Kategoriat
Wordpress

10 syytä valita WordPress-verkkosivut yritykselle

Oletko suunnitellut yrityksellesi verkkosivu-uudistusta ja et tiedä mikä alusta olisi sinulle paras? Tässä artikkelissa kerromme 10 syytä, miksi WordPress-verkkosivut ovat paras valinta.

Jos haluat kasvua, keskity myynnillisyyteen

Yrityksen verkkosivualustaksi löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta tärkeintä on löytää omaa liiketoimintaa tukeva ratkaisu. Slogan on valinnut pääjärjestelmäkseen WordPressin, eli maailman suosituimman sisällönhallintajärjestelmän.

Toimivat verkkosivut ovat yritykselle yhtä tärkeä asia kuin osaava henkilöstö. Huonoilla verkkosivuilla jätät yksinkertaisesti VALTAVAN myynnillisen ja brändillisen potentiaalin käyttämättä. Tänä päivänä verkkosivujen avulla liiketoimintaa voidaan kasvattaa systemaattisesti ja sen merkitys vain kasvaa jatkuvasti.

On luonnollista, että kaikki eivät ymmärrä verkkosivuista ja niiden tekniikasta tuon taivaallista. Yrityksille yritetään myydä kaikenlaisia alustoja ja ratkaisuja, jotka saattavat vain sekoittavat päätä ja vaikeuttaa päätöksentekoa.

Kaupallisissa verkkosivustoissa tärkeintä on sivuston myynnillisyys, jota nämä peruselementit tukevat:

 1. Sisältö
 2. Käyttökokemus
 3. Yrityksen ilmeeseen istuva ulkoasu.

Tunnista ensin tavoite

Ensimmäinen askel kohti yrityksen liiketoimintaa oikeasti palvelevia verkkosivuja on tiedostaa, mitä sivuilta haluaa eli mikä on sivujen tavoite.

Hyviä tavoitteita tänä päivänä ovat useimmiten myynnin kasvattaminen ja/tai brändin kehittäminen, jotka pilkottuna pienempiin tavoitteisiin voivat olla esimerkiksi:

 • Yhteydenottopyyntöjen määrän kasvattaminen
 • Liidimagneetin lataus
 • Relevanttien liidien hankinta
 • Brändin tunnettuuden lisääminen
 • Rekry-yhteydenottojen kasvattaminen

Jos haluat, että verkkosivusi tuottaa kuumia liidejä myynnille, kannattaa silloin tukeutua ratkaisuun joka palvelee nimenomaan tätä tavoitetta. On täysin turhaa panostaa huippuluokan visuaalisuuteen, jos se ei puhu yhteistä kieltä tavoitteen kanssa.

WordPress-verkkosivut soveltuvat niin isoille kuin pienillekin yrityksille. Pienemmälle yritykselle tai yrittäjälle voi myös riittää 1-2 sivun kokonaisuus palveluista, jolloin WordPress ei ole ainoa ratkaisu. Teemme myös laadukkaita SquareSpace-verkkosivuja juurikin pienille toimijoille.

Slogan.fi referenssi: Trendikoti
Slogan.fi WordPress-referenssi: Trendikoti

10 syytä valita WordPress verkkosivualustaksi

1. WordPress tarjoaa erinomaista hinta-laatusuhdetta

WordPressiin ei sisälly minkäänlaisia lisenssimaksuja tai kuukausimaksuja. Peruskäyttö on siis ilmaista. WordPressin hinta koostuu pääosin maksullisista lisäosista ja palvelintilakuluista.

Näiden lisäksi kaikille sivuille pakolliset domain-, hosting- ja muut ylläpitokulut tuovat kustannuksia.

Lähtökohtaisesti ilmaisversiolla menestyksekkään liiketoiminnan työstäminen on vaikeampaa, joten oikeiden lisäosien käyttö on suositeltavaa.

2. WordPress on helppokäyttöinen ja turvallinen

WordPressin hallinta on helppoa. Etenkin pienet sisältömuutokset ovat yksinkertaisia ja nopeita toimenpiteitä, joissa ei tarvitse koskea sivuston koodiin. WordPressiä on myös helppo päivittää.

WordPressille on usein tarjolla päivityksiä, jotka takaavat sivustolle paremman turvallisuuden.

3. Laaja lisäosien kirjo

Äärimmäisen laaja lisäosien kirjo on sekä hyvä että huono juttu. Huono siksi, että löytyy myös lisäosia, jotka eivät ole turvallisia. Suosituimmat lisäosat sen sijaan ovat ensisijaisen tärkeä asia verkkosivujen toiminnassa.

Lisäosilla voidaan merkittävästi parantaa tehokkuutta ja niin sanotusti helpottaa elämää. Vannoutuneet WordPress-kehittäjät tietävät mitkä lisäosat ovat hyödyllisiä ja mitkä ei.

