Kategoriat
Uncategorized

Sloganilla voit tehdä etätöitä ympäri maailmaa – Lue Matin kokemuksia Sveitsistä!

Nykypäivänä etätöitä on mahdollista tehdä mistä päin maailmaa tahansa, kunhan on toimiva netti, joustava työpaikka ja hieman seikkailunhalua. Ulkomailla työskentely avaa paljon mahdollisuuksia oppia ja kasvaa ihmisenä, ja siihen tulisi mielestämme kannustaa yhä enemmän yrityksissä, joissa etätöiden tekeminen on mahdollista. 

Työntekijämme Matti Lepänkoski tarttui jo pitkään tarjoamaamme etätyömahdollisuuteen ja muutti elokuussa Sveitsiin töihin. Hän kertoo nyt, millaista on työskennellä myyjänä Sloganilla Zürichista käsin! 

Myynnin ammattilainen Sveitsissä 

Matin matka Sveitsiin alkoi siitä, kun hänen avopuolisonsa sai kahden vuoden työsopimuksen Zürichista yllättäen viime kesänä. Tieto elämänmuutoksesta tapahtui vain muutamaa kuukautta ennen muuttoa, joten päätöksiä piti tehdä nopealla tahdilla. Koska etätyöskentely on ollut aina osa Sloganin kulttuuria, Matti tiesi, että ulkomailla työskentelyyn suhtauduttaisiin Sloganin puolelta myönteisesti. 

“Työpaikan puolelta oltiin tosi kannustavia muuton suhteen, kukaan ei ollut mitenkään nihkeenä muutosta vaan ihan päinvastoin kannusti siihen”, Matti sanoo. 

Matti kertoo tekevänsä tällä hetkellä töitä Zürichin asuntonsa makuuhuoneen työpöydän ääreltä. Työnteko on Matin mukaan samanlaista kuin ennenkin, mutta ilmapiirin vaihdos on tuonut mukavaa vaihtelua ja vastapainoa arkeen. Viikonloppuisin on mahdollista seikkailla uusissa paikoissa ja esimerkiksi reissata junalla Saksaan, Ranskaan tai Italiaan pyörimään.

“Jos vaan hoitaa hommansa nii en nää miksei voisi reissailla eri puolilla maailmaa etätöissä.”

Myös Sveitsin upeat maisemat innostavat Mattia. Iltaisin on mukavasti aikaa esimerkiksi tutkia kaupunkia tai lähteä pyöräilemään kuvankauniissa alppimaisemissa. Parasta Sveitsissä on Matin mukaan sveitsiläinen suklaa ja kirkasvetinen järvi, joka avautuu aivan naapurissa. Suomesta hän taas kaipaa Vaasan ohuen ohuita ruisherkkuja, kotimaista rullakebabia ja äitiä. 

“Onhan se hienoa, että työpaikka sallii joustavan elämänmuutoksen. Se avaa ihan hirveesti vaihtoehtoja, kun voi työskennellä missä vaan”, Matti sanoo. “Jos vaan hoitaa hommansa nii en nää miksei voisi reissailla eri puolilla maailmaa etätöissä.”

Käytännön järjestelyt Sveitsin muuton suhteen

Työskentely ulkomailta käsin kuulostaa aivan utopistiselta unelmalta, mutta mitä järjestelyjä työnteko Sveitsistä käsin oikeastaan vaati Matilta? 

“Käytännössä ei hirveesti”, Matti sanoo. “Puhelut menee Hubbarin kautta, eli kun teen soittoja niin saan suomalaisen puhelinnumeron näkyviin, mikä on myyjälle iso juttu. Sveitsiläinen numero karsisi varmaan aika paljon vastaajia. Muuten teen töitä ihan samaan tapaan netin kautta kuin Suomessakin.” 

Muuttoa varten Matti teki hieman paperitöitä, jotta hän sai Sveitsin valtiolta luvan työskennellä Zürichista käsin. Tämän lisäksi listalla oli muun muassa asunnon etsiminen ja internet-yhteyden hankkiminen. 

“Mun piti tehä vähän jotain rekisteröintihommia Sveitsin päähän, mut ei oikeestaan sen ihmeempää. Kävin näyttämässä naamaa Zürichin kaupungintalolla, että ne tietää että asustelen täällä nyt”, Matti selostaa. 

Miten etätyö Sveitsissä eroaa Suomesta?

