Verkkokaupan mainonta Google Adsin avulla

Google Ads -mainonnan avulla mainoksia voidaan kohdistaa ihmisille, jotka ovat jo etsimässä tiettyjä tuotteita tai palveluita, mutta myös ihmisille, jotka eivät vielä tunne palveluitasi. 

Google Ads on siis erityisen hyödyllinen keino löytää ostoaikeissa olevia potentiaalisia asiakkaita ja tuoda heitä suoraan verkkokauppaasi, kunhan mainonta toteutetaan oikein. 

Hakusanamainonta on yleisin tapa toteuttaa mainontaa Googlessa. Se on helppo ja suhteellisen nopea keino saada sivustollesi lisää näkyvyyttä. Pikavoittoja ei kuitenkaan ole saatavilla, varsinkaan kilpaillulla verkkokauppakentällä. 

Lue alta, mitä kannattaa huomioida, jotta saat verkkokaupallesi timanttisempaa mainontaa.

Tunne tuotteesi ja kilpailijasi

Ennen kuin edes aloitat mainostamisen Googlessa, huolehdi siitä, että mainostamasi tuote on hyvä ja myyt sitä kilpailukykyisellä hinnalla

Vaikka tekisit mainontaa täydellisesti Googlessa, ei tuotteesi myy hyvin, mikäli kilpailijasi vastaavat tuotteet ovat edullisempia tai laadukkaampia. Googlea käytetään todella paljon hintavertailussa, joten tuotteiden oikea hinnoittelu on tärkeää. 

Mikäli liiketoimintasi perustuu täysin verkkokauppaan, on sinun erittäin tärkeää tehdä analyysi kilpailijoistasi ennen mainonnan aloittamista.

Pyri ainakin selvittämään kilpailijasi:

-Tuotteiden hinnat

-Valikoima

-Toimitusajat ja -tavat

-Palautusehdot

-Tarjotut edut/alennukset

-Verkkokaupan toimivuus

Nämä ovat asioita, joissa sinun tulisi pyrkiä päihittämään kilpailijasi. Mikäli et voi voittaa kilpailijaasi jokaisessa kategoriassa, pyri olemaan parempi edes osassa niistä. 

Käytä oikeasti tarkkoja hakusanoja

Jos haluat tehdä oikeasti toimivaa mainontaa Googlessa, unohda geneeriset hakusanat ja keskity spesifeihin versioihin. 

Sen sijaan, että mainostaisit esimerkiksi hakusanalla “Samsung tv”, käytä tarkkaa hakusanaa, kuten “Samsung 55 4K UHD Smart”. Ihmiset, jotka hakevat Googlessa kyseistä mallia tietävät jo, mitä he haluavat ostaa. He ovat todennäköisemmin ostamassa kyseistä tuotetta kuin ihmiset, jotka vasta vertailevat televisioita keskenään. 

Mieti vaikka hakusanaa “Samsung 55 4K UHD Smart”. Kyseisellä hakusanalla etsivä henkilö on jo tehnyt seuraavat valinnat:

Samsung - Hakija on valinnut tietyn valmistajan, jolta haluaa television ostaa.

55 - Hakija on päätynyt tiettyyn tuumakokoon. 

4K UHD - Kuvan tarkkuudella on hänelle tietty vaatimus, ja se on valittu.

Smart - Hakija odottaa televisiolla olevan älytelevision ominaisuudet. 

Spesifeillä hakusanoilla ei välttämättä ole monia hakuja kuukaudessa, mutta saavutettavat klikkaukset konvertoituvat myynneiksi monenkertaisella todennäköisyydellä. 

Tarkkojen hakusanojen käyttö on siis erittäin kustannustehokasta, ja niillä on yleensä vähemmän kilpailua. Tarkkojen hakusanojen käyttö vaatii aikaa, sillä mainonta tulee tehdä oikein. Mutta kun tarkat hakusanat on kerran saatu kohdalleen, ei niitä tarvitse muuttaa käytännössä ollenkaan. 

tarkan hakusanan ja laajan hakusanan ero

Tarkka vs. laaja hakusana. Kummalla hakusanalla asiakas todennäköisemmin ostaa tuotteen?

