VERKKOKAUPAN VIDEOMAINONNAN OPAS VUODELLE 2023

Verkkokaupan videomainonnan opas vuodelle 2023

 

Miksi verkkokaupan kannattaa toteuttaa monikanavaista videomainontaa, ja kuinka kuluttajia puhuttelevia videoita tehdään ja jaetaan? Lue artikkeli verkkokaupan videomainonnasta ja ota videomainonnan lyhyt oppimäärä haltuun!

Mitä hyötyä videomainonnasta on verkkokaupalle?

Videomainonta tarjoaa monia konkreettisia ja myynnillisiä hyötyjä verkkokaupalle. Esimerkiksi Wyzowlin tekemän tutkimuksen mukaan 88% ihmisistä sanoo videon vaikuttaneen ostopäätöksen tekemiseen, ja Oberlon mukaan 88% videoita tehneistä markkinoijista oli tyytyväisiä videoiden tuomiin somemainonnan tuloksiin. 

Videoiden avulla verkkokauppa voi:

-Viestiä kuluttajalle monimutkaisiakin kokonaisuuksia mielenkiintoisella ja nopealla tavalla. Kuluttajan on nopeampaa omaksua informaatiota videoiden kuin kuvien ja tekstien avulla.

-Luoda helpommin lähestyttävän suhteen asiakkaisiin. Verkkokaupassa ei ole samanlaista henkilökohtaista suhdetta kuluttajan ja myyjän välillä kuin kivijalkakontekstissä, mutta videoiden avulla voidaan päästä lähemmäs kuluttajaa. 

-Pysyä helpommin kuluttajan mielessä. Internetin käyttäjät ovat siirtyneet kuluttamaan videoita yhä enemmän. Videoiden avulla verkkokauppasi pysyy kehityksen mukana. Hyvä videosisältö jää mieleen ja sitä jaetaan mielellään eteenpäin

-Saada konkreettista myyntiä aikaiseksi. Useiden tutkimusten mukaan tuotevideoiden lisääminen verkkokauppaan vähentää ostamisen kynnystä ja kasvattaa verkkokaupan konversioprosenttia. 

Paljonko videomainonta maksaa eri kanavissa?

Videomainonnan loistavuus piilee siinä, että siihen voi käyttää juuri niin paljon tai vähän rahaa kuin haluaa. Nykypäivänä kuka tahansa voi luoda laadukkaita videoita älypuhelimen avulla ja ladata ne nettiin. 

Videomainontaa voi tehdä ja jakaa somekanavissa ja verkkokaupan eri sivuilla täysin ilmaiseksi. Voit jakaa videoita orgaanisesti Instagramissa, Facebookissa, TikTokissa, Youtubessa sekä verkkokaupan omilla sivuilla esimerkiksi tuotekuvausten ja etusivun yhteydessä. 

Videomainontaa kannattaa kuitenkin tehostaa maksetun mainonnan avulla. Videomainontaa voi jakaa kustannustehokkaasti eri mainoskanavissa kuten Instagramissa, Facebookissa, TikTokissa ja Youtubessa. Tällöinkin voit itse täysin valita, kuinka paljon rahaa haluat käyttää mainostamiseen. Voit asettaa videomainoksesi pyörimään alkuun vaikkapa 5€ päiväbudjetilla. 

Mikäli aikaa videoiden luomiseen ei tahdo löytyä, on videoita myös mahdollista tilata ulkopuolisilta tahoilta tai hyödyntää vaikuttajia videoiden luomisessa. Vaikuttajayhteistyöt voivat vaikuttajasta riippuen olla kustannustehokas tapa saada videosisältöä yrityksesi käyttöön. Tällöinkin voit kilpailuttaa videoita tuottavat tahot ja vaikuttajat, ja tilata niin laadukkaita videoita kuin itse tahdot. 

Millaisia videoita mainonnassa voi hyödyntää?

Videoiden luomisessa vain mielikuvitus on rajana. Mielekästä videosisältöä voi luoda orgaaniseen someen, maksullisen mainonnan tueksi, verkkokaupan yhteyteen sekä vaikuttajien kautta. 

