linkedin-mainokset

LinkedIn-mainokset – 10 vinkkiä toimivan LinkedIn-mainoksen tekoon!

Tehokkaalla LinkedIn-mainonnalla voit herättää erikokoisten yritysten päätöksentekijöiden huomion ja tarjota yrityksesi palveluita monipuolisin digitaalisin keinoin. Mutta millainen sisältö toimii parhaiten LinkedInissä, ja miten LinkedIn-mainoksista saadaan entistä tehokkaampia?

Tässä artikkelissa annamme 10 vinkkiä siihen, millaisia mainoksia LinkedInissä kannattaa näyttää!

1. Käytä LinkedIn-kohderyhmääsi puhuttelevaa kieltä

Kun mainostat LinkedInissä niin pyri miettimään, kenelle olet mainostamassa. Onko mainostesi kohderyhmällä omaa asiantuntijakieltä tai slangia, jota he käyttävät? Mitä sanoja ja puhetapaa käyttämällä saisit parhaiten herätettyä heidän mielenkiintonsa?

Ihmiset käyttävät LinkedIniä kanavana, jossa kehittää ja jakaa omaa asiantuntijuuttaan. Jos mainoksesi puhuu samaa kieltä kohderyhmäsi kanssa, teet suuremman vaikutuksen kuin geneerisellä mainostekstillä.

Kokeile esimerkiksi tutkia kohderyhmääsi kuuluvien ihmisten profiileista heidän tekemiään postauksia, ja mieti, mitä piirteitä heidän käyttämästään sanastosta löytyy. Kun kirjoitat mainostekstisi kohdeyleisöä puhuttelevalla tavalla, saat todennäköisemmin hyviä tuloksia aikaiseksi.

2. Hyödynnä LinkedIn-yleisön oppimisen halua

Kuten aiemmin todettiin, ihmiset tulevat LinkedIniin kehittääkseen omaa asiantuntijuuttaan ja oppiakseen uutta. Tämän vuoksi esimerkiksi ilmaiset oppaat, kokeilujaksot ja e-kirjat toimivat erittäin hyvin LinkedIn-mainonnassa. Kun jaat ilmaisen oppaan tai e-kirjan, voit kerätä vastineeksi sähköpostiosoitteen, jota hyödyntää markkinoinnissa.

Mitä enemmän arvoa tuotat kohdeyleisöllesi, sitä todennäköisemmin saat heidät kiinnostumaan asiantuntijuudestasi. Kun yleisöä on ensin lämmitelty oppaiden ja ilmaisen materiaalin avulla, on suoraan ostoon tähtääviä kampanjoita tehokkaampi toteuttaa.

3. Herätä kohderyhmäsi huomio oikeanlaisella creativella

Myös creativea (mainoksen kuvitusta) suunniteltaessa tulisi lähteä liikkeelle kohderyhmän mindsetistä. Millainen kuvitus vetoaa parhaiten juuri sinun kohderyhmääsi? Onko heidän ammattipiirissään havaittavissa tiettyjä elementtejä, joita voisi hyödyntää kuvituksessa?

Älä turvaudu creativen luomisessa stock-kuviin tai yliampuviin lavastettuihin otoksiin, vaan pyri löytämään asia, joka resonoi kohderyhmäsi kanssa. Jos mainostaisit juristeille, voisitko hyödyntää kuvituksessa esimerkiksi tuomarin nuijaa tai vaakaa? Jos mainoksen katsoja kokee samaistuvansa mainokseen tai löytävänsä siitä tuttuja elementtejä, hän klikkaa mainostasi todennäköisemmin.

Pyri myös hyödyntämään kirkkaita värejä mainoskuvissasi. LinkedIn-sivu on värimaailmaltaan neutraalin sävyinen, joten kirkkaat värit herättävät helpommin katsojan huomion tasaisen värisestä uutisvirrasta. Voit myös kokeilla Call to Action-tekstin lisäämistä tekstiksi itse kuvaan, jolloin se saa suuremman huomioarvon katsojan silmissä.

4. Puhuttele LinkedIn-mainoksesi kohderyhmää suoraan

LinkedInissä voi mainostaa CPC:llä, eli Cost Per Click -hinnoittelustrategialla. Tämä strategia voi olla hyvin toimiva silloin, jos onnistut viestilläsi puhuttelemaan juuri oikeaa kohderyhmää.