Negatiiviset hakusanat 

Käyttämällä negatiivisia hakusanoja kampanjoissasi voit varmistua siitä, etteivat mainoksesi näy väärillä hakutuloksilla. 

Google saattaa joskus näyttää mainoksia tuotteista, jotka ovat lähellä hakemaasi sanaa. Edellistä esimerkkiä hyödyntäen, jos myymäsi tuote on Samsung 55 4K UHD Smart”, Google saattaa näyttää mainostasi myös ihmisille jotka etsivät samaa mallia, mutta isommalla tuumakoolla. 

Tämän estämiseksi voit rajata negatiivisilla hakusanoilla pois esimerkiksi tuumakoon 65”. Tällöin mainoksesi ei näy vahingossa ihmisille, jotka etsivät suurempaa televisiota, eikä mainosbudjettisi hupene turhiin klikkauksiin. 

Negatiiviset hakusanat ovat siis oiva keino rajata mainoksesi hakusanaa entisestään.

Googlen mainoslaajennukset

Jos haluat pärjätä Google Adsin huutokauppakilpailussa ja päästä hakutulosten ensimmäiselle sijalle, hyödynnä mainoslaajennuksia.

Laajennusten avulla voit tuoda lisää sisältöä mainoksiisi, parantaen niiden näkyvyyttä ja huomioarvoa hakutuloksissa. Laajennusten avulla voit lisätä mainokseesi esimerkiksi sivustolinkkejä, lisää tekstiä, soittopainikkeen tai yrityksen sijainnin.

Laajennettu mainos herättää asiakkaiden huomion tavallista mainosta paremmin, joten saat laajennusten avulla todennäköisemmin enemmän klikkauksia. 

Google-mainonnan budjetti 

Erityisesti verkkokauppakontekstissa Google-mainonnan budjetti olisi parasta määrittää ROAS-luvun avulla. Järkevintä on laskea itselleen sopiva ROAS-luku johon tähdätä, ja skaalata budjettia ylöspäin sen mukaisesti. 

Jos päätät omavaltaisesti tietyn kuukausibudjetin, et välttämättä pysty hyödyntämään Google Adsin täyttä potentiaalia verkkokauppasi kasvattamisessa. Selvitä siis ROAS-lukusi ja aloita myynnin kasvattaminen oikeasti järkevästi skaalaten.  

Hakusanamainonta tukee hakukoneoptimointia

Hakukoneoptimointi voidaan nähdä hakusanamainontaa tärkeämmäksi asiaksi. 

Hakukoneoptimoinnin avulla voit pyrkiä nostamaan sivustosi hakukonepisteystystä Googlen silmissä, jolloin Google näyttää sivustosi korkeammalla orgaanisissa, eli ei-maksullisissa hakutuloksissa. 

Hakukoneoptimoinnin etuna on se, että oikein tehtynä sivustosi näkyy korkealla hakutuloksissa ilman, että joudut maksamaan klikkauksista. 

Hakukoneoptimoinnin varjopuolena on sen hitaus. Googlen ensimmäisille mainossijoille on kilpailua, joten sijoituksissa nouseminen voi kestää pitkän aikaa. Tästä syystä on hyvä käyttää Google Adsia orgaanisten hakutulosten tukena, kunnes orgaaninen sijoitus saadaan nousemaan riittävästi. 

Erityisesti verkkokaupoille hakukoneoptimointi on erittäin tärkeää, sillä se ei vaadi mediabudjettia tai kuluta ROASia. 

Display-mainonta

Googlen Display-mainonnan avulla voit näyttää bannerimainoksia Googlen mainosverkoston sivuilla. Mainoksiin voi törmätä erilaisilla verkkosivustoilla, sovelluksissa, Gmailissa ja YouTubessa. 

Display-mainonta on hyvä valinta uudelleenmarkkinointiin, sillä sen avulla voit tavoittaa esimerkiksi verkkokaupassasi vierailleet henkilöt lukuisilla eri mainospaikoilla ympäri nettiä. 

Jos olet tuonut verkkokauppasi tuotefeedin Google Adsiin niin silloin voit tehdä kuvamainoksia suoraan tuotteillasi. 

google display-mainonta Display-mainokset saattavat joskus näyttää täyteenahdetuilta ja rumilta verkkosivuston mainospaikasta riippuen. Voit kuitenkin datan avulla tarkastella, miten hyvin mainos toimii. Mikäli mainonta tuo hyvin kauppaa, se yleensä kertoo siitä, että mainoksen ulkonäöllä ei ole väliä. Älä siis keskity liikaa ulkonäköön, vaan tuloksiin. 