Yksi suurimmista eroista Sveitsissä asumisessa on ollut Matin mukaan totuttelu etätyöskentelyyn. Suomessa asuessaan Matti kävi lähes päivittäin Sloganin toimistolla työskentelemässä. Matti kuitenkin kertoo, että hän pitää Sloganin muiden myyjien, eli Mikon ja Tuukan kanssa etäyhteyttä auki kolmena päivänä viikossa, mikä tuo mukavaa vaihtelua työviikkoon. 

Myyjät voivat tällöin käydä läpi omia prospekteja ja soitella asiakkaille, mutta myös samalla pitää toisilleen seuraa ja tehdä kimpassa töitä. Yhdessä työskentely virtuaalisesti tuo Matin mukaan hyvää vastapainoa etätöille. 

“Etäpalsut on ollu mukavia kun siinä tulee työseuraa samalla. Samaan tapaan myös asiakastapaamiset on pystyny sopii asiakkaiden kanssa ihan niin kun ennenkin. Tää tunnin aikaero Suomeen ei oo ollu palsujen suhteen hirvee rasite”, Matti naurahtaa. 

etätyö ulkomailla

Mielekästä työntekoa missä päin maailmaa tahansa

Ajatus siitä, että töitä voi tehdä mistä päin maailmaa tahansa kiehtoo monia. Sloganilla halutaankin kannustaa työntekijöiden liikkumiseen ja työnteon vapauteen. Kunhan netin saa toimimaan, ei ole väliä tekeekö töitä Suomesta vai vaikkapa Thaimaasta käsin. Tosin työntekijän tulee itse selvittää käytännön järjestelyt, kuten kohdemaan verotus, sillä etätyön tekeminen ulkomailla ei ole työkomennus vaan oma valinta.

“Miksi pitäisi sitoa itsensä totuttuun tapaan olla suomessa kotitoimistolla ja elää samaa arkea, kun on mahollista kokea ja pyöriä ympäri maailmaa tehden töitä”

Matin lisäksi myös moni muu Sloganilainen on harkinnut etätöiden tekemistä ulkomailta käsin. Esimerkiksi yksi Sloganin perustajista, Olli Ropponen, on suunnitellut tekevänsä talvella töitä Balilla.

“Matkustaminen on paras investointi, mitä ihminen voi tehä. Kannattaa kokeilla niin ei ainakaan kaduta vanhana. Maailma on auki niin miks pitäisi sitoa itsensä totuttuun tapaan olla suomessa kotitoimistolla ja elää samaa arkea, kun on mahollista kokea ja pyöriä ympäri maailmaa tehden töitä”, Olli sanoo. 

Etätyömahdollisuus on osa Sloganin kulttuuria

Sloganin periaatteena on ollut perustamisesta (2017) asti se, että etätöiden mahdollistamisen tulee olla osa työpaikan toimintatapoja. Koska etätöitä on meillä tehty jo pitkään ennen koronaa, ei myöskään pandemian jälkeen aiota passittaa porukkaa väkisin toimistolle. 

Tällä hetkellä Sloganin työntekijöitä työskentelee laajasti eri puolilta Suomea käsin: Helsingin ja Jyväskylän toimistojen lisäksi muun muassa Turusta, Salosta ja Kuopiosta käsin etänä. Etätyöhön ja ulkomailla asumiseen ei suhtauduta nihkeästi, vaan siihen kannustetaan koko toimiston voimin. 

Palaverit asiakkaiden kanssa on mahdollista suunnitella siten, että suurenkin aikaeron kanssa on mahdollista tehdä asiakastyötä. Tällöin kalenterin järjestely voi vaatia hieman suunnittelua, mutta ainakaan se ei näytä Olli Ropposen tulevaisuuden suunnitelmia estävän.

“Suomen aikaan mulla on asiakaspalaverit aamupäivällä, eli silloin kun Balilla on iltapäivä. Balilla saa aamupäivän tehä rauhassa töitä kun Suomessa muut on vielä nukkumassa. Eli todellisuudessa työnteko on siellä varmaan tehokkaampaa kun kukaan työkavereista ei oo soittelemassa kesken työpäivän”, Olli naurahtaa. 

Sinustako seuraava digital nomad? 

Me etitään Sloganilla jatkuvasti hyviä tyyppejä osaksi meidän tiimiä. Meillä voit tehdä töitä Helsingin tai Jyväskylän toimistolla, Bora Boralla, Uudessa-Seelannissa tai vaikka kuussa, kunhan netin saa toimimaan. Mikäli kiinnostuit, kurkkaa Sloganin avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus! 

 

Kategoriat
Uncategorized

Samulin eka kuukausi devaajana Sloganilla – skandaalipaljastuksia sisäpiiriläiseltä!

