Näin luot pääsiäiskampanjan verkkokaupalle - 6 ideaa

Näin luot pääsiäiskampanjan verkkokaupalle – 6 ideaa

 

Erilaiset juhlapyhät, kuten pääsiäinen, tarjoavat markkinoijalle mahdollisuuden luoda mielekästä ja ajankohtaista sisältöä kuluttajille. Onnistuneen pääsiäismarkkinoinnin avulla voit ilahduttaa nykyisiä asiakkaitasi ja viestiä brändin sanomasta uusille ihmisille. 

Kurkkaa Sloganin 6 vinkkiä pääsiäisajan verkkokauppamarkkinointiin!

1. Toteuta bränditaustaista ja tarinankerronnallista viestintää

Juhlapyhien alla on joskus helppo unohtaa, että kaiken viestinnän ei kannata olla suoraan myyntiin tähtäävää. Tee tänä pääsiäisenä myös bränditaustaista viestintää, jonka avulla jäät positiivisesti kuluttajien mieleen. 

Helpoiten voit lahduttaa vanhoja asiakkaitasi lähettämällä heille pääsiäisterveisiä sähköpostilla tai jakamalla verkkokaupan pääsiäiseen liittyvää sisältöä Instagramiin. Voit jakaa esimerkiksi behind-the-scenes -tyyppistä sisältöä, joka linkittyy verkkokaupan brändiin ja sen työntekijöihin.

Toinen vaihtoehto on luoda tarinankerronnallista viestintää kuluttajille. Tutkimukset osoittavat, että ihmisaivot janoavat tarinoita, sillä olemme tottuneet omaksumaan niitä jatkuvasti esimerkiksi television ja kirjallisuuden kautta. 

Tarinat voivat liittyä esimerkiksi siihen, kuinka verkkokaupan brändi sai alkunsa, tai mistä idea tietyn tuotteen kehittämiseen sai inspiraationsa. Pääsiäisteemaa kannattaa ehdottomasti hyödyntää brändiviestinnässä ja tarinankerronnassa - vielä parempi on, jos saat puettua tarinasi videon muotoon. Videoiden lisäksi aidot kuvat verkkokauppaa pyörittävistä ihmisistä auttavat luomaan syvempää suhdetta brändiin. 

Hyvää mieltä tuottavat tarinat, sähköpostiviestit ja some-postaukset auttamaan muistamaan brändin sekä luomaan hyvää suhdetta verkkokaupan ja kuluttajien välille. Ne ovat hyvä keino muistuttaa kuluttajia yrityksen arvoista sekä osoittaa kiinnostusta asiakkaita kohtaan. 

pääsiäisen markkinointi

2. Aloita verkkokaupan oma pääsiäismunajahti

Jos haluat saada asiakkaasi tutustumaan verkkokauppasi kaikkiin syövereihin, kokeile järjestää pääsiäismunajahti verkkokaupassa. Verkkokaupassa on varmasti useita sivuja, joita edes aktiiviset asiakkaasi eivät ole koskaan kolunneet läpi. 

Pääsiäismunajahti on hauska keino houkutella asiakkaat tutustumaan eri sivuihin ja viettämään aikaa verkkokaupassasi. Kuka tietää, vaikka he päätyisivät samalla tekemään ostoksia siellä?

Jahdin voi helpoiten toteuttaa piilottamalla kuvan pääsiäismunasta jollekin verkkokaupan sivulle, ja mainostamalla pääsiäismunajahtia asiakkaille. Voit tarjota asiakkaille vinkkejä siitä, mistä pääsiäismunan voi löytää. 

Kun käyttäjä löytää piilottamasi pääsiäismunan ja klikkaa sitä, kuvake ohjaa hänet erilliselle laskeutumissivulle, josta hän saa alennuskoodin tai muun palkinnon käyttöönsä. Alennuskoodin sijaan voit hyödyntää palkintona esimerkiksi lahjakorttia. Lahjakortti on käytännössä alennuskoodi, mutta se tuntuu enemmän palkinnolta, kuin myynnin hinkumiselta. 

Voit viedä kampanjan vielä askelta pidemmälle - aseta alennuskoodin tai lahjakortin voimassaoloajaksi esimerkiksi 24 tuntia. Tällä tavoin luot palkinnon löytäjälle sopivan aikapaineen käyttää etu samantien. 

Pääsiäismunajahdin avulla voit aktivoida vanhoja asiakkaita shoppailemaan verkkokaupassa juhlapäivään sopivalla, hauskalla tavalla. Kampanjasta on helppo viestiä asiakkaille esimerkiksi sähköpostilla. 

3. Tarjoa ostajalle pääsiäiseen liittyvä yllätys

Verkkokauppojen kannattaisi keskittyä enemmän asiakkaiden spontaaniin yllättämiseen. Yllättämisestä tulee aina hyvä mieli, ja se on hyvä keino osoittaa arvostusta asiakasta kohtaan. 

