fbpx

Miksi yrityksesi tarvitsee edistyksellistä PWA-sovellusta? Lue 6 vinkkiä

PWA eli Progressive Web Application on yksi digimaailman suurimpia trendejä tällä hetkellä. PWA tarjoaa yrityksille natiivisovelluksen (eli perinteinen mobiilisovellus) ominaisuudet, mutta murto-osan kustannuksilla. Tässä tekstissä avaamme PWAn hyötyjä sekä mahdollisuuksia yrityksille ja verkkokaupoille.

 

Jopa 80% suomalaisista käyttää ensisijaisesti mobiililaitetta internetin käyttöön. Tämän myötä olisi hyvin tärkeää menestyvän liiketoiminnan kannalta, että tarjotaan ihmisille paras mahdollinen käyttökokemus mobiililaitteella. Perinteinen mobiilisovellus ovat hyvä vaihtoehto, mutta ne ovat todella kalliita. Vain suuret yritykset hyötyvät niistä hyötyvät aidosti.

Googlen mukaan verkkokaupoilla, jotka hyödyntää PWA-sovellusta, kasvattavat tulostaan jopa 20%. Mobiililaitteiden konversiot jopa kaksinkertaistuvat joissakin tapauksissa.

Luonnollisesti jokaisen uuden ja myös olemassa olevan verkkokaupan kannattaisi harkita progressiivista verkkosovellusta normaalin verkkokaupan rinnalle. Varsinkaan Suomessa ei ole juurikaan vielä osattu hyödyntää PWA:ta, joten sillä saralla on kilpailuetua tarjolla.

En kuitenkaan tarkoita, että PWA olisi ainoa oikea ratkaisu, sillä natiivisovelluksen räätälöinnissä on enemmän mahdollisuuksia. PWA sopii loistavasti simppeliksi perussovellukseksi, joka parantaa käyttökokemusta kokonaisuudessaan.

1. Aloitusnäyttöön asennettu kuvake sitouttaa käyttäjän paremmin

Progressiiviset verkkosovellukset tarjoavat erittäin houkuttelevan käyttökokemuksen ja vieläpä lähes samoilla ominaisuuksilla kuin natiivisovellukset. Käyttäjä voi asentaa progressiivisen verkkosovelluksen aloitusnäytölleen, jolloin ne ovat suoraan saatavissa käyttäjille.

Tyypillisesti ihmiset lataavat kuukauden aikana lähemmäs nolla uutta sovellusta keskimäärin. Ihmiset eivät lataa enää sovelluskaupoista uusia sovelluksia, koska suurin osa tarpeellisista apeista on jo ladattu.

PWA-sovelluksessa “lataaminen” on yhtä helppoa kuin verkkosivuilla vierailu tai toimintakehotteen hyväksyminen. Käyttäjän kannalta verkkosivusto muuttuu “oikeaksi sovellukseksi” – jonka voi asettaa aloitusnäytölle. Tämä saavuttaa saman tuloksen kuin lataus sovelluskaupasta, mutta käymättä läpi sovelluskaupan latausprosessia. Lisäksi kun PWA on asennettu aloitusnäyttöön, uusia päivityksiä ei tarvita. PWA:t päivitetään automaattisesti taustalla varmistamalla, että asiakkaasi saavat aina nähdä viimeisimmän sisällön.

Monet yritykset ovat kertoneet, että käyttäjät ovat hylänneet natiivisovelluksen, mutta sittemmin ladanneet progressiivisen version puhelimeensa.

Tutkimusten mukaan jopa 60% asiakkaista, jotka olivat poistaneet alkuperäisen sovelluksensa, palasivat käyttämään progressiivista verkkosovellusta. PWA:n nopea asennus osoittaa käyttäjien sitoutumisen ja luo menestystä mille tahansa verkkokaupalle.