Sony Music WordPress-verkkosivut
Sony Music WordPress-verkkosivut Lähde: Sonymusic.com

4. Hakukoneoptimoitavuus

Hakukoneoptimointi (SEO) on hyvin yksinkertaista WordPressillä. On hyvä ymmärtää hakukoneoptimoinnin perusjutut, mutta WordPressiin löytyy lukuisia SEO-lisäosia, jotka auttavat sivuston hakukoneoptimoinnin kanssa. SEO-toimintojen lisääminen on WordPressin avulla hyvin yksinkertaista ja joskus sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Silti hakukoneoptimointi on turhaa, mikäli itse sivun sisältö ei ole relevanttia hakukoneiden näkökulmasta.

WordPress taivuttaa sivustosi helposti myös mobiiliversioksi, joka on ehdottoman tärkeää hakukoneiden silmissä. Mobiiliystävällisyys parantaa huimasti myös käyttökokemusta.

5. Integraatiomahdollisuudet

Haluatko integroida esimerkiksi tilaus- tai toiminnanohjausjärjestelmän verkkosivujesi yhteyteen? WordPressillä se onnistuu mainiosti. Laadukkaasti toteutetut integraatiot parantavat huomattavasti työn ja käyttökokemuksen tehokkuutta.

Kolmannen osapuolen integraatiot vaativat luonnollisesti hyvää ammattitaitoa. WordPress sulautuu yhteen todella monen järjestelmän kanssa.

6. Sisällönhallinta on huippuluokkaa

Sisällöntuotanto WordPressillä on yhtä helppoa kuin vaikkapa Microsoft Wordilla. Sisällönhallinta on WordPressin suurimpia vahvuuksia.

Relevantti sisältö on tärkein asia verkkosivustolla. Jos asiakas ei löydä ratkaisua ongelmaansa, hän lähtee muualle. Laadukkaalla sisällöllä on todella iso merkitys myynnin ja luotettavuuden kannalta.

Kuvat, tekstit ja videot on helppo pitää ajantasalla. Alunperin blogijulkaisualustaksi luotu WordPress tarjoaa helpot työkalut luoda asiakkaille relevanttia sisältöä, joka saa heidät kiinnostumaan tuotteesta tai palvelusta.

7. Laaja kehittäjien joukko

WordPress kattaa yli 30% maailman verkkosivuista. Sen myötä alustan ympärille on kehkeytynyt todella laaja ja globaali kehittäjien verkosto, jotka tuntevat WordPressin kuin omat taskunsa.

Et voi myöskään jäädä “toimittajaloukkuun”, koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin. Eli vaikka sivustosi rakentaa toimisto X, voi Toimisto Y jatkokehittää sitä.

8. Toimiva ratkaisu mille tahansa verkkokaupalle

WordPress ja maailman suosituin verkkokauppajärjestelmä WooCommerce tarjoavat todella hyvän yhdistelmän verkkokauppiaalle.

WooCommercen helppokäyttöisyys yhdistettynä WordPressin sisällöntuotantotyökaluilla antavat erinomaiset mahdollisuudet menestyksekkään verkkokaupan ylläpitämiseen.

Lue tästä lisää WooCommerce-verkkokaupoista.

9. WordPress on räätälöitävissä kaikkeen

WordPress sopii alustaksi ihan pienelle yritykselle, joka on vasta aloittamassa toimintaa. Vastaavasti se sopii yhtä hyvin myös isoille pörssiyhtiölle, eli alusta taipuu lähes mihin tahansa tarpeeseen.

WordPress-verkkosivuston voi rakentaa valmiin teeman pohjalle, mutta se on myös täysin räätälöitävissä.

10. Lukuisat eri teemavaihtoehdot

Tuhannet valmiit teemat tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja sivuston ulkoasun suunnitteluun.

WordPressillä on mahdollista luoda huikeita visuaalisia kokonaisuuksia, jotka edesauttavat kehittämään yrityksen brändiä entistäkin paremmaksi.

 

WordPress-verkkosivut Sloganilta? No tottakai. Teemme käyttökokemukseltaan ja ulkoasultaan edistyksellisiä WordPress-verkkosivustoja, jotka tuottavat tuloksia. Meiltä löytyy ammattitaitoa myös haastavampiin projekteihin.

Haluatko suoraan asiaan? Varaa tästä ilmainen 30min strategiatuokio, niin katsotaan miten verkkosivuistasi otetaan kaikki tehot irti.

Vai haluatko vielä vertailla? Tsekkaa tästä millasta jälkeä ollaan tehty meidän asiakkaille

Kategoriat
Tiedotteet Woocommerce Wordpress

REKRY! DEV-tiimille kovaluinen vetäjä

Meillä Sloganilla olisi avoin positio kovalle ja kylmäpäiselle DEV-tiimin vetäjälle, joka ymmärtää miten tuottavia verkkosivustoja tehdään.