Kokeile luoda yllätyskampanja pääsiäisviikonlopulle laittamalla jokaisen paketin mukaan esimerkiksi suklaamuna sekä käsinkirjoitetut pääsiäisterveiset. Älä mainosta kampanjaa etukäteen, vaan tee se yllättävänä, mukavana eleenä asiakkaalle. 

pääsiäisen markkinointi

4. Luo pääsiäishaaste TikTokiin 

Onko asiakaskuntasi aktiivinen TikTokissa? Kokeile luoda pääsiäiseen liittyvä TikTok-haaste, jolla voit kannustaa asiakkaita luomaan verkkokaupan brändiin ja sen aihepiireihin liittyviä videoita. Haaste voi olla mitä tahansa - tanssivideo, kilpailu tai jokin muu tapa, jolla voit aktivoida asiakkaita luomaan mielekästä videosisältöä.

Haaste tulee linkittää jollain tavalla verkkokaupan tuotteisiin tai brändiin. Verkkokaupan tarjonnasta riippuen esimerkiksi pääsiäispäivän asu-, resepti- tai -koristeluhaaste voivat olla hauskoja keinoja aktivoida kuluttajia TikTokissa. 

Luo kampanjaan liittyvä hashtag, jota käyttämällä kuluttajat voivat osallistua haasteeseen mukaan. Voit tarjota palkintoja parhaille videoille, ja tällä tavoin kannustaa useamman ihmisen osallistumaan mukaan. Mikäli tarjoamasi palkinto on riittävän hyvä, se voi kannustaa myös täysin tuntemattomia kuluttajia osallistumaan mukaan haasteeseen.

TikTok-haasteen tulee ennen kaikkea olla hauska - kuiva yrityssisältö harvemmin saa tuulta alleen. Mitä luovemman, hauskemman ja humoristisemman haasteen keksit, sitä todennäköisemmin kampanja saa tuulta alleen. Tutki TikTokista, millaiset kampanjat ja trendit ovat aiemmin olleet onnistuneita, ja kerää inspiraatiota oman haasteen kehittämiseksi. 

Kampanjan näkyvyyttä kannattaa tehostaa entisestään esimerkiksi TikTok-vaikuttajien tai maksullisen TikTok-mainonnan avulla. 

5. Kokeile pääsiäisaiheista Instagram-kilpailua

Mikäli TikTok ei ole vielä yrityksesi juttu, voit kokeilla pääsiäisaiheisen kilpailun järjestämistä Instagramissa. Voit esimerkiksi järjestää pääsiäiseen ja verkkokaupan tuotteisiin liittyvän kuvakisan, ja palkita parhaan kuvan erityisellä palkinnolla. 

Vaihtoehtoisesti voit viestiä seuraajillesi tuotearvonnasta, johon käyttäjä voi osallistua jakamalla arvontapostauksen omassa Instagram-stoorissa. Stoorin kautta jaettava kuva tuo verkkokaupalle taattua näkyvyyttä, ja se tekee arvontaan osallistumisesta nopeaa ja vaivatonta kuluttajalle. 

Instagram-arvonnan voi järjestää myös perinteiseen tapaan siten, että käyttäjän on kommentoitava postaukseen, minkä tuotteen hän haluaisi voittaa verkkokaupasta. Tämä voi olla toimiva tapa saada käyttäjät selaamaan verkkokaupan tarjontaa. Vaikka käyttäjä ei voittaisi arvonnasta valitsemaansa tuotetta, hän saattaa haluta ostaa sen itselleen myöhemmin. 

pääsiäisen markkinointi

6. Tarjoa ostotasoihin perustuvia lahjoja

Kokeile luoda pääsiäisen ajaksi kampanja, jossa asiakas saa ilmaisen lahjan sen perusteella, kuinka paljon rahaa hän käyttää oston yhteydessä. Esimerkiksi 25€ arvoisesta ostoksesta saa X-tyyppisen lahjan, ja 50€ ostoksesta Y-tyyppisen lahjan. 

Ostotasoihin perustuvat kampanjat kannustavat asiakasta käyttämään hieman enemmän rahaa, jotta he saisivat vastineeksi “ilmaisen” kaupanpäällisen. Tutkimusten mukaan ilmaiset asiat vetoavat kuluttajiin usein uskomattoman hyvin, joten ilmaisen tuotteen voimaa kannattaa ehdottomasti kokeilla osana tulevan pääsiäisen markkinointistrategiaa. 

Mitä muuta pääsiäiskampanjassa tulee huomioida?

Viesti alennusmyynneistä ja tarjouksista monikanavaisesti

Jokaisella markkinointikanavalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Eri kanavat myös houkuttelevat erilaisia käyttäjiä. Kokeile yhdistellä eri kanavia niiden vahvuuksien mukaan, jotta voit viestiä mahdollisimman tehokkaasti pääsiäisen tarjouksista ja kampanjoista eri kohderyhmille.