Leikitään, että mainostat keskikokoisten IT-yritysten päätöksentekijöille. Haluat saada nämä ihmiset ostamaan palvelujasi, ja haluat luonnollisesti käyttää mainostamiseen rahaa järkevästi.

Yksi taktiikka on tällöin käyttää CPC-strategiaa ja tehdä aloitusviestissä heti ilmi, kenelle mainos on suunnattu. Mikäli aloitat viestisi esimerkiksi sanomalla “Hei sinä IT-alan päätöksentekijä”, niin todennäköisesti ne ihmiset jotka eivät osu kyseiseen kategoriaan, eivät klikkaa mainostasi. Tällöin mainostesi klikkausprosentti on pienempi, mutta saat todennäköisemmin relevanttia liikennettä sivuillesi, ja siten myös maksat ainoastaan relevanteista klikkauksista.

Tämän strategian käytössä kannattaa huomioida, että puhuttelet varmasti riittävän tarkkaa joukkoa. CPC-strategia ja tietyn ryhmän suora puhuttelu on taktiikka, jota ehdottomasti kannattaa testata edes kerran. 

5. Käytä LinkedIn-mainonnassa videoita

Videoita kannattaa ehdottomasti hyödyntää LinkedIn-mainonnassa. LinkedIn-videot voivat olla mitaltaan 3 sekuntia - 30 minuuttia.

Linkedin-videomainokset ovat erittäin hyvä keino mainostaa muun muassa siksi, että voit luoda uusia kohderyhmiä videoiden katselijoista. Voit luoda esimerkiksi kohderyhmän ihmisistä, jotka ovat katsoneet tietyn videon täydestä mitasta 25 %, 50 %, 75 % tai 97 %.

Kun hyödynnät videoiden katselijoista keräämääsi retargeting-kohderyhmää seuraavassa kampanjassasi, pääset mainostamaan suoraan lämpimälle yleisölle. Mitä tarkempaa kohdennnusta käytät (esim. 97% videota katselleet), sitä tarkempi myös kohderyhmäsi on.

6. Hyödynnä eri mainosmuotoja eri vaiheessa myyntisuppiloa

Tietoisuus

Kun haluat levittää tietoisuutta yrityksestäsi, kokeile hyödyntää esimerkiksi lyhyitä 15 sekunnin videoita, kuvamainoksia ja karuselleja. Näiden mainosmuotojen avulla saat helposti ja nopeasti tuotua yrityksesi viestiä esiin, ja samalla kerrytettyä tärkeää demografia-, video- ja kotisivudataa mainokseen reagoineista ihmisistä.

Tietoisuusvaiheessa kannattaa kokeilla hyödyntää esimerkiksi esittelyvideoita, blogeja, artikkeleita, infograafeja ja webinaareja.

Harkinta


Harkintavaiheeseen siirryttäessä voidaan hyödyntää jo hieman pidempiä, noin 30s videoita. Lisäksi myös tässä vaiheessa suppiloa kannattaa hyödyntää kuvamainoksia ja karuselleja.

Harkintavaiheessa voit hyödyntää tietoisuusvaiheessa kerättyä kohderyhmän dataa uusissa kohdennuksissa. Voit kohdistaa mainoksesi esimerkiksi tietoisuusvaiheen videon katselijoille sekä nettisivukävijöille.

Mikäli yleisöä ei ole kertynyt tarpeeksi, voit myös tutkia datasta, minkä toimialan/senioriteetin ihmiset ovat reagoineet eniten mainoksiisi tietoisuusvaiheessa, ja tehdä uuden kohderyhmän vastaavista ihmisistä. Harkintavaiheessa on tärkeää myös jatkaa datan keräämistä, jotta voit kuljettaa ihmisiä eteenpäin myyntisuppilossa seuraavaan vaiheeseen.

Esimerkiksi tuotevertailut, tapaustutkimukset tai referenssit ovat hyviä valintoja harkintavaiheen mainoksiksi.

Liidit


Liidivaiheessa on tärkeää hyödyntää aiemmin kerättyä dataa ja rajata tarkka kohderyhmä, jolle näyttää mainoksia. Liidivaiheen mainoksiksi soveltuvat hyvin esim. videot, kuvamainokset, Message-mainokset ja liidilomakkeet.

Houkuttimena voi toimia esimerkiksi ilmainen konsultaatio, demo tai tarjous.

