mahdollisuus luoda sivuston kanssa yhtenäinen ja upea kokonaisuus, joka houkuttelee ostajia ja kasvattaa yrityksen brändipääomaa.

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?