Samuli Välimäki aloitti noin kuukausi sitten työt Sloganilla devaajana. Mitä hackseja Samuli on tarvinnut selvitäkseen kuukaudestaan ja mikä on mielipide toimiston meiningistä? Read further and find out! 

Samuli Välimäki! Kenellä on toimiston huonoimmat jutut? Ja mikä on sun spirit animal?

Huonoimmat jutut? Varmaan jaettu ykkössija menee Liinulle ja Empulle, niiden puujalkavitsit on yleensä tosi kuivaa kamaa. Ja mun spirit animal on varmaan koala tai panda. Panda ainaki on niin rento, syö vaa bambua ja nukkuu. Ja välillä sekoilee. 

Mitä sä nyt oikeesti teet töissä? 

Mun työpäivä on yleensä semmonen että aika usein avaan koneen ja koodieditorin, käynnistelen serverit ja katon mitä on tehtävälistalla. Siinä sit kommunikoidaan kollegoiden kanssa ja yksitellen napsitaan tehtäviä listalta. Yleensä myös aamusin luen pari oman alan artikkelii ja kehitän itteeni. Jonkun verran on sit palavereita asiakkaiden ja kollegoiden kanssa ja suunnitellaan projektien etenemistä. Mun työssä on kivaa se, että se ei oo pelkkää yksin koodaamista vaan pääsee toimii myös asiakkaiden kanssa. 

Millanen on Sloganin kulttuuri? 

Meillä on rento työilmapiiri ja asioista puhutaan suoraan, mikä on tosi mukavaa ainakin omasta mielestä. Ihmiset on mukavii ja lämminhenkisii, enkä oo huomannu että olis kismaa keidenkään välillä. Porukka tykkää jutella ja on avoimia myös henkilökohtaisista jutuistaan. Kun alotin työt Sloganilla niin tuntu heti et tulee uusia kavereita samantien täältä. Porukka jaksaa katella myös mun huonoja päiviä ja flippailuja mikä on ihan jees. 

Mikä on SUN slogan?

Kellään ei pitäs olla enää mitää sloganeita koska sloganit on mennyttä aikaa. Mutta jos nyt täytyy joku sanoo nii varmaa feikit til ju meikit. 

Onko jotain juttuja mitkä yllätti työpaikassa?

Yllätyin kyllä siitä miten helppoo tänne oli tulla. Porukan juttuihin pääs helposti mukaan ja kaikki työntekijät vaikutti heti tosi mukaville. Pääsin nopeesti tekemään projekteja ja ekalle viikolle oli järjestetty perehdytyssuunnitelma, mikä myös nopeutti töiden aloittamista. Kaikki työkamppeet oli kans hommattu etupeltoon nii se oli tosi mukavaa. Ehkä yleisesti yllätti se, miten helposti hommat lähti rullaamaan uudessa työpaikassa. 

Mikä on parasta Sloganissa?  

Huumori on täällä tosi läsnä arjessa. Välillä kun toimiston vitsejä kuuntelee nii miettii vaan et kaikilla työntekijöillä on varmaan joku lievä aivovaurio. Puujalkavitsei kuulee välillä vähän liikaakin. 

Sloganilla huomaa sen, et työntekijät ja työnantaja välittää susta ja sun hyvinvoinnista. Työpaikalla ollaan tosi avoimii ja voidaan keskustella mistä tahansa ja jakaa asioita omasta elämästä. Työnteko ei oo liian virallista ja usein meiä asiakkaat on semmosia et ne on meiän kanssa samalla aaltopituudella. Me voidaan periaatteessa valita meiän asiakkaat, ja kenenkään ei tarvii sietää paskaa asiakkailta. Yks meidän arvoistakin on “Don´t work with assholes”. 

Miksi töihin Sloganille? 

Kannattaa hakee Sloganille jos kiinnostaa hyvä ilmapiiri ja mahdollisuus laajentaa omaa osaamista monessa eri jutussa. Täällä otetaa avoimin mielin vastaan kehitysehdotuksia ja asioista saa ja pitää sanoo suoraan. Töihin on mukava tulla ja pääsee tekee mielenkiintosii projekteja. Mut varotuksena että huumorinsietokykyy pitää olla. Tälleen pähkinänkuoressa: jos kiinnostaa työskennellä hyvässä porukassa niin messiin vua!

 

Me etitään Sloganilla jatkuvasti hyviä tyyppejä meidän tiimiin. Jos olet kuin innokas kala digitaalisuuden meressä, käy kurkkaa Sloganin avoimet työpaikat tai jätä avoin hakemus!