2. Käyttäjien sitoutumisen lisääminen push-ilmoituksilla.

Samoin kuin perinteinen sovellus, PWA tarjoaa mahdollisuuden lähettää push-ilmoituksia mobiililaitteille (tällä hetkellä vain Android-tuki, iOS-tuki oletettavasti tulossa). Hyvin intuitiivisella tavalla yritykset voivat tavoittaa yleisönsä siellä, missä he ovat eniten: suoraan mobiililaitteellaan, mikä luo erittäin houkuttelevan käyttökokemuksen.

Näillä pienillä viesteillä on yllättävän suuri vaikutus: ne kiinnittävät huomion lähes aina. Verrattuna perinteiseen markkinointiin kuten sähköposteihin, push-ilmoituksilla on suuri etu kun ne näkyvät suoraan henkilön puhelimen ruudulla. Ne erottuvat joukosta ja mikä tärkeintä, yrityksen ei tarvitse nähdä paljon vaivaa kerätäkseen sähköpostiosoitteita tai muuta tietoa ennen kuin he voivat olla yhteydessä yleisöön.

”Progressiiviset verkkosovellukset tarjoavat erittäin houkuttelevan käyttökokemuksen ja vieläpä lähes samoilla ominaisuuksilla kuin natiivisovellukset.”

Noin 96% Internetin käyttäjistä surffaa verkossa nimettömästi, eli he eivät jätä sähköpostiosoitteitaan tai yhteystietojaan verkkosivustoille eivätkä perusta tiliä. Tämä on kuin jättimäinen sokea piste, jonka datasta jokainen yritys haaveilee.

Kynnys push-ilmoitusten hyväksymiseen verkkosivustolla käydessä on paljon alempi kuin kynnys ilmoittautua uutiskirjeen tilaajaksi. Google raportoi, että lähes 60% käyttäjistä sallii PWA:n lähettää heille ilmoituksia, mikä lisää merkittävästi mahdollisuuksia mainostaa tuotteita tai palveluita. Tutkimukset myös osoittavat että ihmiset avaavat ja napsauttavat push-ilmoitusta 2,7 enemmän kuin sähköpostia.

3. Alemmat kehityskustannukset, nopeampi innovaatio ja jatkuva toimitus.

Yritykset, joilla on monikanavainen strategia, saattavat rakentaa, ylläpitää ja edistää samanaikaisesti jopa 4 järjestelmää: Verkkosivusto, Android-natiivisovellus, iOS-natiivisovellus ja joissain tapauksissa myös Windows 10-natiivisovellus.

Reagoivan verkkosivuston luominen, optimointi ja ylläpitäminen vaativat jo runsaasti resursseja toimiakseen. Natiivisovellusten lisäkehitys nelinkertaistaa investoinnin helposti. Tämä ei johdu pelkästään sovelluksen luomisesta, vaan myös jatkuvasta seurannasta, ylläpidosta, parannuksista ja App Store -arviointiprosesseista.

Progressiivinen verkkosovellus vaatii ainoastaan PWA-sivuston kehittämisen, ylläpidon ja markkinoinnin tarpeen. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden palvella kaikkia kanavia yhdellä järjestelmällä. Se vähentää kustannuksia ja lanseeraamista merkittävästi, tarjoamalla samaa käyttökokemusta ja -ominaisuuksia kaikille asiakkaille ja ylläpitämällä samalla monikanavaista strategiaa.

4. Erinomainen suorituskyky.

Internetin käyttäjät vaativat aina nopeampaa ja parempaa käyttökokemusta mobiililaitteilla, koska mobiililaitteiden käyttö on lisääntynyt todella paljon. Tutkimukset osoittavat, että 53% kävijöistä poistuu verkkosivulta vain 3 sekunnin sivun lataamisen jälkeen ja tulosprosentit vähenevät 21,8% jokaisella 1 sekunnin viiveellä.

PWA-sovellukset ovat suunniteltu rakentamaan erittäin sujuvaa ja miellyttävää käyttökokemusta. PWA:t voivat latautua jopa yhden sekunnin sisällä, jolloin saadaan todellinen “nopeuskokemus”, joka saa käyttäjän mukaan heti alusta alkaen.