Verkkokauppa voi hyödyntää esimerkiksi seuraavanlaisia videoita markkinoinnissa:

Tuote-esittelyvideot

Tuote-esittelyvideon avulla kuluttaja saa tuotteesta selkeämmän kuvan kuin tavallisen tuotekuvan ja -kuvauksen pohjalta. Tuote-esittelyvideossa tuotetta ja sen erityisiä ominaisuuksia voidaan esitellä tarkasti ja eri kulmista kuvattuna. 

Erityisesti parhaimman katteen omaavat tuotteet sekä tuoteuutuudet hyötyvät hyvin tuote-esittelyvideoista. 

Tarinankerrontavideot

Tarinankerronta on loistava tapa esitellä yrityksen sanomaa, taustaa ja työntekijöitä kuluttajille. Tarinankerrollistamisen merkitys kasvaa jatkuvasti, ja yrityksen tarinaa kertovan videon avulla voidaan pyrkiä rakentamaan läheisempää suhdetta ja luottamusta kuluttajaa kohtaan.

Asiakasarvostelut videomuodossa

Asiakasarvosteluiden merkitys verkkokaupan myynnille on kiistatonta. Asiakasarvosteluita voi tehostaa entisestään kannustamalla asiakkaita jättämään videomuotoisia arvosteluita heidän ostamistaan tuotteista. 

Videoarvosteluita on vaikeaa kerätä, joten arvosteluiden jättämiseksi kannattaa tarjota jokin todella hyvä porkkana, kuten merkittävä alennus seuraavasta tilauksesta. Mikäli saat asiakkaasi jättämään videoarvosteluita, muista kysyä samalla lupa videoiden jakamiseen sosiaalisessa mediassa ja mainonnassa. 

Helpoiten videomuotoisia asiakasarvosteluita on kerätä vaikuttajien avulla. Vaikuttajayhteistyössä tosin pitää muistaa, että arvosteluiden tulee olla autenttisia. Voit kokeilla aloittaa vaikuttajayhteistyön, jossa valitsemasi vaikuttaja kokeilee tuotettasi ja kuvaa rehellisen mielipiteensä siitä videolle. 

Huumorisisällöt

Huumori vetoaa kuluttajiin ja humoristisia videoita jaetaan paljon eteenpäin. Yrityksesi brändistä riippuen kokeile rikkoa hieman perinteisiä brändietikettejä, ja luo samaistuttavaa ja hauskaa sisältöä kuluttajille. Humoristinen sisältö vetoaa erityisen hyvin TikTokissa ja Instagramissa, ja huumoria kannattaa hyödyntää myös tuote-esittelyissä sekä maksullisessa mainonnassa. 

Tuotelanseeraukset 

Uusia tuotemallistoja on helppo esitellä videoiden avulla. Mallistojen esittelyssä kannattaa hyödyntää visuaalisia, aiheeseen liittyviä elementtejä. 

Esimerkiksi lasketteluvarusteita myyvä Dope Snow esittelee usein tuotemallistojaan kuvaamalla näyttäviä lumilautailuvideoita, joissa lautailijat esiintyvät kauden laskettelumallisto päällään. Videoiden tarkoituksena on esitellä tuoteuutuuksia, mutta myös inspiroida kuluttaja kuvittelemaan itsensä rinteeseen tuliterä Dope Snown laskettelutakki päällään. 

videomainonta

Päivittäinen tekeminen

Videot ovat oiva keino jakaa verkkokaupan sekä brändin päivittäistä tekemistä kuluttajien kanssa. Behind the scenes -tyyppiset videot esimerkiksi tuotteiden valmistuksesta, työntekijöiden päivästä tai tulevista suunnitelmista kiinnostavat kuluttajia. 

Päivittäistä sisältöä on helppo kuvata ja jakaa esimerkiksi Instagram stoorien avulla, ja tällä tavoin pysyä samaistuttavalla tavalla kuluttajan mielessä. 

Käyttöehdotukset (esim. asut ja muu inspiraatio)

Verkkokaupan tuotevalikoimasta riippuen voi olla hyvin tehokasta jakaa videoita, joissa esitellään eri käyttöehdotuksia tuotteille.

