facebook business manager

Näin laitat Facebook Business Manager -tilin asetukset kuntoon

Facebook Business Manager -tili on välttämättömyys, jos haluaa tehdä tehokasta mainontaa Metan alustoilla. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka Facebook Business Manager -tili perustetaan ja saadaan sellaiseen kuntoon, että mainonnan tekemisen voi aloittaa. Esittelemme, kuinka lisäät Business Manageriin sivuja, mainostilin, käyttöoikeuksia ja pikselin. Lue siis eteenpäin!

Mikä on Facebook Business Manager ja täytyykö sellainen luoda? 

Facebook Business Manager on työkalu, jonka kautta voit hallita kaikkia Facebook-mainontaan ja Facebook-sivuusi liittyviä asioita. Sen kautta voit esimerkiksi jakaa käyttöoikeuksia ja hallita mainostiliä, maksukortteja ja raportointia. 

Business Manager -tili kannattaa ehdottomasti olla olemassa, jos haluat pyörittää mainoksia Metan hallinnoimilla alustoilla. Facebook Business Managerista on helppo hallinnoida yrityksen digimarkkinointia eri sosiaalisissa kanavissa. 

Tili kannattaa ehdottomasti luoda itse, vaikkakin yrityksesi mainontaa toteuttaisi jokin ulkopuolinen toimisto. Mikäli ulkopuolinen taho luo Business Managerin puolestasi, ei käyttöoikeutta voi siirtää takaisin sitten kun yhteistyönne loppuu. 

Mikäli taas luot Business Manager -tilin itse, voit helposti jakaa yhteistyökumppaneille käyttöoikeuksia mainostiliin, mutta samalla toimia itse tilin ylläpitäjänä.

Seuraavaksi esittelemme, miten saat Business Managerin alkuasetukset kuntoon. Mikäli sinulla ei vielä ole business-tiliä olemassa, kurkkaa ensin helpot ohjeet Facebook Business Managerin luomiseen

Facebook-sivun yhdistäminen Business Manageriin

Yrityksen Facebook-sivu kannattaa aluksi yhdistää Business Manageriin. Siten voit hallinnoida esimerkiksi sivun käyttöoikeuksia yhdestä paikasta. Mikäli yritykselläsi ei ole vielä Facebook-sivua, seuraa silloinkin näitä ohjeita: 

Mene Business Managerissa sivupalkista kohtaan “yritysasetukset”. 

 

business manager

 

Seuraavaksi klikkaa kohtaa “sivut”. 

 

facebook business manager

 

Klikkaa “lisää”. 

 

fb mainonta

 

Nyt voit valita, haluatko 

1. lisätä olemassa olevan sivun Business Manageriin. Huomaathan, että sinun tulee olla sivun ylläpitäjänä voidaksesi lisätä sivun. Valitse tämä vaihtoehto, jos yritykselläsi on jo olemassa oma Facebook-sivu. 

2. pyytää tietyn sivun käyttöoikeutta (jos olet esimerkiksi mainostoimisto, ja tarvitset oikeudet mainostamiseen)

3. luoda täysin uuden sivun. Valitse tämä, jos yritykselläsi ei ole vielä Facebook-sivua. 

 

 

Seuraa Facebookin ohjeita valinnan viimeistelyyn, ja saat sivusi yhdistettyä Business Manageriin. 

Facebook-mainostilin yhdistäminen Business Manageriin

Mainostilin yhdistäminen tapahtuu lähes samalla tavalla kuin sivun yhdistäminen. Näiden ohjeiden avulla voit joko yhdistää olemassa olevan mainostilin Business Manageriin tai luoda täysin uuden mainostilin yrityksellesi. 

Mene sivupalkissa kohtaan “mainostilit” ja “lisää”. 

 

business manager

 

facebook business manager

 

Nyt voit lisätä mainostilin, pyytää mainostilin käyttöoikeutta tai luoda uuden mainostilin. 

 

fb mainonta

 

Uusi mainostili on helppo luoda Facebookin ohjeiden avulla. Mikäli sinulla kuitenkin on jo mainostili, jota ei ole yhdistetty Business Manageriin, klikkaa “lisää mainostili”. 

 

business manager

 

Mainostilin lisäämistä varten sinun tulee selvittää mainostilisi tunnus. Tunnuksen löytää menemällä kohtaan “mainosten hallinta”. Löydät numeron yläpalkissa sijaitsevasta tilivalikosta. Tunnusnumero on yrityksesi nimen perässä oleva pitkä numerosarja. 

 

facebook business manager Kuvan lähde: Facebook

Liitä mainostilin tunnus Business Manager-tiliisi ja voilá! Mainostilisi on nyt yhdistetty Business Manageriin. 

Instagram-tilin yhdistäminen Business Manageriin

Mikäli yritykselläsi on olemassa Instagram-tili, se kannattaa ehdottomasti yhdistää Business Manageriin, niin voit toteuttaa myös Instagram-mainontaa saman alustan kautta. 

Mene yritysasetuksissa kohtaan “tilit” ja valitse pudotusvalikosta “Instagram-tilit”. 

