Tiktok-mainonnan Best Practices - onnistu 7 vinkin avulla

Tiktok-mainonnan parhaat käytännöt – onnistu 7 vinkin avulla

 

TikTok-mainonta on erittäin hyvä tapa tuoda yrityksen brändi ja tuotteet suuren yleisön silmien eteen kustannustehokkaalla tavalla. Mitä asioita TikTok-mainonnassa kannattaa huomioida, jotta mainosaslustasta saa maksimaalisen tehon irti? 

Lue ammattilaistemme 7 vinkkiä TikTok-mainonnassa onnistumiseen!

1. Luo Spark-mainoksia orgaanisten TikTok-videoiden pohjalta

Mikäli TikTok on itselle vielä uusi juttu, kannattaa alustaan ensiksi tutustua orgaanisen (ei-maksullisen) TikTokin kautta. Luo aluksi yritystili TikTokiin ja tutki, millaista sisältöä siellä tavallisesti jaetaan. 

Luo orgaanisia TikTok-videoita yritystilillä. Tällöin saat käsityksen videoiden luomisesta, ja voit seurata, kuinka hyvin orgaaniset videot saavat näkyvyyttä. 

Mikäli huomaat, että jokin video on toiminut erityisen hyvin orgaanisesti, sitä kannattaa hyödyntää myös maksullisessa TikTok-mainonnassa Spark-mainosmuodon avulla.

Spark-mainokset ovat TikTokin mainosmuoto, jonka kautta orgaanisia TikTokeja voi mainostaa maksullisesti. Valitse siis parhaiten näyttökertoja keränneet postaukset, ja luo mainoksia kyseisten videoiden pohjalta. 

Kokemuksemme mukaan Spark-mainokset ovat tehokas keino mainostamiseen TikTokissa, sillä jos jokin video on toiminut erityisen hyvin orgaanisella puolella, se todennäköisesti toimii hyvin myös mainoksena. Spark-mainosten etuna on myös se, että voit ensin testailla videoiden toimivuutta ilmaiseksi, ja sitten kerätä videoille lisää näkyvyyttä maksullisen mainonnan avulla. 

Mikäli Spark-mainos kerää tykkäyksiä ja kommentteja, ne ilmestyvät näkyville myös orgaaniseen videoon.

2. Kovimmat tulokset tehdään TikTok-mainonnan ja Facebookin yhteispelillä

TikTok on kanava, jonka avulla voi tuoda hyvin edullista liikennettä verkkokauppaan. Erään asiakasyrityksemme tapauksessa TikTokin kautta tehty kattavuusmainonta oli lähes 6 kertaa halvempaa, kuin vastaavat mainokset Facebookissa. 

TikTok-mainonnan edullista liikennettä kannattaa ehdottomasti hyödyntää verkkokaupan tunnettuuden kasvattamisessa. Koska TikTok ei itsessään ole paras mahdollinen kanava konversioiden (suorien ostojen) tekemiseen, on Facebook-mainonnan toteuttaminen oiva keino saada verkkosivuvierailija suorittamaan osto loppuun. 

Toimi näin:

1. Luo ensiksi liikennekampanja TikTokissa. Ohjaa käyttäjät mainoksen kautta selaamaan verkkokauppasi tarjontaa. Maksat tästä liikenteestä murto-osan Metan mainoksiin verrattuna.

2. Luo Facebook-uudelleenmarkkinointikampanja, jonka avulla houkuttelet nämä uudet verkkosivukävijät ostamaan tuotteita Facebook-mainosten kautta. Facebook on todella tehokas mainoskanava konversioiden, eli ostojen saamiseen. Voit esimerkiksi tehdä uudelleenmainontaa käyttäjien ostoskoriin lisäämien tuotteiden pohjalta.

3. Nauti tuloksista. Sait juuri edullista verkkokauppaliikennettä, ja muutit ne suoriksi ostoiksi Facebookin avulla.

Edellä olevat ohjeet ovat kärjistetty esimerkki siitä, kuinka TikTok-mainonnan edullisen liikenteen ja Facebook-mainonnan hyvien uudelleenmarkkinointivaihtoehtojen avulla voidaan maksimoida mainonnan tulokset kustannustehokkaalla tavalla. 

Facebookin ja TikTokin yhteispeliä kannattaa ehdottomasti hyödyntää digitaalisessa mainonnassa. 