Lokaatio: Helsinki tai Jyväskylä

Tehtävä: DEV-tiimin vetäminen, WordPress & WooCommerce -projektit,

Vaatimukset:

– Senioritason kokemus WordPressistä sekä WooCommercesta

– Osaamista toteuttaa nykyaikaisia verkkopalveluita (JS-framework-osaamista, kuten Vue.js, React tai Angular)

– Halua ja intoa kehittää tiimin teknistä kyvykkyyttä ja prosesseja (gulp, git jne)

– Perusymmärrys backend-puolesta

– Liiketoiminnallinen ja digimarkkinoinnillinen näkemys

– Kyvykkyys johtaa projekteja ja kommunikoida asiakkaiden kanssa

Muut vaatimukset: kova luu ja näyttöjä tuloksista

Tarjotaan: hyvä tuki & koulutus ja laadukas tiimi ympärille

Palkkaus: Varmasti riittävä, sovitaan yhdessä

Aloitus: syyskuu 2020

Kontakti: tuukka.palokangas@slogan.fi tai julius.aho@slogan.fi

Vinkkipalkkiona pullo Koronaa, tahi useampi.

#wordpress

#woocommerce

#rekry

Kategoriat
PWA applikaatiot Wordpress

Miksi yrityksesi tarvitsee edistyksellistä PWA-sovellusta? Lue 6 vinkkiä

PWA eli Progressive Web Application on yksi digimaailman suurimpia trendejä tällä hetkellä. PWA tarjoaa yrityksille natiivisovelluksen (eli perinteinen mobiilisovellus) ominaisuudet, mutta murto-osan kustannuksilla. Tässä tekstissä avaamme PWAn hyötyjä sekä mahdollisuuksia yrityksille ja verkkokaupoille.

 

Jopa 80% suomalaisista käyttää ensisijaisesti mobiililaitetta internetin käyttöön. Tämän myötä olisi hyvin tärkeää menestyvän liiketoiminnan kannalta, että tarjotaan ihmisille paras mahdollinen käyttökokemus mobiililaitteella. Perinteinen mobiilisovellus ovat hyvä vaihtoehto, mutta ne ovat todella kalliita. Vain suuret yritykset hyötyvät niistä hyötyvät aidosti.

Googlen mukaan verkkokaupoilla, jotka hyödyntää PWA-sovellusta, kasvattavat tulostaan jopa 20%. Mobiililaitteiden konversiot jopa kaksinkertaistuvat joissakin tapauksissa.

Luonnollisesti jokaisen uuden ja myös olemassa olevan verkkokaupan kannattaisi harkita progressiivista verkkosovellusta normaalin verkkokaupan rinnalle. Varsinkaan Suomessa ei ole juurikaan vielä osattu hyödyntää PWA:ta, joten sillä saralla on kilpailuetua tarjolla.

En kuitenkaan tarkoita, että PWA olisi ainoa oikea ratkaisu, sillä natiivisovelluksen räätälöinnissä on enemmän mahdollisuuksia. PWA sopii loistavasti simppeliksi perussovellukseksi, joka parantaa käyttökokemusta kokonaisuudessaan.

1. Aloitusnäyttöön asennettu kuvake sitouttaa käyttäjän paremmin

Progressiiviset verkkosovellukset tarjoavat erittäin houkuttelevan käyttökokemuksen ja vieläpä lähes samoilla ominaisuuksilla kuin natiivisovellukset. Käyttäjä voi asentaa progressiivisen verkkosovelluksen aloitusnäytölleen, jolloin ne ovat suoraan saatavissa käyttäjille.

Tyypillisesti ihmiset lataavat kuukauden aikana lähemmäs nolla uutta sovellusta keskimäärin. Ihmiset eivät lataa enää sovelluskaupoista uusia sovelluksia, koska suurin osa tarpeellisista apeista on jo ladattu.

PWA-sovelluksessa “lataaminen” on yhtä helppoa kuin verkkosivuilla vierailu tai toimintakehotteen hyväksyminen. Käyttäjän kannalta verkkosivusto muuttuu “oikeaksi sovellukseksi” – jonka voi asettaa aloitusnäytölle. Tämä saavuttaa saman tuloksen kuin lataus sovelluskaupasta, mutta käymättä läpi sovelluskaupan latausprosessia. Lisäksi kun PWA on asennettu aloitusnäyttöön, uusia päivityksiä ei tarvita. PWA:t päivitetään automaattisesti taustalla varmistamalla, että asiakkaasi saavat aina nähdä viimeisimmän sisällön.

Monet yritykset ovat kertoneet, että käyttäjät ovat hylänneet natiivisovelluksen, mutta sittemmin ladanneet progressiivisen version puhelimeensa.

Tutkimusten mukaan jopa 60% asiakkaista, jotka olivat poistaneet alkuperäisen sovelluksensa, palasivat käyttämään progressiivista verkkosovellusta. PWA:n nopea asennus osoittaa käyttäjien sitoutumisen ja luo menestystä mille tahansa verkkokaupalle.

2. Käyttäjien sitoutumisen lisääminen push-ilmoituksilla.

Samoin kuin perinteinen sovellus, PWA tarjoaa mahdollisuuden lähettää push-ilmoituksia mobiililaitteille (tällä hetkellä vain Android-tuki, iOS-tuki oletettavasti tulossa). Hyvin intuitiivisella tavalla yritykset voivat tavoittaa yleisönsä siellä, missä he ovat eniten: suoraan mobiililaitteellaan, mikä luo erittäin houkuttelevan käyttökokemuksen.