Voit käyttää esimerkiksi sähköpostia yksilöllisten viestien lähettämiseen, sekä sosiaalisen median mainoskanavia brändin tunnettuuden ja myynnin kasvattamiseen.

Jotta monikanavainen markkinointi olisi tehokasta, viestinnässä on hyvä ylläpitää brändille tuttu äänensävy ja visuaalinen ilme. Mainonnan tulosta on hyvä seurata datasta, jotta voit tehdä parannuksia tarvittaessa. 

Facebook-pääsiäiskampanja

Facebook-mainonta (ja Instagram-mainonta) on erityisen tuloksekasta silloin, kun haluat luoda visuaalisia ja kohdennettuja mainoksia erilaisille kohdeyleisöille. Meta tarjoaa laajan valikoiman eri kohderyhmiä sekä mainosmuotoja, ja Facebookin ja Instagramin yhdistelmällä on mahdollista tavoittaa valtaosa suomalaisista sosiaalisen median käyttäjistä saman mainosalustan kautta. 

Facebook on yksi tehokkaimmista mainoskanavista silloin, kun haluat tehdä suoriin ostoihin tähtäävää mainontaa. Kokeile yhdistellä luovia kuva-, video- ja karusellimainoksia konversiokampanjassa parhaiden tulosten saamiseksi. Viesti pääsiäisen tarjouksista ja alennuksista kohderyhmää kiinnostavalla tavalla, ja tee paljon testausta erilaisten mainosten välillä. 

Facebookin kautta kannattaa kerätä myös sähköpostiliidejä hyvissä ajoin ennen pääsiäiskampanjan alkua. Kun sinulla on sähköpostilista valmiina ennen pääsiäistä, voit viestiä kuluttajille pääsiäistarjouksista erittäin kustannustehokkaasti sähköpostilla. 

Pääsiäismainonta TikTokissa

TikTok-mainonta on optimaalinen mainoskanava bränditunnettuuden kasvattamiseen ja kampanjoista viestimiseen. TikTok-videomainosten avulla voit tavoittaa laajan kohdeyleisön erityisesti alle 35-vuotiaita käyttäjiä. 

Kokeile luoda TikTokiin mahdollisimman autenttisen näköisiä, pääsiäiskampanjaan liittyviä videoita. Huumori sekä hieman “kotitekoisen” näköinen sisältö ovat TikTokissa valttia. TikTok-mainonnan voi aloittaa hyvissä ajoin ennen pääsiäiskampanjan alkua, jotta ehdit kerätä liikennettä ja hypeä jo ennen kampanjan alkamista. 

Myös vaikuttajia kannattaa hyödyntää aktiivisesti TikTokissa. Vaikuttajien avulla voit saada verkkokaupan brändiviestin kohdeyleisön eteen ilman, että sisältö vaikuttaa liian mainosmaiselta. Esimerkiksi verkkokaupan TikTok-haaste tuntuu autenttisemmalta silloin, kun se saa alkunsa vaikuttajan tililtä.

Google-hakusanamainonta pääsiäiskampanjan tueksi

Google-hakusanamainonta toimii silloin, kun haluat mainostaa pääsiäistarjouksia suoraan hakukoneessa. Muista hyödyntää Googlen mainoslaajennuksia, jotta voit lisätä mainokseen lisää tietoa kampanjastasi ilman ylimääräisiä lisäkuluja. Mainoslaajennuksiin voi lisätä tietoa esimerkiksi kampanjan kestosta ja eduista, sekä linkkejä erillisille kampanjasivuille.

Googleen kannattaa lähtökohtaisesti lisätä kampanjatiedot vasta sitten, kun pääsiäiskampanja on jo käynnissä. 

Muista jälkimarkkinoinnin tärkeys

Olet saanut tuloksekkaan pääsiäiskampanjan toteutettua, hienoa! Kampanjan jälkeen on tärkeää kerätä kampanjadata ja onnistuneet mainokset talteen, jotta niitä voidaan hyödyntää myös tulevien vuosien markkinointikampanjoissa.

Kampanjan jälkeen on tärkeää muistaa jatkaa mainosviestinnän toteuttamista uusille ja vanhoille asiakkaille. Markkinointi on tehokkainta silloin, kun sitä toteutetaan ympärivuotisesti, eikä ainoastaan kampanjakohtaisesti eri juhlapyhien ympärillä. 

Monikanavaisen ja jatkuvan markkinoinnin avulla takaat, että verkkokauppabrändi pysyy asiakkaiden mielessä ostotarpeen hetkellä. 

Mikäli kaipaat apua tuloksekkaan markkinoinnin toteuttamiseen, anna meidän auttaa. Me Sloganilla toteutaan dataan perustuvaa digimainontaa ilman pitkiä määräaikaisuuksia. Ota yhteyttä ja kysy lisää! 

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?