3. Laaja kohdennus toimii TikTokissa parhaiten

TikTokissa on mahdollista kohdistaa mainontaa esimerkiksi demografisesti (ikä, sukupuoli, kohdemaa), kiinnostuksen kohteiden perusteella (esim. shoppailu), valmiiden asiakaslistojen avulla, TikTok-käyttäytymisen perusteella, sekä uudelleenmarkkinointiyleisöille (esim. verkkosivuvierailijat). 

Vaihtoehtoja siis löytyy, mutta mikä on paras tapa kohdentaa TikTok-mainontaa?

Varsinkin alussa TikTok-mainonnassa kannattaa lähteä liikkeelle laajoilla kohdennuksilla. TikTokin oma suositus optimaalisen kohdeyleisön kooksi on vähintään 500 000 henkeä - tällöin algoritmi pystyy optimoimaan mainonnan kohdentamisen parhaiten. 

Esimerkiksi kohdemaa (Suomi), ikä ja sukupuoli ovat hyvä lähtökohta mainoksen luomiselle. Tällöin tarjoat TikTokin algoritmille tärkeimmät kohdennukseen liittyvät rajaukset, mutta algoritmilla on samalla valtaa näyttää mainosta juuri niille ihmisille, jotka siitä todennäköisimmin kiinnostuvat. Algoritmi poimii kohdeyleisöstä ne ihmiset, joihin mainos resonoi parhaiten, ja pyrkii näyttämään mainosta jatkossa samankaltaisille ihmisille. 

TikTok-mainonnassa kannattaa toki kokeilla myös esimerkiksi uudelleenmarkkinointia ja asiakaslistoihin perustuvaa mainontaa, mutta tällöin kohdeyleisöt jäävät usein hyvin pieniksi, eikä algoritmi pääse toimimaan optimaalisella tavalla. 

Pienille kohdeyleisöille mainostaessa kannattaa huomioida, että mainos saturoituu melko nopeasti. Saturoituminen tarkoittaa sitä, että jos sama mainos näkyy samoille ihmisille liian monta kertaa, se ei enää tuo uusia tuloksia tullessaan. Älä anna katsojien kyllästyä mainoksiin - hyödynnä siksi pienille kohderyhmille mainostaessa useita eri mainosvideoita vaihtelevasti. 

4. Hyödynnä TikTok-mainosten Add-on -ominaisuutta

TikTok-mainoksiin on mahdollista lisätä ns. Add-oneja, eli lisäosia. Mainokseen voi esimerkiksi luoda kyselyn, tarran tai kellon, joka laskee alaspäin alennuskampanjan voimassaolon kestoa. 

Mainoksenluontivaiheessa voi joko luoda omia lisäosia tai hyödyntää valmiita, TikTokin tarjoamia vaihtoehtoja. Lisäosien avulla voit muokata mainosten visuaalista ilmettä tai luoda efektejä (kuten kyselyitä), jotka saavat käyttäjän sitoutumaan mainokseen paremmin. 

tiktok-mainonnan parhaat käytännöt

Kuvan lähde: TikTok for business

5. Vältä bännit - tunne TikTok-mainonnan sudenkuopat

On muutamia asioita, joita TikTok-mainontaa toteuttaessa kannattaa huomioida mainostilin bännien välttämiseksi.

TikTok-mainonnassa ei voi käyttää samoja ääniä ja musiikkiraitoja kuin TikTokin “orgaanisella” puolella. Mikäli siis luot Spark-mainosta orgaanisen TikTok-videon pohjalta ja kyseinen video sisältää orgaanisen puolen ääniä, voi mainoksen käynnistäminen tuoda bännit mainostilillesi.

Ongelman välttämiseksi kannattaa kiinnittää huomiota, mitä orgaanisia videoita hyödyntää mainoksina. Yksi tehokas keino ongelman välttämiseksi on suosia omia ääniraitoja tai ilmaisversioita videoiden ääninä. Tällöin tekijänoikeusongelmat eivät saata mainostiliäsi vaikeuksiin. 

Lisäksi, kun luot yrityksellesi TikTok-tilin, luo se suoraan yritystiliksi yksityisen käyttäjätilin sijaan. Yksityiseltä tililtä ei voi mainostaa, ja yksityisen tilin yhdistäminen TikTokin Business Manageriin voi asettaa mainostilin bänniin. 