Näillä pienillä viesteillä on yllättävän suuri vaikutus: ne kiinnittävät huomion lähes aina. Verrattuna perinteiseen markkinointiin kuten sähköposteihin, push-ilmoituksilla on suuri etu kun ne näkyvät suoraan henkilön puhelimen ruudulla. Ne erottuvat joukosta ja mikä tärkeintä, yrityksen ei tarvitse nähdä paljon vaivaa kerätäkseen sähköpostiosoitteita tai muuta tietoa ennen kuin he voivat olla yhteydessä yleisöön.

”Progressiiviset verkkosovellukset tarjoavat erittäin houkuttelevan käyttökokemuksen ja vieläpä lähes samoilla ominaisuuksilla kuin natiivisovellukset.”

Noin 96% Internetin käyttäjistä surffaa verkossa nimettömästi, eli he eivät jätä sähköpostiosoitteitaan tai yhteystietojaan verkkosivustoille eivätkä perusta tiliä. Tämä on kuin jättimäinen sokea piste, jonka datasta jokainen yritys haaveilee.

Kynnys push-ilmoitusten hyväksymiseen verkkosivustolla käydessä on paljon alempi kuin kynnys ilmoittautua uutiskirjeen tilaajaksi. Google raportoi, että lähes 60% käyttäjistä sallii PWA:n lähettää heille ilmoituksia, mikä lisää merkittävästi mahdollisuuksia mainostaa tuotteita tai palveluita. Tutkimukset myös osoittavat että ihmiset avaavat ja napsauttavat push-ilmoitusta 2,7 enemmän kuin sähköpostia.

3. Alemmat kehityskustannukset, nopeampi innovaatio ja jatkuva toimitus.

Yritykset, joilla on monikanavainen strategia, saattavat rakentaa, ylläpitää ja edistää samanaikaisesti jopa 4 järjestelmää: Verkkosivusto, Android-natiivisovellus, iOS-natiivisovellus ja joissain tapauksissa myös Windows 10-natiivisovellus.

Reagoivan verkkosivuston luominen, optimointi ja ylläpitäminen vaativat jo runsaasti resursseja toimiakseen. Natiivisovellusten lisäkehitys nelinkertaistaa investoinnin helposti. Tämä ei johdu pelkästään sovelluksen luomisesta, vaan myös jatkuvasta seurannasta, ylläpidosta, parannuksista ja App Store -arviointiprosesseista.

Progressiivinen verkkosovellus vaatii ainoastaan PWA-sivuston kehittämisen, ylläpidon ja markkinoinnin tarpeen. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden palvella kaikkia kanavia yhdellä järjestelmällä. Se vähentää kustannuksia ja lanseeraamista merkittävästi, tarjoamalla samaa käyttökokemusta ja -ominaisuuksia kaikille asiakkaille ja ylläpitämällä samalla monikanavaista strategiaa.

4. Erinomainen suorituskyky.

Internetin käyttäjät vaativat aina nopeampaa ja parempaa käyttökokemusta mobiililaitteilla, koska mobiililaitteiden käyttö on lisääntynyt todella paljon. Tutkimukset osoittavat, että 53% kävijöistä poistuu verkkosivulta vain 3 sekunnin sivun lataamisen jälkeen ja tulosprosentit vähenevät 21,8% jokaisella 1 sekunnin viiveellä.

PWA-sovellukset ovat suunniteltu rakentamaan erittäin sujuvaa ja miellyttävää käyttökokemusta. PWA:t voivat latautua jopa yhden sekunnin sisällä, jolloin saadaan todellinen “nopeuskokemus”, joka saa käyttäjän mukaan heti alusta alkaen.

”Tutkimukset myös osoittavat että ihmiset avaavat ja napsauttavat push-ilmoitusta 2,7 enemmän kuin sähköpostia.”

Lisäksi PWA-sovellukset käyttävät huomattavasti vähemmän levytilaa – sekä yrityksen palvelimella että käyttäjän laitteella – tarjoten etuja kuten nopeammat latausajat, vähemmän tiedonkäyttöä ja vähemmän vaadittua tallennustilaa. Etenkin niukan muistin kanssa painiva käyttäjä jättäisi natiivisovveluksen lataamatta, mutta PWA:n hän voi ladata huoletta.

5. PWA:ta voi hakukoneoptimoida

PWA-sovellukset näkyvät hakukoneissa, koska niiden toimivuus perustuu verkkosivuihin. Mikä tahansa PWA:n sisältö voidaan linkittää, jakaa ja sijoittaa Googleen sekä Bingiin. Tämä on selkeä etu PWA-sovelluksille, koska hakukoneet eivät indeksoi natiivisovelluksia.

Erittäin nopeat latausajat, pienemmät poistumisprosentit, vähäinen tietojen käyttö ja erittäin houkuttelevat kokemukset vahvistavat oletusarvoisesti sijoituksia hakukoneissa. Jos optimointi tehdään oikein Google sijoittaa hyvin suunnitellut PWA:t responsiivisuutensa ansiosta korkeammalle kuin mikään muu tavallinen verkkosivusto.