Display-mainontaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja tarkastella mainonnan tuloksia analytiikan avulla. Mikäli mainonta tehoaa kohderyhmiisi, voit skaalata budjettia helposti ylöspäin. 

Shopping-mainonta 

Googlen Shopping-mainonnan avulla voit näyttää käyttäjille kuvamainoksia tuotteistasi silloin, kun he tekevät tuotteitasi vastaavia hakuja. Mainoksissa näkyy kuvan lisäksi tuotteen nimi ja hinta sekä yrityksen nimi, jolloin kuluttajat voivat vertailla tuotteita jo hakuvaiheessa ilman, että he siirtyvät verkkokaupan sivuille. 

Google Shoppingin käyttö on tärkeää erityisesti siksi, että suurin osa ihmisistä tekee ostoksia mobiililaitteilla. Mobiililaitteilla selatessasi Googlen Shopping-mainokset esiintyvät hakutuloksissa ennen tekstimainoksia, eli parhaimmalla sijoituksella. Potentiaaliset ostajat klikkaavat erittäin suurella todennäköisyydellä Shopping-mainoksia silloin, kun ne vastaavat heidän hakemaansa tuotetta.

Shoppingissa voit myös käyttää Tavoiteltu Mainostuotto -hintatarjousstrategiaa. Kun Shopping-kampanjasi on kerännyt tarpeeksi konversioita ja dataa, voit määrittää kampanjallesi ROAS-tavoitteen. Jos dataa on tarpeeksi, niin ROAS-tavoite on erittäin toimiva hintatarjousstrategia. 

google shoppingin hintatarjousstrategia

Kilpailijasi näkyvät lähes varmasti Shopping-mainospaikoilla, joten näy sinäkin! 

Discovery-mainokset

Discovery-mainokset ovat Googlen uusi mainosmuoto, jonka avulla mainostaja voi näyttää tuotteitaan ympäri Googlen alustoja. Discovery-mainokset näkyvät Googlen Discovery-aikajanalla (esimerkiksi avatessasi Googlen mobiilaitteella) sekä hyvillä mainospaikoilla Youtuben ja Gmailin yläosissa. 

Discovery-mainokset kohdistuvat käyttäjille automaattisesti heidän mielenkiinnon kohteidensa perusteella. Kyseisten mainosten on tarkoitus näkyä ihmisille ennen kuin he tekevät haun. 

Discovery-mainokset toimivat sillä periaatteella, että niille asetetaan valikoima kuvia ja tekstejä, joista Googlen tekoäly valitsee parhaat mahdolliset yhdistelmät esitettäväksi käyttäjille. Mainostaja voi siis luottaa mainosten yhdistelyn ja kohdentamisen Googlen tehtäväksi. Mainosmuodoista on valittavissa yhden kuvan muoto tai karuselli. 

Tulemme kirjoittamaan Discovery-mainoksista oman postauksen myöhemmin, joten pysy kuulolla. 

Google Ads vai Facebook-mainonta?

Google Ads on hyvä keino lisätä mainonnan kattavuutta, mutta kaikkea digimainontaa ei kannata luottaa vain Google Adsin käsiin.

Facebook-mainonnan avulla voit tavoittaa suuremman määrän asiakkaita, jotka eivät vielä tunne tuotteitasi. Suomessa asuu loppujen lopuksi suhteellisen vähän porukkaa, joten yksittäisten tuotteiden hakumäärät jäävät Googlen kautta usein melko pieniksi.

Hyvänä nyrkkisääntönä kannattaa muistaa, että Googlessa on lämpöisiä/kuumia asiakkaita ja Facebookissa lähtökohtaisesti kylmiä asiakkaita. Google siis tarjoaa paljon mahdollisuuksia mainostaa ihmisille, jotka ovat jo pitkällä ostosuppilossa. 

Jos haluat tietää mihin Facebook-mainonta pystyy, lue artikkelimme +1100% myynnin kannattava kasvu Facebook-mainonnalla - Case North Outdoorin verkkokauppa

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?