7. Kontaktoi ihmisiä, jotka ovat tykänneet tai jakaneet mainoksiasi


LinkedInin yksi erityisen hyvä puoli on se, että kun teet mainoksia LinkedIniin, pääset näkemään mainoksesi tykkääjien asiantuntijaprofiilit. Jos huomaat mainoksesi saaneen tykkäyksiä ihmisiltä jotka kuuluvat kohderyhmääsi (niin kuin toivottavasti saat, jos olet kohdentanut oikein) niin voit olla heihin suoraan yhteydessä esimerkiksi LinkedIn-viestillä, verkostoitumispyynnöllä tai puhelimitse.

Nämä ihmiset ovat nähneet mainoksesi ja tietävät yrityksesi jo jollain tasolla. Mitä nopeammin olet heihin yhteydessä, sitä todennäköisemmin he muistavat yrityksesi vielä soittohetkellä.

LinkedIn-mainontaa ei tule missään nimessä painottaa ainoastaan tykkääjien kontaktointiin, mutta tykkääjät tuovat mainosten ohessa hyvää lisäystä prospektilistallesi.

8. Jos se toimii Facebookissa, se ei välttämättä toimi LinkedInissä


Kun teet LinkedIn-mainontaa, ole tietoinen sen eroavaisuuksista muihin sosiaalisen median kanaviin verrattuna. Kielenkäyttö ja kuvat ovat usein asiallisempia LinkedInissä kuin esimerkiksi Facebookissa, missä taas rennommat mainokset toimivat usein hyvin.

Myös emojien käytössä on eroa - LinkedIn-mainokset liputetaan herkemmin, jos mainostekstissä on käytetty useampaa emojia peräkkäin. Tämä johtuu siitä, että LinkedInin algoritmi pitää emojitäyteisiä lauseita usein epäasiallisina. Ole siis tarkka emojien käytön suhteen, jotta mainoksesi eivät mene hylkyyn.

LinkedIn-mainonnassa on tärkeämpää käyttää huoliteltua kieltä, laadukkaita kuvia ja luoda mainokset tavalla, joka luo asiantuntijamielikuvaa. Muista, että ihmiset toimivat LinkedInissä “ammattiminän” kautta, kun taas Facebookissa mainostetaan käytännössä vapaa-aikaa viettäville yksityishenkilöille.

9. Testaa LinkedIn-mainoksiasi jatkuvasti


LinkedIn-mainonnassa on tärkeää testata jatkuvasti eri mainostekstejä ja -kuvia, kohderyhmiä, CTA:ta, mainosmuotoja sekä ajankohtaa, jolla pyörität mainoksia. Voi olla että pienellä muutoksella nykyiset mainokset alkavat tuottamaan huomattavasti parempaa tulosta, mutta et saa sitä selville ilman, että teet testausta mainosten elementtien välillä.

Mainonnan testaamisesta kannattaa tehdä itselle jatkuva prosessi, sillä voit aina pyrkiä parantamaan tulostasi. Testaa mainoksen muutoksia aina yksi elementti kerrallaan, jotta tiedät varmasti, mistä elementistä mainoksen tehon parantuminen johtuu. Testaamisen myötä saat aikaiseksi lopulta aiempaa timanttisempia mainoksia, joiden käyttöä voit skaalata tulevissa kampanjoissasi.

10. Varmista, että LinkedIn-mainos ja laskeutumissivu ovat yhteneväiset


Konversiot tapahtuvat usein erillisellä sivulla, johon ohjataan liikennettä mainoksesta. Mainoksen ja laskeutumissivun välille olisikin hyvä saada yhtenenäinen teema, joka takaa saumattoman siirtymisen.

Mikäli mainoksesi väri- ja kuvamaailma ei vastaa lainkaan mainoksen laskeutumissivua, se voi herättää epäluottamusta mainoksen klikkaajassa. Pahimmassa tapauksessa klikkaaja voi ajatella, että hän on saapunut väärälle sivulle, ja poistuu sivultasi.

Olet käyttänyt jo paljon vaivaa siihen, että saat ihmiset klikkaamaan mainoksiasi. Viimeinen asia mitä haluat on se, että he poistuvat laskeutumissivulta toteuttamatta haluamaasi toimintoa. Varmista siis, että LinkedIn-mainoksen kuvitus- ja värimaailma vastaa laskeutumissivua.


Haluatko säästää aikaa ja saada laadukkaat LinkedIn-mainokset helposti käyntiin? Voit myös jättää meille LinkedIn-mainonnan tarjouspyynnön!

 

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?