Hakukoneoptimoinnin tekninen puoli on myös erittäin tärkeää. On tärkeää varmistaa, että progressiivisten verkkosovellusten tekniikkaa käytetään oikealla tavalla. PWA:ta rakentavien kehittäjien on oltava tietoisia siitä, miten sivusto kannattaa optimoida indeksoinnin varmistamiseksi.

6. Kasvata konversioprosenttia

On selvää, että parempi käyttökokemus johtaa korkeampiin konversioprosentteihin. Jos turhat kitkaa ja turhautumista aiheuttavat asiat poistetaan verkkokaupasta tai -sivuilta, asiakkaiden on helpompaa saavuttaa tavoitteensa – ja siten myös yrityksen tavoitteet.

PWA:t tarjoavat valtavia mahdollisuuksia parempaan konversioprosenttiin saumattoman käyttökokemukseen avulla.
PWA on nopeampi, helpompi, hienompi ja tehokkaampi kuin tavallinen responsiivinen mobiilisivu myös käyttäjän näkökulmasta. Esimerkiksi kuvake aloitusnäyttöön, koko näytön selaaminen, välittömien sivujen lataaminen ja laitetilan minimaaliseen käyttö edesauttavat parempaa käyttökokemusta.

Kategoriat
Wordpress

7 vinkkiä uusien verkkosivujen määrittelyyn

Verkkosivut pitäis todellakin pistää uusiksi, mutta ei hajuakaan, mitä niiden tekeminen vaatii? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ennen töiden aloittamista, ja kauanko tällainen työmaa edes vie aikaa? Onneksi kaikkea ei tarvitse tietää itse – asiansa osaavat koodarit ja designerit on painonsa arvoisia kullassa näissä projekteissa. Jos et kuitenkaan haluaisi ihan ummikkona aloittaa projektia, niin otahan lepposa asento ja mieti, löytyykö sinulta jo vastaus tämän artikkelin kysymyksiin.

Lopussa on myös ladattava patteristo kivoja kysymyksiä, joita kannattaa pohtia ennen uudistusprojektia. Kun saat niihin vastaukset, niin pääset heittämällä käyntiin verkkosivujen tekijän kanssa!

1. Mikä on verkkosivujen tavoite?

Tarkoitus on kaikkien projektien Pyhä Sylvi. Halutaanko verkkosivuilla kerätä tehokkaammin liidejä, tuoda paremmin palvelutarjontaa esille, uudistaa ilme uuden brändin mukaiseksi tai ehkä parantaa asiantuntija-asemaa omalla alalla? Verkkosivut ovat suuri osa markkinoinnin kokonaisuutta, ja niiden pitäisikin tukea liiketoiminnallisia tavoitteita, ei vain pönöttää käyntikorttina. Kun tässä nyt uusia rakennetaan, niin samalla vaivalla siis kannattaa automatisoida markkinointia ja helpottaa myynnin tehtäviä. Kunhan vain kaikille on heti alusta saakka selvää, mikä verkkosivujen tarkoitus on ja miten niiden pitäisi palvella yritystä ja asiakasta, niin lopputulos voi olla melkoista kultaa.

2. Mistä uudelle sivustolle saadaan kuvat ja tekstit?

Verkkosivujen visuaalisessa ilmeessä sovelletaan yrityksen graafista ohjeistoa sivuston ominaisuuksien, rakenteen ja käytettävyyden mukaan. Mitä tarkemmin brändi, värit, kuvamaailma ja fontit on määritelty, sitä suoraviivaisemmin verkkosivun ulkoasun suunnittelu sujuu ja sitä yhtenäisempi on lopputulos muiden markkinointimateriaalien kanssa. Monessa yrityksessä onkin olemassa yleensä jo jonkinlainen ilme ja kuvamaailma, mutta tässä vaiheessa on hyvä katsoa niitä kriittisellä silmällä. Sopivatko ne uusille sivuille, vai pitäisikö esimerkiksi valokuvat päivittää?

Samalla kannattaa lukaista verkkosivujen tekstit tarkasti läpi. Onko vanhat ok vai tarvitaanko uusia? Jos uusia tarvitaan, kuka ne kirjoittaa? Kun kyse on pienestä yrityksestä, jolla ei ole omaa copywriteria, paras lopputulos yleensä saadaan, kun asiakas ja sisällöntuottaja tekevät tiivistä yhteistyötä. Esimerkiksi Sloganin verkkosivuprojekteissa sisällöntuotanto alkaa aina verkkosivujen rakenteen hahmottamisella, toimialan kartoittamisella ja asiakkaan haastattelulla.

3. Mitä sivuja verkkosivustolla pitäisi olla?

Sivuston rakenteellinen määrittely syntyy yrityksen liiketoiminnasta ja verkkosivuston käyttäjien tarpeista. Sivuston rakenne ja yksittäisten sivujen rautalankamallit suunnitellaan aina ennen käsien iskemistä koodiin ja designiin, jotta sivuston tavoitteet, sivujen sisällöt ja kävijöiden kulkureitit saadaan otettua heti alusta saakka huomioon. Kun rakenne ja sisältö on looginen, on sivujen käyttäminen noin tsiljoona kertaa helpompaa ja nopeampaa.

