Facebook-mainossijoitteluiden avulla voit valita, millaisilla mainospaikoilla Facebook-mainoksesi näkyvät. Vaikka automaattisten sijoitteluiden valitseminen on usein toimiva taktiikka Facebook-mainonnassa, joskus sijoitteluiden valitseminen manuaalisesti voi tuoda parempia tuloksia mukanaan. Lue, kuinka valitset tavoitteisiisi sopivimman mainossijoittelun Facebookissa!
Mitä Facebook Ad Placement vaihtoehtoja on olemassa?
Facebookissa on mahdollista valita hyvinkin tarkkaan, millaisilla mainospaikoilla mainoksesi näkyy. Valittavana on 15 eri mainospaikkaa neljästä eri kategoriasta: Facebook, Instagram, Audience Network ja Messenger.
Eri sijoittelukategorioita ovat:
- Feeds
- Stories
- In-Stream
- Search
- Messages
- In-Article
- Apps
Sijoitteluiden rajaamiseen voi olla useampia syitä. Tietyt brändit voivat haluta rajata tarkkaan, millaisissa yhteyksissä heidän mainoksiaan näytetään. Samoin tietynlaiset erityiset mainoskampanjat, kuten Instagram Reels -mainoskampanjat, vaativat käytännössä sen, että sijoitteluihin jätetään pelkästään Reels-vaihtoehto päälle.
Kun tiedät, mitkä sijoittelut tuovat parhaiten tuloksia mukanaan, voit rajata pois vähemmän tuottavia kategorioita, ja pyrkiä optimoimaan mainoksiasi parempaan suuntaan.
Huomioi kuitenkin rajauksia tehdessäsi, että jätät algoritmille tarpeeksi valinnanvaraa päätösten tekemiseen. Facebook toimii usein optimaalisemmin silloin, kun sillä on tarpeeksi vaihtoehtoja mainosten pyörittämisen suhteen. Tämän vuoksi sijoitteluita ei kannata rajata orjallisesti jokaisessa kampanjassa, mutta niiden suhteen kannattaa toteuttaa tapauskohtaista testausta parhaiden tulosten löytämiseksi.
Kuinka Facebook-mainossijoitteluita muokataan?
Näin muokkaat mainostesi sijoitteluja:
1. Mene Facebook Ads Manageriin. Valitse kampanja jonka sijoitteluita haluat muokata, ja mene mainosryhmätason muutoksiin.
2. Mene kohtaan Placements. Automatic Placements on valittuna automaattisesti, joten valitse Manual Placements.
3. Valitse, mitkä Ad Placementit haluat valita kampanjallesi.
Automaattiset sijoittelut - hyvät ja huonot puolet
Facebook suosittelee lähtökohtaisesti hyödyntämään automaattisia sijoitteluita, sillä silloin Facebookin algoritmi voi vapaammin valita, missä mainosta näytetään.
Automaattiset sijoittelut ovat lähtökohtaisesti ihan hyvä valinta kampanjaan, mutta niin kuin muissakin Facebook-mainonnan osa-alueissa, myös sijoitteluissa kannattaa toteuttaa pientä testaamista tulosten optimoimiseksi.
Lähtökohtaisesti automaattiset sijoittelut ovat hyvä valinta silloin, jos kyseessä on konversioon tähtäävä kampanja (osto, liidi, ostoskärryyn lisääminen jne).
Tällöin Facebook näyttää mainoksiasi niillä sijainneilla, joista se uskoo saavansa eniten konversioita aikaiseksi. Tällöin mainostajalle ei ole hirveästi väliä sillä, tuleeko konversio Feedistä vai Audience Networkista, kunhan konversioita tapahtuu.
Tosin, jos kyseessä on Liikenne- tai Reach-kampanja, sijoitteluiden valinnalla voi olla suurempi merkitys. Lähtökohtaisesti Feedissä ja Storyssä näkyvät mainokset saavat parempia tuloksia aikaiseksi näissä kampanjatyypeissä, sillä Feedin ja Storyn huomioarvo on esimerkiksi Audience Networkia suurempi.
Mikäli Reach-mainoksesi näkyy esimerkiksi huonolaatuisen blogitekstin sivukulmassa, se saa todennäköisesti vähemmän huomiostasi kuin tullessaan vastaan koko ruudun mittaisena Storyssä. Tämän vuoksi vaikka Facebookin data näyttäisi esimerkiksi Audience Networkin tuovan paljon impressioneita mukanaan, nämä ihmiset eivät ole välttämättä todellisuudessa noteeranneet mainostasi juurikaan.
Etenkin Liikenne ja Reach-kampanjoissa kannattaa siis ainakin testata sijoitteluiden rajaamista ja testin vaikutusta saavutettuihin tuloksiin.