6. Tutki muiden yritysten mainoksia Ad Libraryn kautta

Kuten Facebookissa, myös TikTokissa on mahdollista tutkia muiden yritysten mainossisältöä TikTok Ad LIbraryn kautta. 

Facebookiin verrattuna TikTokin mainoskirjastosta ei löydy kaikkien kilpailijoiden mainoksia, mutta siellä on mahdollista selata mainoksia esimerkiksi eri toimialojen tai tavoitteiden perusteella. Mainoksia voi suodattaa myös esimerkiksi tykkäysten, videon pituuden, sekä uutuuden perusteella. 

Lähtökohtaisesti TikTokin mainoskirjastosta löytyy isoimpien mainostajien, kuten vaikkapa Tierin, Valion tai McDonald´sin tuotoksia, mutta myös pienempien tilien mainoksia löytyy. 

Mainoskirjaston kautta voi saada tietoa vaikkapa siitä, minkätyyppiset mainokset ovat olleet tehokkaita viime päivinä. Voit esimerkiksi selata, millaisia mainoksia naisten kenkiin liittyen on pyörinyt viimeisen 7 päivän aikana. 

tiktok-mainonta

7. Optimaalisessa #mainosvideossa on huomioitu nämä asiat

TikTok-mainoksen budjetti

TikTok-mainoksen minimipäiväbudjetti on 20€ per päivä. Mainokselle on vaihtoehtoisesti mahdollista asettaa lifetime budget, jonka minimisumma riippuu kohderyhmästä ja kampanjan kestosta. Parhaiten tuloksia tuntuu tulevan, kun budjettia on käytössä 50-100€ per päivä, mutta asiaa kannattaa toki testata omalla mainostilillä. 

TikTok-mainosvideon pituus

TikTokin oma suositus mainosvideon pituudelle on 10-15 sekuntia, mutta suositeltuun pituuteen vaikuttaa pitkälti videon sisältö. Mikäli video on hyvin mukaansatempaava ja sisältää alussa hyvän koukun, joka kiinnittää katsojan mielenkiinnon, voi video olla myös ohjeistettua pidempi. Tärkeintä on, että video on pituudeltaan sellainen, jonka käyttäjä jaksaa katsoa loppuun asti. 

TikTok-mainoksen sisältö ja UGC

TikTok-mainoksissa toimii erityisen hyvin huumori sekä luovalla tavalla toteutetut tuote-esittelyt. Mitä enemmän mainossisältö vastaa käyttäjien tavallisesti jakamaa sisältöä, sen parempi. 

Mainoksissa voi hyödyntää myös vaikuttajien ja muiden käyttäjien luomaa sisältöä (user-generated content). 

Käyttäjä tai vaikuttaja voi luoda orgaanisen videon yritykseesi tai sen tuotteisiin liittyen, ja yritys voi mainostaa kyseistä videota maksullisesti yritystilin mainostyökalun kautta. Vaikuttajien hyödyntäminen mainonnassa on hyvin tehokasta, sillä käyttäjät kuluttavat mieluummin ihailemiensa vaikuttajien sisältöä, kuin yritysten mainosvideoita. 

Vaikuttajayhteistyön toteuttaminen TikTokissa on helppoa - vaikuttajan tekemän videon jakaminen yritystilillä tapahtuu vaikuttajan jakaman yksilöllisen koodin avulla. 

Hashtagien hyödyntäminen

TikTokissa kannattaa hyödyntää aiheelle relevantteja hashtageja, jotta käyttäjät voivat löytää jakamasi sisällön paremmin. 

Voit myös hyödyntää hashtageja kilpailija-analyysin toteuttamisessa - voit esimerkiksi tutkia, millaista sisältöä TikTokissa nousee esiin hashtageilla #tarjous tai #ilmainentoimitus. 

3-6 hashtagia on optimaalinen määrä yhteen videoon. Varmista, että valitsemasi hashtagit ovat mahdollisimman relevantteja videon sisällön ja käyttäjien hakujen kannalta. 

TikTok-mainonta käyntiin helposti

Me Sloganilla toteutetaan TikTok-mainontaa erinäköisille ja -kokoisille brändeille sekä verkkokaupoille. Mikäli haluat saada TikTok-mainonnan käyntiin vaivattomasti, ota yhteyttä ja kysy lisää! 

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?