Sivustorakenne, sivujen hierarkiat ja navigaatio vaikuttavat myös eniten siihen, mitä hakukoneet tykkäävät sivusta. Mutta ei se vielä siihen lopu. Hakukoneystävällinen sivu latautuu nopeasti, skaalautuu eri laitteisiin sekä on mobiiliystävällinen ja ajankohtainen. Google haluaa tarjota hakijoille sisältöä, joka on relevanttia ja ajan tasalla. Siksi tekstiä on oltava riittävästi, sen on oltava päivitettyä ja sieltä on löydyttävä asiakkaan käyttämät hakutermit. Hakukoneoptimointi on kuitenkin pitkä ja vaativa projekti etenkin kilpailluilla markkinoilla ja hakusanoilla. Hyvään hakukonenäkyvyyteen ei ole oikoreittejä, vaan sivustoa pitää päivittää ja ylläpitää aktiivisesti.

4. Millaista budjettia ja aikataulua olit ajatellut?

Massiivista kartanoa ei rakenneta viikossa tonnilla. Mitä suuremmasta ja yksilöllisemmästä kokonaisuudesta on kyse, sitä enemmän siihen menee aikaa ja rahaa. Projektin aikana huomataan usein uusia tarpeita, jotka vaikuttavat työmäärään ja sitä kautta kustannuksiin. Siksi esimerkiksi meillä ei yleensä myydä verkkosivuja pakettihinnalla, vaan annamme arvion, miten paljon kokonaisuus tulee kustantamaan ja miten paljon se vie aikaa. Näin myös projektin aikana tulevat uudet ajatukset voidaan ottaa helposti huomioon.

Verkkosivuihin voi myös integroida erilaisia järjestelmiä, jotta verkkosivuista saadaan tarvittava tieto liiketoiminnan pyörittämiseksi. Välillä integraatioita tarvitaan käyttäjäkokemuksen parantamiseen: miksi ohjata asiakas toiselle sivulle, jos sen voi integroida osaksi omaa sivua ja näin pitää asiakas omalla verkkosivustolla? Integraatioiden avulla voidaan rakentaa saumaton kokonaisuus, mutta luonnollisesti ne lohkaisevat palan aikataulusta ja budjetista.

5. Mille alustalle verkkosivut rakennetaan?

Yli 33 % kaikista verkkosivuista on rakennettu WordPressillä, mikä tekee siitä maailman yleisimmän julkaisujärjestelmän. Se on avoimen lähdekoodin järjestelmä, jota kehittävät tuhannet ammattilaiset. He tekevät jatkuvasti töitä bugien ja tietoturvan suhteen, ja sivustoja on helppo skaalata bisneksen mukaan. WordPressistä voi myös helposti rakentaa hakukoneystävällisen, turvallisen ja helppokäyttöisen – etkä tarvitse koodaria aina, kun haluat lisätä tai muokata sisältöä.

Alusta itsessään on ilmainen siitä huolimatta, miten suureksi verkkosivujen toiminta kasvaa. Tietysti muita kuluja on, kuten kaikissa verkkosivuissa. WordPressissä on esimerkiksi kymmeniä tuhansia lisäosia, joiden avulla sivustolle saa vaikka mitä toimintoja. Lisäosien kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä jo yksi väärä lisäosa saattaa sekoittaa sivua ja aiheuttaa isoja tietosuojaongelmia. Kannattaa investoida muutamaan monipuoliseen lisäosaan, joita kehitetään aktiivisesti. Meillä on käytössä alan parhaita lisäosia, joiden lisenssit yleensä sisältyvät ylläpitosoppareihin.

Jos kehitys vie jossain vaiheessa verkkokaupan suuntaan, on verkkosivusta helppo rakentaa sellainen WooCommercen avulla. WooCommerce on käytetyin WordPressin verkkokauppalisäosa. Se käy sellaisenaan pienemmille verkkokaupoille, ja laajennusten ja avoimen lähdekoodin avulla siitä voi rakentaa persoonallisia kokonaisuuksia suuremmillekin verkkokaupoille.

6. Mistä verkkosivujen palvelin kannattaa ottaa?

Suuri osa verkkosivujen teknisistä ongelmista johtuu väärästä palvelimesta. Hinta vie usein mukanaan, eikä osata arvioida, onko palvelinympäristö teknisesti laadukas. Moneen ympäristöön nimittäin saa kyllä verkkosivut toimintaan, mutta mitä tapahtuu, kun markkinointikampanja tuo sivustolle satoja tai tuhansia ihmisiä samanaikaisesti? Useimmiten ei kovin hyvin, sillä parinkympin palvelinympäristöissä ei juuri automaatisilla skaalauksilla brassailla.