 

fb business manager

 

Klikkaa sinistä “lisää” painiketta.

 

fb mainonta

 

Klikkaa “yhdistä Instagram-tilisi” ja valikko ohjaa sinut kirjautumaan sisään Instagram-tilillesi. Tämän jälkeen Instagram-tilisi on yhdistetty Business Manageriin. 

Käyttöoikeuksien jakaminen Business Managerissa

1. Yksittäisten käyttäjien lisääminen

Voit lisätä Business Manageriin esimerkiksi muita työntekijöitä, ja määrittää heille joko ylläpitäjän käyttöoikeudet tai rajallisemmat, työntekijän käyttöoikeudet. Näin voit antaa muille ihmisen pääsyn hallitsemaan esimerkiksi mainostiliäsi tai Facebook-sivuasi. Voit määrittää täysin, kuinka paljon oikeuksia haluat antaa kullekin ihmiselle. 

Jakaaksesi käyttöoikeuksia Business managerissa mene sivupalkista kohtaan “ihmiset”. 

 

facebook business manager

 

Valitse “lisää”. 

 

 

Voit valita ne ihmiset, joille haluat antaa oikeuksia yrityksesi Business Manageriin. Kirjoita haluamasi henkilön sähköpostiosoite ja valitse, haluatko antaa työntekijän käyttöoikeudet vai ylläpitäjän käyttöoikeudet. 

 

business manager käyttöoikeudet

 

Seuraa valikon ohjeita käyttöoikeuden määrittämiseksi.

2. Mainostoimiston lisääminen Business Manageriin 

Jos teet yhteistyötä mainostoimiston kanssa, on silloin järkevintä jakaa tälle kumppanille käyttöoikeus niihin resursseihin, joita kumppani tarvitsee työnsä tekemiseen. Tässäkin tapauksessa voit määrittää tarkkaan, mitä käyttölupia haluat kullekin kumppanille jakaa. 

Mene yritysasetuksiin ja klikkaa sivupalkista “kumppanit”. 

 

fb

 

Klikkaa keskellä olevaa sinistä “lisää” palkkia ja valitse “anna kumppanille resurssiesi käyttöoikeus”. 

 

fb business manager

 

Lisää kumppaniorganisaation tunnus ja klikkaa eteenpäin. 

 

fb

 

Määritä seuraavissa ruuduissa mitä resursseja haluat lisätä kumppanillesi. Tallenna lopuksi muutokset. Nyt kumppanisi näkee jakamasi resurssit ja voi alkaa toteuttaa mainontaa puolestasi. 

Pikselin lisääminen Business Manageriin 

Jotta voit tehdä tehokasta mainontaa ja seurata sen tuloksia, tarvitset verkkosivullesi pikselin. Pikseli on koodinpätkä, joka mahdollistaa sen, että voit esimerkiksi seurata mainoksestasi seuranneita ostoja tai verkkosivuvierailuita. 

Lisätäksesi uuden pikselin mene yritysasetuksiin, klikkaa “tietolähteet” ja avautuvasta valikosta “pikselit”. 

 

business manager

 

Klikkaa sinistä “lisää” -painiketta. Anna pikselille nimi ja sivuston URL-osoite. Klikkaa jatka. 

 

fb pikseli

 

Tee määritys klikkaamalla “määritä pikseli nyt”. 

 

facebook pikseli

 

Mikäli sivustosi on luotu jonkin yleisen verkkosivualustan, kuten WordPressin kautta, on helpointa valita “lisää koodi käyttämällä kumppani-integraatiota” ja seurata valikon ohjeita. 

Mitä muuta pitää tehdä ennen Facebook-mainonnan aloittamista?

Onnittelut, Business Manager -asetuksesi ovat melkein valmiina! On enää pari juttua, mitä sinun tulee tehdä:

-Vahvista toimialue. Lue, miksi toimialueen vahvistaminen on tärkeää ja miten se tehdään Facebookin sivulta

-Lisää maksutiedot Business Manager -tilillesi. Maksutapojen lisääminen onnistuu menemällä yritysasetuksissa kohtaan “maksutavat” ja seuraamalla valikon ohjeita. 

Facebook Business Manager pähkinänkuoressa

Facebook Business Manager on hyödyllinen työkalu, sillä sen avulla voit hallita mainoksia, tilejä ja sivuja yhdestä paikasta. Sen avulla voit myös jakaa resursseja erilaisille kumppaneille, kuten mainostoimistoille, ja täten hyödyntää ulkopuolista apua yrityksesi mainosten pyörittämisessä. 

Nyt kun tärkeimmät asetukset on kunnossa, voi mainostaminen alkaa! Olemme kirjoittaneet kattavan artikkelin lähestulkoon kaikesta, mitä Facebook-mainonnassa tulee tietää. Lue artikkeli ja aloita mainonnan opetteleminen jo tänään! 

Mikäli taas haluaisit jättää Facebook-mainonnan tekemisen ammattilaisille, voimme auttaa asiassa. Me Sloganilla keskitymme tekemään datalähtöistä mainontaa, jonka avulla voidaan saada kannattavaa kasvua. Jätä tarjouspyyntö ja kysy lisää!

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?