”Tutkimukset myös osoittavat että ihmiset avaavat ja napsauttavat push-ilmoitusta 2,7 enemmän kuin sähköpostia.”

Lisäksi PWA-sovellukset käyttävät huomattavasti vähemmän levytilaa – sekä yrityksen palvelimella että käyttäjän laitteella – tarjoten etuja kuten nopeammat latausajat, vähemmän tiedonkäyttöä ja vähemmän vaadittua tallennustilaa. Etenkin niukan muistin kanssa painiva käyttäjä jättäisi natiivisovveluksen lataamatta, mutta PWA:n hän voi ladata huoletta.

5. PWA:ta voi hakukoneoptimoida

PWA-sovellukset näkyvät hakukoneissa, koska niiden toimivuus perustuu verkkosivuihin. Mikä tahansa PWA:n sisältö voidaan linkittää, jakaa ja sijoittaa Googleen sekä Bingiin. Tämä on selkeä etu PWA-sovelluksille, koska hakukoneet eivät indeksoi natiivisovelluksia.

Erittäin nopeat latausajat, pienemmät poistumisprosentit, vähäinen tietojen käyttö ja erittäin houkuttelevat kokemukset vahvistavat oletusarvoisesti sijoituksia hakukoneissa. Jos optimointi tehdään oikein Google sijoittaa hyvin suunnitellut PWA:t responsiivisuutensa ansiosta korkeammalle kuin mikään muu tavallinen verkkosivusto.

Hakukoneoptimoinnin tekninen puoli on myös erittäin tärkeää. On tärkeää varmistaa, että progressiivisten verkkosovellusten tekniikkaa käytetään oikealla tavalla. PWA:ta rakentavien kehittäjien on oltava tietoisia siitä, miten sivusto kannattaa optimoida indeksoinnin varmistamiseksi.

6. Kasvata konversioprosenttia

On selvää, että parempi käyttökokemus johtaa korkeampiin konversioprosentteihin. Jos turhat kitkaa ja turhautumista aiheuttavat asiat poistetaan verkkokaupasta tai -sivuilta, asiakkaiden on helpompaa saavuttaa tavoitteensa – ja siten myös yrityksen tavoitteet.

PWA:t tarjoavat valtavia mahdollisuuksia parempaan konversioprosenttiin saumattoman käyttökokemukseen avulla.
PWA on nopeampi, helpompi, hienompi ja tehokkaampi kuin tavallinen responsiivinen mobiilisivu myös käyttäjän näkökulmasta. Esimerkiksi kuvake aloitusnäyttöön, koko näytön selaaminen, välittömien sivujen lataaminen ja laitetilan minimaaliseen käyttö edesauttavat parempaa käyttökokemusta.

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lisää lukemista

Nainen selaa verkkokauppaa

Verkkokaupan trendit Suomessa 2021

Verkkokaupan kasvu on kokenut maailmanlaajuisesti todellisen sysäyksen vuoden 2020 aikana. Viime vuodesta lähtien ihmiset ovat alkaneet siirtää ostorutiinejaan internetiin räjähdysmäisella tavalla. Verkkokauppojen kasvun odotetaan jatkuvan

Lue artikkeli →
facebook vs apple

Facebook-mainonta ja Applen evästerajoitukset

Kesäkuussa 2020 Apple ilmoitti uusista käytännöistä koskien iOS 14-päivitystään. Päivityksen myötä App Storen sovelluksille tulee pakolliseksi ehdottaa käyttäjiään estämään sovelluksen tekemä käyttäjäseuranta iOS 14-laitteissa.  Muutoksen

Lue artikkeli →

Varaa maksuton strategiapalaveri

Jos et saa palaverista uusia ideoita ja hyötyä, saat laskuttaa meitä tuntihinnastomme mukaisesti.