Pienilläkin eroilla on väliä, kun puhutaan sivuston nopeudesta. Otetaan esimerkki. Jos sivuston latausaika on 3 sekuntia, sillä käy joka kuukausi 1000 kävijää, konversio on 2 % ja keskimääräisen tilauksen arvo noin 500 €, jo pelkästään sekunnin lyhyempi latausaika tuo yritykselle Googlen Impact Calculator -työkalun mukaan noin 3 350 € enemmän rahaa vuodessa. On aika helppo laskea, satsaako palvelinympäristöön siis vitosen vai viisikymppiä kuussa.

Vielä tärkeämpää on turvallisuus. Jos ostat halvan ympäristön mistä lie, etkä saa takuuta palomuurista, suojauksista tai siitä, että joku huolehtii palvelimen turvallisuudesta, saatat astua miinaan. Siksi meillä sivustot ovat lähtökohtaisesti Googlen konesalissa, josta huolehtivat alan ammattilaiset.

7. Kuka on vastuussa verkkosivujen tietoturvasta?

Sloganilla tulee tietosuoja ensin, ja kaikki muu vasta sen jälkeen. Se tarkoittaa paljon teknistä tekemistä. Lisäosiin ja WordPressiin tulee jatkuvasti uusia ominaisuuksia, joten on aina mahdollista, että koodiin jää tietoturva-aukkoja. Niitä korjataan versiopäivityksillä, minkä vuoksi sivustoa on tärkeää ylläpitää aktiivisesti. Kun sivusto on Sloganin ylläpidossa, me hoidetaan nämä automaattisesti.

Viime kädessä tietoturvasta on vastuussa kuitenkin asiakas itse. Parhaiten pidät siitä huolta varmistamalla, että pääsy sivuston hallintaan on rajoitettu. Käyttöoikeuksia sivustolle kannattaa antaa vain harkitusti ja vannottaa kaikki käyttäjät valitsemaan turvallisen salasanan – sivuston suurin tietoriski kun on käyttäjät ja käyttäjien huonot salasanat. Asiakas on myös itse vastuussa sivuston avulla kerättyjen tietojen hallitsemisesta sekä siitä, että sivustolla on ajan tasalla oleva, GDPR:n määräysten mukainen tietosuoja- ja rekisteriseloste. Jos se puuttuu sivulta, saattaa luvassa olla mojova sakko.

Tietysti ketään ei jätetä oman onnensa nojaan räntäsateeseen, vaan apua saa aina. Eli jos painit esim. GDPR:n kanssa, niin me autetaan sua saamaan se kuntoon!

+8. Olisko nämä vielä helposti listana ja ladattavana?

Lataa lista, pistä talteen ja ota käsittelyyn seuraavassa kokouksessa.

Lataa tästä lunttilista!

Kategoriat
Tiedotteet Wordpress

Tästä lähtee: Sloganista Goforen kumppani verkkosivu-uudistukseen

Gofore Oyj on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntijayritys, jonka liikevaihto oli 50,6 miljoonaa euroa vuonna 2018. Sen 11 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa ja Virossa työskentelee noin 550 alan johtavaa asiantuntijaa. Goforen osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North -markkinapaikalla.

Nyt Gofore uudistaa verkkosivujaan ja päivittää ilmettään. Tavoitteena on rakentaa asiakaslähtöinen kokonaisuus, joka tuo esiin selvemmin ja yhtenäisemmin yhtiön liiketoiminnalle ja sidosryhmille kriittiset sisällöt. Kumppaniksi projektiin valikoitui Slogan, koska sen yrityskulttuuri, tapa tehdä töitä sekä tyyli viestiä asioista sopivat Goforen pelihuumorin kanssa yhteen.

“Aiemmin tällaiset työt on tehty meillä sisäisesti. Sekin on toiminut, mutta nyt haluamme antaa meidän tekijöiden keskittyä täysillä asiakasprojekteihin. Siksi etsimme yhteistyökumppaniksi tekijän, joka antaa projektille täyden sydämensä. Haluamme olla myös itse vahvasti mukana projektissa, joten on tärkeää, että yhteistyökumppani jakaa meidän sielunmaailman”, linjaa Goforen Digital Marketing Manager Arto Nieminen.

“Gofore on meille todella merkittävä asiakas. Projekti tehdään tiiviissä yhteistyössä, ja sen aikana varmasti omaksutaan uusia asioita puolin ja toisin. Yritysten arvomaailma on hyvin samanlainen, ja Sloganin nuori yrityskulttuuri voi varmasti oppia uutta Goforen kulttuurista”, kertoo Sloganin operatiivinen johtaja Tuukka Palokangas.

Työ alkoi kesällä 2019 laajalla taustatutkimuksella ja alakartoituksella.