Nämä Facebook-mainossijoittelut kannattaa pitää päällä lähes aina
Lähtökohtaisesti suurin osa impressioneista ja liikenteestä tulee yleensä Feedistä ja Storysta. Tämä johtuu siitä, että iso osa Facebookin ja Instagramin käyttäjistä viettää suurimman osan ajastaan siellä.
Feedin ja Storyn mainokset ilmestyvät keskelle ruutua suuressa koossa, joten ne on usein muita mainostyyppejä helpompi huomata. Suuren kokonsa vuoksi myös Instagram Reels -mainokset saavat usein hyvin huomioarvoa aikaiseksi.
Lähtökohtaisesti siis jokaisessa mainoskampanjassa kannattaa olla valittuna ainakin Facebook ja Instagram Feed, Facebook ja Instagram Story ja Instagram Reels. Myös muut Feed- ja Story-tyypit voi jättää yleensä huoletta päälle.
Mainostyyppejä valitessa kannattaa tosin huomata, että Story ja Reels-mainoksille kannattaa luoda omat, koko ruudun mittaiset mainoksensa. Koko ruudun mittainen mainos saa enemmän huomioarvoa näissä sijoitteluissa kuin perinteinen, neliön kokoinen mainos.
Näistä Facebook-mainossijoitteluista voi tarvittaessa karsia
Kuten ylempänä todettiin, Liikenne- ja Reach -kampanjatyypeissä voi olla joskus perusteltua testata myös tiettyjen mainossijoitteluiden karsimista.
Lähtökohtaisesti jos jotakin haluaa karsia, kannattaa ensimmäisenä sulkea pois Audience Network, eli nettisivujen ja sovellusten mainossijoittelut.
Kyseisiltä sijoitteluilta voi datan mukaan tulla impressioneita, mutta niillä on usein pienempi huomioarvo kuin muilla sijoitteluilla (esim Feed ja Stories). Tämä johtuu siitä, että mainosyleisö on usein sitoutuneempaa Facebookin ja Instagramin sisällä kuin Audience Networkin alustoilla.
Toinen paikka mistä sijoitteluita voi karsia on Messenger, sillä Messengerin mainosvolyymit ovat usein jo lähtökohtaisesti melko pieniä.
in-stream, Search ja In-article -sijoittelut tuovat myöskin mukanaan usein vain vähän impressioita, mutta ne voi testimielessä joko jättää päälle tai pois. Yleensä nämä sijoittelut tuovat mukanaan vain muutaman prosentin liikennettä, mutta kyseinen liikenne voi myös olla hyvin halpaa.
Muista nämä asiat Facebook-mainossijoitteluista
Mainossijoitteluihin tehtävät muutokset ovat hyvin tapauskohtaisia, joten siksi niiden välillä kannattaa suorittaa välillä testausta. Jossain kampanjassa tietty sijoittelu voi toimia todella hyvin, kun taas joskus voi olla järkevää karsia pois osa sijoitteluista esimerkiksi Liikenne-kampanjaa varten.
Automaattisten sijoitteluiden suosiminen ei ole myöskään typerä valinta. Tällöin Facebookin algoritmi saa enemmän päätösvaltaa siihen, millä sijainneilla mainosta näytetään.
Erityisesti brändi-imagomielessä mainossijoitteluihin kannattaa kuitenkin käyttää hieman ajatusta. Tietyt brändit voivat haluta valita tarkkaan, missä yhteyksissä mainoksia näytetään, ja tällöin eri mainossijoitteluihin tutustumisen tärkeys korostuu.
Yksi hyvä keino mainossijoitteluiden valintaan on Instagramissa ja Facebookissa vieraillessa pohtia, mitä mainoksia siellä tulee vastaan ja millaisilla mainospaikoilla. Millainen fiilis Audience Network -mainoksista tai Facebookin sivupalkin mainoksista tulee, ja klikkaisitko niitä itse? Perehtymällä eri sijoitteluihin saat paremman käsityksen siitä, millä mainospaikoilla haluat yrityksesi näkyvän.
Tosin mainossijoitteluita valitessa on myös hyvä muistaa, että vaikka tietty sijoittelu toisi vain vähän liikennettä mukanaan, ei kyseinen liikenne yleensä maksa juurikaan. Facebook mainossijoitteluiden valinnassa kannattaa siis brändi- ja kampanjakohtaisesti miettiä, haluatko tehdä manuaalisia rajauksia vai antaa automaattisten sijoitteluiden hoitaa homman puolestasi.
Psst! Me Sloganilla toteutetaan kannattavaa, datalähtöistä Facebook-mainontaa erikokoisille yrityksille. Jos haluat viedä Facebook-mainostamisesi uudelle tasolle, ota yhteyttä!