Esimerkiksi vaateverkkokaupan tapauksessa tämä voisi tarkoittaa sitä, että jaetaan videoehdotuksia eri asukokonaisuuksien luomiseen sekä vaatteiden stailaamiseen verkkokaupan valikoiman pohjalta. 

Mikäli taas verkkokauppa myy urheiluravinteita, sen kannattaa luoda videosisältöä esimerkiksi erilaisista resepteistä, joihin voi käyttää suklaanmakuista proteiinijauhetta. 

Opastavat videot 

Opastavat videot ovat kova juttu, sillä niiden avulla voidaan luoda konkreettista arvoa kuluttajille. Suuret toimijat ovat oppineet opastavien videoiden sekä blogisisältöjen hyödyn jo kauan sitten. Esimerkiksi K- ja S-ryhmä jakavat reseptejä netissä juurikin siitä syystä, että kuluttajat inspiroituisivat kokkaamaan ja käyttämään kokkaamisessa näiden ketjujen omia tuotteita. 

Samaan tapaan mikäli verkkokauppa myy esimerkiksi villapaitoja, sen kannattaa luoda ohjevideoita villapaitojen parsimiseen ja huoltamiseen. Hyödyllisen sisällön avulla voi luoda läheisen suhteen kuluttajaan, ja tämä lisää todennäköisyyttä sille, että kuluttaja vastavuoroisesti kiinnostuu ostamaan verkkokaupan tuotteita. 

Unboxing-videot ja muu vaikuttajien luoma sisältö

Vaikuttajia kannattaa ehdottomasti hyödyntää videosisällön luomisessa. Esimerkiksi erilaiset unboxing-videot ovat suosittuja kuluttajien keskuudessa. Näissä videoissa vaikuttaja avaa uuden tuotepaketin, ja esittelee tuotteen ominaisuuksia kuluttajille. 

Unboxing-videot ovat suosittuja siitä syystä, että niiden kautta katsoja pääsee kokemaan saman tunnelatauksen, mitä lahjapaketin avaamisesta syntyy tosielämässäkin. Katsoja pääsee myös oppimaan uudesta tuotteesta seuraamansa vaikuttajan johdolla, mikä voi lisätä todennäköisyyttä sille, että kuluttaja itsekin kiinnostuu kyseisestä tuotteesta. 

Vaikuttajia voi hyödyntää myös muihin tässä artikkelissa esiteltyjen videotyyppien luomiseen. Esimerkiksi vaikuttajien luomat tutoriaalit, tuote-esittelyt ja arvonnat ovat toimivia keinoja saada verkkokauppasi vaikuttajan kohdeyleisön eteen mielenkiintoisella tavalla. 

Verkkokaupan videomainonta pähkinänkuoressa

Videoiden hyödyntäminen ja jakaminen on erittäin kustannustehokas tapa lisätä verkkokaupan tunnettuutta sekä myyntiä. Videomainonnan tulisi olla osana jokaisen tuloshaluisen verkkokauppiaan mainontastrategiaa. 

Videomainonnan etu piilee etenkin siinä, että kuka tahansa voi luoda ja jakaa videoita ilman sen kummempaa markkinoinnin budjettia. Videoiden luomisessa mielikuvitus, huumori ja opastava sisältö on valttia. Valmiit videot kannattaa jakaa verkkokaupan sivujen lisäksi orgaanisessa sekä maksullisessa somessa, ja videoiden luomisessa voi hyödyntää vaikuttajia apuna. 

Haluatko oppia, kuinka videoita jaetaan tehokkaasti digimainonnan avulla? Me Sloganilla toteutetaan dataan pohjautuvaa digitaalista mainontaa erinäköisille yrityksille. Jos haluat kuulla aiheesta ja meidän palveluista lisää, ota yhteyttä!

 

Piditkö artikkelista? Sharing is caring

Kiinnostuitko osaamisestamme?

Täytä lomake ja olemme yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa.

Lisää lukemista

Parempaa arkea digimarkkinointiin?