Lisätietoa projektista voipi kysellä:

Arto Nieminen
Digital Marketing Manager
Gofore Oyj
040 568 8744
arto.nieminen@gofore.com

Olli Ropponen
Hallituksen puheenjohtaja
Great Slogan Oy
045 131 3984
olli.ropponen@slogan.fi

Kategoriat
Wordpress

WordPress-verkkopalvelu käyttäjäkokemus ja integraatiot edellä

Kuvitellaanpa hetki, että me ollaan pieniä 9-vuotiaita futaajia, joille koulunkäynti on ihan sairaan tylsää puuhaa. Koulussa ei oo välitunneilla mitään tekemistä, luokkahuoneet on tylsiä ja piha pelkkää asfalttia. Blaah. Rakennusalan konserni Sikla jelppii muun muassa tällaisia tyyppejä rakentamalla tiloja, joissa on kiva olla. Sikla rakentaa myös hoivakoteja, päiväkoteja, taloja ja toimistoja. Sen visio on olla tulevaisuuden rakentaja, joka suunnittelee tilat käyttäjien toiveiden pohjalta – verkkosivuilla se ei vain näkynyt kovin vahvasti.

 

Visio: Käyttäjien mieltä hivelevät sivut

Oli ihan selvää, että sivuista piti saada asiakasystävällisemmät. Olihan se konsernin ydin. Sivuille haluttiin selvät polut ja sujuvat palvelurakenteet, ja tottakai sivujen pitää näyttää Siklalta. Verkkosivutyö oli myös osa laajempaa strategiauudistusta, jonka tavoitteena oli mm. tuoda paremmin konsernin tavoitteet, toimintaperiaatteet ja palvelut esille. Sikla oli just toteuttanut rakentamiensa tilojen käyttäjille monipuolisen kyselytutkimuksen, jonka tulosten piti näkyä myös verkkosivustolla.

 

 

Missio: Käytettävyys huipussaan

Siklalla on paljon erilaisia kohdeyleisöjä. Miten me varmistetaan saumaton käyttökokemus kaikille? Vastauksia varten tutkittiin vanhan sivuston dataa ja haettiin vastauksia siihen, mitä Siklan verkkosivujen käyttäjät sivustolla tekee. Tätä tietoa yhdistettiin tilojen käyttötutkimuksen vastauksiin sekä Siklan strategisiin tavoitteisiin, ja kokonaisuus alkoi muotoutua.

Tavoite oli tehdä tilojen löytämisestä helpompaa ja sujuvampaa. Siispä asuntojen hakemisesta ja tietojen päivittämisestä tehtiin nopeampaa, myyntiä tehostettiin ohjaamalla palvelukohtaiset yhteydenotot suoraan palvelusta vastaavalle henkilölle, ja digimarkkinointia jelpattiin luomalla laskeutumissivupohjat. Googlen Data Studio koostaa raportit siitä, mitä väki sivuilla tekee ja mitkä asunnot kiinnostavat, jotta tulevaisuudessakin pystytään tekemään käyttäjiä palvelevia ratkaisuja.

Lisäksi uudistuneelle ilme- ja verkkosivukokonaisuudelle tehtiin lanseerauskampanja, jonka kärkenä oli projektin aikana hioutunut Siklan kärkiviesti: Tehty sulle.

 

 

Tulokset: Kävijä virta kasvoi ja viihtyy pidempään

Noh. Siklahan arpoi ennen uudistusta omakotitalon. Ja koska ilmaiselle omakotitalolle on aika paljon kysyntää, niin sitä kävijämäärää on vaikea ihan vain verkkosivu-uudistuksella päihittää. Mutta kun verrataan aikaan, kun Sikla ei ole arponut taloja, on kävijämäärä uudistuksen jälkeen noussut 19 % ja näyttökerrat Googlessa lisääntyneet 32 %. Lisäksi sivun latausaika on pienentynyt 69 % ja sivustolla vietetty aika taas kasvanut 22 %. Käyttäjäystävällisyys ja näkyvyys ovat siis parantuneet huomattavasti!

Olemme todella tyytyväisiä projektin kulkuun ja ylpeitä lopputuloksesta. Yhdessä Sloganin kanssa saimme rakennettua paljon hienomman ja sujuvamman kokonaisuuden kuin ennen projektin alkua uskalsimme kuvitellakaan. Aivan upeaa lähteä viemään nyt Siklan viestiä eteenpäin, ja olen aivan varma siitä, että “Tehty sulle” tulee konkreettisesti näkymään Siklan käyttäjäkokemuksissa.

– Siklan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Maarit Kokkonen.

 

Kuka teki mitä

 • UI-/UX-suunnittelu: Johannes
 • Visuaalinen kokonaisuus: Johannes
 • Verkkosivuston toteutus: Julius
 • Viestinnän suunnittelu: Slogan ja asiakas
 • Verkkosivujen sisältö: Sikla
 • Kuvat: Slogan määritteli, Sikla toteutti
 • Video: Slogan ideoi ja ohjasi, yhteistyökumppani toteutti

Teknisesti puhuen me tehtiin 

 • WordPress-sivusto
 • UX-/UI-suunnittelu
 • Integraatiot: Isokivi, Pipedrive, Postiviidakko
 • vue.js -pohjainen kohdehaku

Aikaa hommaan kului

 • Yhteensä noin 65 henkilötyöpäivää

 

https://www.sikla.fi

Katso tästä projektin esittely Tarinat -sivulla